iPhone 11 pro vs note 20 ultra

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan trianon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trianon

Asistan
Reaksiyon puanı
15
11 pro ve samsung note 20 ultra arasında kaldım sizce hangisi nedenleriyle

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Tabiki İphone11 Pro.Neden 11 Pro? 1-Daha güçlü işlemciye sahip olması ve ömrünün daha uzun olması 2-Daha iyi video performansına sahip olması 3- Sosyal medyada hem fotoğraf hem video tarafında kalite kaybı olmaması 4- İkinci el avantajı 5-Servis 6-Ön ve arka kameranın daha doğal Fotoğraflar çekebilmesi 7-Batarya performansının daha iyi olması.

Reaksiyon puanı
10,315
Note20 ultra... Çürük elma ile mukayese edilmesini dahi hakaret sayarım. :)
Sadece kaleminin marifetleri bile yeterlidir.
Çürük elmada olan her özelliğin tamamı çok fazlasıyla Ultra'da mevcut, ama Ultra'nın birçok özelliği çürük elma'da yoktur.
Yahu görünümü, tasarımı bile apayrı bir hava. :)

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Çürük elmada olan her özelliğin tamamı çok fazlasıyla Ultra'da mevcut, ama Ultra'nın birçok özelliği çürük elma'da yoktur.
Abi Note 20 ultra özellik olarak güzel cihaz ama içindeki işlemci bütün artılarına gölge düşürüyor.Sen dersen ki giderim Teknomehmet ten yada Doğubank tan Yurtdışı Snapdragon 865 plus lı alırım o zaman kendine göre haklısın derim ama kusura bakmada Exynos 990 a 13000 TL veren adamda kendine bir zekâ testi yaptırsın.

Reaksiyon puanı
10,315
Exynos 990 a 13000 TL veren adamda kendine bir zekâ testi yaptırsın.
Eren, bu tip aşırı iddialı söylemler senin bu konulardaki saygınlığına zarar verir kardeşim. Sp. birkaç saat fazla şarj tutuyor diye abarttığın gibi arada dağlar kadar fark oluşturmaz. Exynos savunmuyorum ama onun da sp.'dan üstün tarafları vardır. Buna rağmen yine de sp. ile gelmesini isterdim tabii ki de, öyle günah keçisi gibi göstermeni de çok gereksiz bir abartı ve haksız olarak görüyorum. Bu arada zekâ testi olmasa da iyi bir mantık testine seni gönderelim kusura bakmazsan. :)

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Abi Note 20 ultra özellik olarak güzel cihaz ama içindeki işlemci bütün artılarına gölge düşürüyor.Sen dersen ki giderim Teknomehmet ten yada Doğubank tan Yurtdışı Snapdragon 865 plus lı alırım o zaman kendine göre haklısın derim ama kusura bakmada Exynos 990 a 13000 TL veren adamda kendine bir zekâ testi yaptırsın.
zeka testi biraz abartılı bir söylem olmuş :)

Yıldırım E.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,681
Eren, bu tip aşırı iddialı söylemler senin bu konulardaki saygınlığına zarar verir kardeşim. Sp. birkaç saat fazla şarj tutuyor diye abarttığın gibi arada dağlar kadar fark oluşturmaz. Exynos savunmuyorum ama onun da sp.'dan üstün tarafları vardır. Buna rağmen yine de sp. ile gelmesini isterdim tabii ki de, öyle günah keçisi gibi göstermeni de çok gereksiz bir abartı ve haksız olarak görüyorum. Bu arada zekâ testi olmasa da iyi bir mantık testine seni gönderelim kusura bakmazsan. :)
Hocam oyun oynamayacaksa Note 20 Ultra iyi fakat ben 11 Pro diyorum hem sade tasarımlı hem stabil hemde kamera çıkıntısı az ama sizin düşüncenizede saygı duyuyorum :)

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Abi YouTube da 865 ile Exynos 990 ın karşılaştırmalı bir sürü testi var.Dünyadaki bir çok teknoloji editörü 865 in performans olarak Exynos 990 dan yüzde 30 daha üstün olduğunu söylüyor.Oyunlarda Exynos 990 tıkanırken 865 her oyunu sorunsuz oynatıyor.Batarya tarafında 865 4saate yakın kullanım avantajı sunuyor.Bu kadar şeyden sonra hala Exynos kötü değil diyorsan diyecek bir şeyim yok.Son yazdığım şey evet biraz ağırdı orda eleştirmekte haklısın ama işlemci konusunda haklı olduğumu düşünüyorum.

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
iPhone 11 Pro, Note 20 Ultra'daki Exynos 990 sorunlu bir işlemci. Bir telefona verilebilecek en yüksek paraları verip sorunlarla karşılaşmak kabul edilemez. Mesela bu karşılaştırmanın yine aynı işlemcileri kullanan bir alt seviyesi SE 2020 - S20 FE olsaydı S20 FE alınabilir olurdu ama bu seviyede asla.

