Ipad mini mi samsung galaxy note 8.0 mi?

emirkan_06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 yıllık ipad kullanıcısıyım ipad 2 kullanıyordum mini çıkınca miniyi satın aldım jailbreak işlemiyle bişey yapmaya gerek yok al kardeşim ipad mini yi whatsapp oyunlar vs vs kasmadan oynarsın 16 gb lık al o samsung galaxy note 8.0 bok gibi birşey 2 gb ram neyine yetcek bikere görünüş fiyat özellik bakımındanda ipad kazanır hiç tereddüt ete git ipad mini yi al tepe tepe kullan.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hergün onlarca iPad ve diger tablet satan büyük uluslararası bir mağazanın IT bölüm takım lideriyim. Sunu rahatca soyleyebilirimki Ipadin tek avantajı bir sene sonra satayım dersen çok değeri düşmez. Kullanmak için alacaksan kesinlikle android daha özgür. Ios kapalı bir işletim sistemi ve çoğu şeyi kısıtlar. Dusunsene orijinal usb otg donusturucusu var flashbellek okumuyor :) yalnizca resimleri goruyor. Appstore icin program yapanlarida ayni olcude kisitladigi icin programlarin bilgi calma virus bulasma vs. Gibi bir riski olmuyor ve kullanmadiginiz zaman ram kullanmayi birakip cihazin hizini yavaslatmiyor. Bankacilik vs gibi islemleri cok yapacaksan ipad al.
ben isin icinde biri olarak note8 aldim cunku altyazili mkv filmler izliyorum cihaza surukleyip izlemek istiyorum donusturucu programlar vs ugrasmadan. Hatta otg kabloyla flash bellek uzerinden izliyorum. Harici guc girisli otg ile 1tb diski bile gordu alet maksimum 64 dedigine inanmayin :) Acik kodlu oldugu icin istedigim programlari kurabiliyorum playstation gamepadini tablete baglayip oyun oynayabiliyorum vs aklina ne gelirse. Note8 legen plastigi diyen arkadas youtubedan iphone5 ve galaxy s4 drop testlerini izlesin. Aliminyum olunca daha kaliteli olduguna inaniyorsa gitsin polypad alsin.
apple sadece ikinci elde dovuyor samsunglari. Iki yil once samsung galaxy s ve iphone4 yeni ciktiginda ben iphone almistim arkadas ayni paraya galaxy s aldi. Kullanirken ben jb yaptigim halde ozellik olarak beni her turlu ezdi. Iki yil gecmesine ragmen ben 1000liraya sattim o 300e veremedi. Tek artisi buydu bana applein :)

adamın anlattıkları yeter

bence note 8.0 ın tasarımı daha iyi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar bende Samsung Galaxy note 8.0 ipad var gayet iyi içine 5 oyun yükledim subway surf .temple run . cut the rope .jetpack joyride ve mega run var. hiç donma yok 51 fotoğraf var.2 video var ama silecem çünki bilmeyenler içi yazayım . video tablet yada telefonların şarjını hızlı bitirmekle kalmaz cihazin hafızasınıda doldurur ve cihaz donar . bende konuşmada var iyi günler inşallah istediğiniz cihaza çabucak kavuş ursunuz:blush:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben iPad Mini kullanıcısıyım. Öncelikle; söylediğin hiç bir özellik doğru değil, ayrıca Note'u arkadaşım kullanıyor ve onun sayesinde tabii ki de ben de inceleme imkanı buldum. Bence iPad Mini daha iyi ama yine de karar sizlerindir. Hangisini rahat ve özgürce kullanabiliyorsanız onu almanızı öneririm. :)

mustafa1342

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bak bence iPad mini 2 yi bekle.Ama şimdi alacağım diyorsan yine iPad mini almanı öneririm.Kesinlikle Apple fanı falanda değilim.Bi' düşün yani Apple'ın tabletler için uygulamaları var ama gir Google Play'e neredeyse hep telefon için entegre edilmiş uygulamalar var.Artık geliştiriciler de tabletlerle alakalı bir uygulama yapacaksa önce İOS için çıkarıyor.Sadece iPad için 375.000 üzerinde uygulama var.İOS daha güvenli bir işletim sistemi ve güncelleme desteği çok daha iyi neden güvenli diye soruyorsan kolayca attığın filmlerde bir virüs varsa android tablet bunu alır.Ama iPad için iTunes gereklidir.Android çok ram gerektirir o yüzden Note'un işlemcisi daha iyi diye yanılmayın.İos o kadar ram gerektirmez zaten o yüzden hızlıdır.iPad kalitedir ne olursa olsun(bence). :)

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
samsung galaxy note 8 .0 ile ipad mini kıyazlanamaz
çünkü ipad uygulama bakımından çok zengin sağlam.
ve herkese önerim android tablet almayııııııııııııııııııııınnnnnnnnnnnnn..

