hakanyargici
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 959
Merhabalar, iOS 16 ve sonrasında yaşadığım bir çok problemler ve gün sonunda kötü bir telefon kullanım deneyimi yaşamam doğrultusunda çözüme ulaştığım yazı oldu.
Durum ile alakalı aklımda olan 2 soru vardı:
(bknz: iOS 15 temiz kurulum nasıl yapılır?)
Yazının başında bahsettiğim problemler neydi diye soracak olursan;
Benim bu işlemde dikkatimi çeken en önemli kısım pil sürem oldu. Haftamın en yoğun günü olan çarşambaları, sabah 6:30'da uyanıp takribi olarak gece 8 gibi ancak eve dönmüş olabiliyorum. Bu süreç boyunca mobil veriyi kapatmayıp, bluetooth üzerinden sürekli Watch'a bağlıydı. Eve girdiğimde şarjım +%20 seviyelerindeydi.
Özet geçecek olursam, iPhone 11 ile iOS 16 hiç olmadığı kadar stabil. iPhone'ununuzun modeli fark etmeksizin iOS 16 sürümüne yükseltme yapmak istiyor yada geçmişseniz bile bilgisiyarınız üzerinden temiz kurulum gerçekleştirmenizi tavsiye ederim.
Forum üzerine açtığım konuda yardımcı olan @Applemania @James Howlett @Ekto02 @Görkem Say @Kayn kullanıcılarına teşekkür ederim.
Durum ile alakalı aklımda olan 2 soru vardı:
- Apple, iPhone 11 modellerinin fişinimi çekiyordu ?
- iOS 16 kararsız bir sürüm olarak mı çıkmıştı ?
- iPhone üzerinden kurulan yazılımlar, kablolu internet bağlantısı olmamasından dolayı bir takım sorunlar ile karşılaşmanızı muhtemel bir hale getirebilir.
- Cihaz üzerinde kurulu olan 3. parti uygulamalar arka planda bir takım sorunlar yaşatabilir.
(bknz: iOS 15 temiz kurulum nasıl yapılır?)
Yazının başında bahsettiğim problemler neydi diye soracak olursan;
- Cihazın boştayken bile ısınması (Instagram yada Twitter üzerinden video açınca daha çok ısınıyordu)
- Çok fazla pil tüketimi yaşatması (4-5 saat kullanım süresi sunuyordu)
- Spotlight'ın çalışmaması (Aramayı hiç bir şekilde yapmıyordu)
Benim bu işlemde dikkatimi çeken en önemli kısım pil sürem oldu. Haftamın en yoğun günü olan çarşambaları, sabah 6:30'da uyanıp takribi olarak gece 8 gibi ancak eve dönmüş olabiliyorum. Bu süreç boyunca mobil veriyi kapatmayıp, bluetooth üzerinden sürekli Watch'a bağlıydı. Eve girdiğimde şarjım +%20 seviyelerindeydi.
Özet geçecek olursam, iPhone 11 ile iOS 16 hiç olmadığı kadar stabil. iPhone'ununuzun modeli fark etmeksizin iOS 16 sürümüne yükseltme yapmak istiyor yada geçmişseniz bile bilgisiyarınız üzerinden temiz kurulum gerçekleştirmenizi tavsiye ederim.
Forum üzerine açtığım konuda yardımcı olan @Applemania @James Howlett @Ekto02 @Görkem Say @Kayn kullanıcılarına teşekkür ederim.