iPhone 14 Pro Ekran Pır Pır Sorunu

enesozzztas33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar herkese selamlar İPhone 14 Pro cihazım da 16.4 güncellemesinden sonra farkettiğim durumda bahsedeceğim size.
Instagram video izledikten veya galeride fotoğraf video vs. Baktıktan sonra başka bir sekmeye geçince ekran pır pır yapıyor sizce bu sorun yazılımsal bir sorun mu ? Yoksa donanımsal mı ?

KöpkeFet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Selam. Bu sorunu ben de yaşıyorum. Kendimce tespitim şu yönde. Bu pır pır olayı HDR’dan kaynaklanıyor. Eğer galeride HDR ile çekilmiş bir fotoya parlaklık full iken baktıktan sonra beyaz arkaplanlı bir uygulamaya geçerseniz o titremeyi yüksek ihtimal göreceksiniz hatta pır pırın üstüne bir de flaş gibi çakıcak diye tahmin ediyorum. Bu sadece galerideki bir fotoğraftan değil HDR herhangi bir içerikten normal bir görüntüye geçince oluyor. Instagram mevzusu da şu şekilde; nedense video HDR olmamasına rağmen instagram bir şekilde HDR’ı aktif ediyor, göz ile bir şey farkedilmiyor anasayfaya dönünce de bir pır pır. Sorun yüksek ihtimal yazılımsal ben de iki haftadır debeleniyorum. Destek ile görüştüm ve cihaz tanısı mı ne öyle bir şey yaptık, donanım sorunu görmediler. Yarın izmit troy’a gideceğim bakalım ne olacak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Selam. Bu sorunu ben de yaşıyorum. Kendimce tespitim şu yönde. Bu pır pır olayı HDR’dan kaynaklanıyor. Eğer galeride HDR ile çekilmiş bir fotoya parlaklık full iken baktıktan sonra beyaz arkaplanlı bir uygulamaya geçerseniz o titremeyi yüksek ihtimal göreceksiniz hatta pır pırın üstüne bir de flaş gibi çakıcak diye tahmin ediyorum. Bu sadece galerideki bir fotoğraftan değil HDR herhangi bir içerikten normal bir görüntüye geçince oluyor. Instagram mevzusu da şu şekilde; nedense video HDR olmamasına rağmen instagram bir şekilde HDR’ı aktif ediyor, göz ile bir şey farkedilmiyor anasayfaya dönünce de bir pır pır. Sorun yüksek ihtimal yazılımsal ben de iki haftadır debeleniyorum. Destek ile görüştüm ve cihaz tanısı mı ne öyle bir şey yaptık, donanım sorunu görmediler. Yarın izmit troy’a gideceğim bakalım ne olacak.
Hazır sizi bulmuşken şu konudaki olayı da deneyebilir misiniz?
Merhabalar arkadaşlar. Yaklaşık 2 ay önce 14 pro max aldım. Always on displayı kullanmayı çok istiyordum fakat saçma bir bug ile karşılaştım. Kontrol merkezinde iken ekranı kilitlediğimde always on’a geçmesine rağmen yaklaşık bir saniye kontrol merkezini görüyorum, ekran parlaklık ayarı bi anda düşüp kilit ekranına öyle geçiyor. Hatta ekran parlaklık ayarına basılı tuttuğumuzda geçtiğimiz büyük ekranda iken kilitleyince, önce kontrol merkezine dönüp öyle kilitliyor. Bu sorun sadece bende mi bilmiyorum. Google’da buna dair bir şey bulamadım. Kullanan arkadaşlar bir deneyip böyle bir şey ile karşılaşıyor mu yazabilir mi? Şu sıralar internetim yavaş fabrika ayarlarına dönüp denemek istemiyorum. Genel bir şey ise yazılımla düzeltirler bence. Müsaitlik bulduğumda video paylaşacağım.

Son düzenleme:

swordlion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar instagram ve fot galerisinden sonra ayni sorun bendede olusuyor. Apple servisinden bi cvp alabildinizmi?

Hazır sizi bulmuşken şu konudaki olayı da deneyebilir misiniz?
Ekran pir pir sorunu icin servisle gorusebildinizmi?

Son düzenleme:

Canylksn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba herkese evet benim ekranımdada aynı sorun oluyor ama düşük güç modunda olmuyor siz herhangi bir cevap alabildiniz mi apple dan

KöpkeFet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba herkese evet benim ekranımdada aynı sorun oluyor ama düşük güç modunda olmuyor siz herhangi bir cevap alabildiniz mi apple dan
Merhaba,

Şu sıralar servise gidemeyeceğim. Telefonum yurtdışı cihazı. Henüz kayıt ettirmediğim için servisten yararlanamıyor gibi bişeyim. Telefondan net bir cevap alamadım, servis de uzak olduğu için bir süre erteledim.

Benim kendimce tespit ettiğim ve araştırdığım kadarıyla sorun donanımsal değil yazılımsal. Düşük güç modu aktifken pır pırı görmemenizin sebebi HDR modun düşük güç modunda aktifleşmemesi. Bir kaç forumda televizyonlardaki HDR panellerde buna benzer bişeyler gördüm ama tam anlayamadım. Apple’ın discussions bölümünde bu konu ilk olarak 11 pro max için açılmış güncelleme ile giderilmiş. Yine başka bir forumda, bunun sebebinin parlaklık geçişinin yazılımsal olarak yeterince pürüzsüz olmamasından kaynaklandığı yazılı.

Eğer servise gidersem ya da giden biri olursa lütfen buraya yazsın.

keremalpdogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,
İlettiğiniz sorunu aynı şekilde bende yaşamaktayım.Apple destek ile görüştüğümde telefonumu yedeklememi ve sonrasında en baştan tekrardan kurulum yapmamı istediler.Telefonumu PC’e yedekledim ve dedikleri gibi PC’den IOS kurulumunu baştan yaptım.Fakat herhangi bir düzelme olmadı.Kendileri de bu durumu çözemedikleri için en yakın yetkili servise yönlendirdiler.Zorlu Apple ‘ a gittiğimde oradaki arkadaşlara durumu anlattım telefonu sıfırladığımı ve tekrardan IOS kurduğumu ilettim ama sorunu tekrar yaşadığımı söyledim.Kendileri ısrarla yazılımsal olduğunu söyledi.IOS 16.4’den sonrasında bu durum ile karşı karşıya kaldım fakat diğer arkadaşlarımın telefonunda herhangi bir problem olmadığını gördüğümü de ilettim.Aslında sorunu da buldum sadece kendilerine iletmedim, nedeni ise güncelleme beklemem gerektiğini ısrarla söylediler 16.4.1a ve 16.5 güncellemelerini de aldım yine bir düzelme yok.Haziran ayında yeni bir güncelleme gelecek eğer tekrar olmaz ise servise tekrar götüreceğim.

• Ayarlar - Erişilebilirlik - Ekran Metin Puntosu - Beyaz Noktayı Azalt(Açın) - %25 yapın sorunu yaşamayacaksınız.

Ayarları tek tek saatlerce denedim sorunun bu olduğunu farkettim, Apple’a mailde attım fakat herhangi bir dönüşte olmadı :) Sanırım maili de yazılımsal hatalardan dolayı görmediler :)