Reaksiyon puanı
10,315
Hocam oyun oynamayacaksa Note 20 Ultra iyi fakat ben 11 Pro diyorum hem sade tasarımlı hem stabil hemde kamera çıkıntısı az ama sizin düşüncenizede saygı duyuyorum :)
Sizin de haklı olduğunuz bir nokta oyunlar tabii. Sizler gibi telefonu özellikle oyun oynamak için onca parayı dökenler açısından haklı olabileceğiniz konusunda bir sözüm yok. :)

MuhammetAKAY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Sizin de haklı olduğunuz bir nokta oyunlar tabii. Sizler gibi telefonu özellikle oyun oynamak için onca parayı dökenler açısından haklı olabileceğiniz konusunda bir sözüm yok. :)
Sizin gibi konuşan biri yüzünden geçen sene iPhone 11 pro yerine Note 10 Plus aldım bu söylediğimde çok iddialıyım iPhone piyasada bulunan he telefondan gömlek gömlek üstün bi cihaz sadece oyun değil ben uygulama çökmesi diye bişeyle androidle tanıştım, her uygulamada gelen saçma reklamlar, telefonun kullanılmadığı anlarda şarjının azalması, şarjdayken kullanımda donma, saçma parmak izi okuyucusunun verimsiz çalışması, koyu renkli duvar kağıdı kullanırken yüz tanımanın geceleri çalışmaması ve bir sürü başka saçma sorun Apple bi özelliği telefona koyuyorsa tam anlamıyla çalışır halde koyuyor, diğer üreticiler resmen deneysel çalışıyor. Yazan arkadaşın Apple alma şansı varsa kesinlikle Samsung düşünmesin bile ve şunu göz önünde bulundurun iPhone 7 hala gündelik kullanımda ne kadar stabil, peki aynı zamanda çıkan samsung s7 ler nerde hiç gördünüz mü?

Reaksiyon puanı
6,371
İPhone 12 serisini bekleyin derim. İnanılmaz gelişmeler var. Note 20 Ultra alıp 2 belki dayanır, 3 ay sonra nasıl ısındığını ve video çekerken ısınmadan kaynaklı takılıp görüntü atlaması yaptığını görmenizi önermem.

Eğer bekleyemezseniz de İPhone 11 Pro öneririm kesinlikle. Note 20 Ultra'nın kullanıcılarının abarttığı gibi bir kalitesi yok. Bende elime aldım ve gördüm. Diğer tüm telefonlardan başka bir şey ama kullanıcılarının abarttığı kadar değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

SE 2020 - S20 FE olsaydı S20 FE alınabilir olurdu ama bu seviyede asla.
Katılmıyorum. Plastik ve exynos 990 kullanan bir telefona o para verilmez.

iPhone 7 hala gündelik kullanımda ne kadar stabil, peki aynı zamanda çıkan samsung s7 ler nerde hiç gördünüz mü?
Benim çevremde de akrabalarımda da hala deli gibi oyun oynayan kişiler var. Ona rağmen S7 edge hala stabil çalışıyor. Samsung eskiden stabildi. Güzeldi.

Şimdi berbat bir halde ama eskiden iyiydi.

Yıldırım E.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,681
Samsung'un çöp olmasının sebebi f/p'ı %10lara indirmiş olması adam plastik telefonu 3000e satıyor birde exynos eskiden iyiydi şimdi ağz.... İşlemcilerin.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
bir telefona 10 bin TL üzeri bir para gömülüyorsa yakın çevrede o telefona kullanan eş dost akrabadan da detaylı bilgi almalı ve 1 ay boyunca teknoloji marketlerinde alacağı telefonu detaylı incelemeli. Olabildiğince tabii..

netice itibari ile telefonda oyun oynama niyetiniz varsa exynos işlemci yerine Apple daha iyi olacaktır. Ama dediğim sadece oyun oynama ile ilgili olarak :=)

ikakbay

Asistan
Reaksiyon puanı
65
bekle ve iphone 12 pro al bence, madem o kadar para veriyorsun biraz daha ver
:)

Reaksiyon puanı
6,371
Çoğu özellikleri yakın ve ya aynı çıktı. Benim açımdan farklı birşeyler olmasını bekliyordum. Ama olmadı. %20 iyi işlemci için 12k tl verilmez.
Tamam, size göre özellikleri aynı çıktığı için daha kötü olmaya devam etsin, ama İPhone 12 11'den daha başarılı, özellikle de kamerada ?

kaan.chnr000

Asistan
Reaksiyon puanı
186
Tamam, size göre özellikleri aynı çıktığı için daha kötü olmaya devam etsin, ama İPhone 12 11'den daha başarılı, özellikle de kamerada ?
Evet kamerada iyi. Ben a14ün a13ün iki katı falan olmasını bekliyordum. Ne de olasa o kadar para veriliyor.

Reaksiyon puanı
6,371
Evet kamerada iyi. Ben a14ün a13ün iki katı falan olmasını bekliyordum. Ne de olasa o kadar para veriliyor.
A14 Bionic'in A13 Bionic'e çok büyük fark açmamasına o kadar çok takılmayın derim, sonuçta hala mobil işlemciler açısından en teknolojik ve yeni nesil olan işlemci o.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,245
Apple iPhone 11 Pro öneririm. Yazılım açısından çok daha iyi Android tarafına göre. İsterseniz Apple iPhone 12 serisini bekleyebilirsiniz. :)