Android cephesi esasında tek bir şirket değil. Pek çok değişik marka Android kullanıyor. Apple gibi tek vücüd hareket etmeleri zor. Ben Apple kullanıyorum çünkü tüm platformlarınız apple ise çok rahat ediyorsunuz. imac-iphone-apple tv-apple watch-ipad gibi
Androidlerde böyle bir platform bütünlüğü yok bence. Belki de google'ın önayak olması lazım bu işe.
Ama yıllardır imac kullanan birisi olarak tekrardan windows tabanlı bir sisteme döndüm
Sanırım bir sonraki telefonum da Apple olamayacak bu fiyatlar yüzünden.
Ama Android (google) Amerikan menşeili bir şirket olması sebebi ile örnek olarak Çin yapımı bir telefon aldığınızda tüm google servislerini eksiksiz kullanabilecek misiniz. Sayın Trump'ın bir executive order'ına bakıyor. Huwei'nin kısa süre önce başına gelenler gibi.
O sebeple Andoid'İn işi gene de daha zor gibi geliyor bana. Daha evvelinde htc ve samsung android telefonlar kullanmıştım. her apple'a geri geldiğimde oh demiştim.
Fikirlerinize kesinlikle katılıyorum. Android tarafı ne yazık ki Apple'ın tek başına yarattığı "ekosistem" algısını yaratamadı. Bu şirketin en iyi olduğu konulardan birisi de pazarlama stratejilerinin doğru bir şekilde uygulanmasıdır. Bugün eğer Apple dediğimizde aklımızda bir anda iPhone, Mac, iPad ve iPod dörtlüsü veya farklı Apple kombinasyonları beliriyorsa bu gerçekten de bir başarıdır.
Android ise böyle bir algı yaratamadı. Algı dediğimiz kavram çok güçlü bir kavramdır ancak bir yere kadar etkilidir. Benim fikrim, gerekirse zarar da ederek çünkü bu algı başka türlü kırılamaz gibi duruyor, Android kullanan markaların yeni modellerini "şok dalgası" tekniği ile pazarlamaları gerektiği yönünde. Fiyatlar öyle bir düşecek ki insanların gündemi ve algısı uygun / ucuz fiyatlar üzerinden tekrar şekillensin. Zira Apple ekosistemi algısı, şimdilik, başka yöntemlerle yenilemez gibi duruyor.
ABD Başkanı Donald TRUMP'ın buradaki rolü de çok elzem. Zira kendisinin defalarca Tim Cook ile aynı masada oturduğuna şahit olmuştuk ve böyle ilişkiler zaten masalarda yürütülür. Dediğinize katılıyorum ancak Samsung ne yazık ki Huawei'ye benzemediği için (Güney Kore - ABD ilişkileri) şu anlık böyle bir hamle göreceğimizi düşünmüyorum.
Fiyatları tablo şeklinde yapsaydınız keşke. Daha nizami ve düzgün olurdu. Diğer forumda öyle.
konunun aslına gelincede dün arkadaşıma dedim zam gelirse şaşırma diye zam geldi. Ama bu zammı neye göre ayarladılar onu anlamıyorum, zamlı fiyatı geçen sene dolar7 üzeri olduğu zaman belirlemişlerdi şuan dolar 7 altında ama zam yapıldı. Bunun arkasında başka bir neden olmalı.
Merhaba Lazzz,
Önerin için çok sağ ol

. Bir dahakine böyle bir haberi tablo şeklinde hazırlamaya özen göstereceğim.
Diğer arkadaşlara da cevapları için minnettarım.