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
İpad alacaksın 1 hafta sürmeden kullanma isteğin bitecek. Note 8 i alacaksın her hafta farklı bir launcher her hafta farklı bir değişim yaparak tableti sevmeye başlayacaksın. Android özgür bir sistem olduğu için seni hiçbir konuda yarı yolda bırakmaz :yes:

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İpad alacaksın 1 hafta sürmeden kullanma isteğin bitecek. Note 8 i alacaksın her hafta farklı bir launcher her hafta farklı bir değişim yaparak tableti sevmeye başlayacaksın. Android özgür bir sistem olduğu için seni hiçbir konuda yarı yolda bırakmaz :yes:
android iyi sitem ama note 8 .0 real racing 3 ve yüksek grafikli oyunları oynatamaz tabi herkesin kendi düşüncesi
ipadin arkası apple var ve uygulama açısından çok zengin samsung note 8 .0 ise bildiğin android

boncuk2009

Asistan
Reaksiyon puanı
1
lütfen arkadaşlar mantıklı olalım i pad mini 1 gb ram a sahip note 8.0 2 gb ram ipad mini 2 çekirdek işlemci note 4 çekirdekli s pen den bahsetmiyorum bilee ekran kalitesi olarak da note 8.0 öne çıkıyor ipad mini yi inceledim kötü bir izlenim yarattı ve bazı arkadaşlar görünümünün kötü olduğunu söylüyor ki bu tasarım i pad a göre çok harika ötesi çünkü tek tuş değil 3 tuş işlev görüyor ve onu tek elle kullana biliriz ama i padda bu mümkün değil
1gb değil 512 mb ve note 8 den daha stabil ayrıca arkadaş ipad mini dedi ipad demedi ipad mini tek elle kullanılabilir note 8.0da zorlanırsın:tongue:

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
android iyi sitem ama note 8 .0 real racing 3 ve yüksek grafikli oyunları oynatamaz tabi herkesin kendi düşüncesi
ipadin arkası apple var ve uygulama açısından çok zengin samsung note 8 .0 ise bildiğin android

iPad uygulama güncelleme yönünden zengin ama, nihayetinde kapalı kutu. Arayüzü değiştirme şansı yok, özelleştirme yok, ama uygulama var. Uygulama tek başına işlev görmüyor malesef. Android in de uygulamaları var gereksiz olanlar da var ama sonuçta boş bir sistem değil. Düşün ki İOS 8 de çocukca bir arayüze dönüldü, ne yapacak iPad kullanıcıları? Launcher kurup başka bir temaya geçebilecek mi? Bu tip sorunlar android de söz konusu bile olamaz kesinlikle.

boncuk2009

Asistan
Reaksiyon puanı
1
iPad uygulama güncelleme yönünden zengin ama, nihayetinde kapalı kutu. Arayüzü değiştirme şansı yok, özelleştirme yok, ama uygulama var. Uygulama tek başına işlev görmüyor malesef. Android in de uygulamaları var gereksiz olanlar da var ama sonuçta boş bir sistem değil. Düşün ki İOS 8 de çocukca bir arayüze dönüldü, ne yapacak iPad kullanıcıları? Launcher kurup başka bir temaya geçebilecek mi? Bu tip sorunlar android de söz konusu bile olamaz kesinlikle.
işte bu yüzden jailbreak var

mustafa1342

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ya bi' kere şöyle düşünmen lazım.Android özgür bir işletim sistemi falan filan.Tamam da uygulama sıkıntısı var özellikle tablet konusunda apple'a göre.Yani sana sorsalar uygulama yönünden android telefon mu WP8 telefon mu diye.Sen android dersin.Buda aynı şey.Tablet için olan uygulamalar Google Play'de çok az.iPad neden bu kadar çok satıyor ve beğeniliyor?Neden bu kadar Apple fanı var bu forumda?Apple'ın onlara para verdğini falan da sanmıyorum :).iPhone'u diğer android telefonlarla kıyaslayınca (S4 gibi).Onların daha iyi işlemciye ve ram'e sahip olduğunu görürsün.Ama bi' iPhone kullan bi' de o Android telefonu iPhone ve iPad'deki stabilliği hiç bir cihazda yakalayamazsın.Marka Samsung,o kadar çok model çıkarıyor ki sonra güncelleme desteği veremiyor.Ama Apple'ın zaten her bir çeşitten tek model olduğu için güncelleme desteği çok iyi.Herhangi bir sorun olduğunda hemen güncelleyebiliyorsunuz.Note 8.0 bir süre sonra kasar ve donmaya başlar.Eğer diyorsan s-note'u var çok iyi çizim yaparım falan.Al bi stylus kullan aynı şekilde.Apple'ın kitap okuma uygulaması gibi bir kitap okuma uygulaması bulamazsın Android'de.Uygulama olmadıktan sonra özgürlüğün ne önemi var? :) Hem özgürlük ne arkadaşım?Tema değiştirmek.Jailbreak var jailbreak :).Apple bir konferansında Android tabletlerde ki uygulama sıkıntısını göstermişti.Uygulamalar cep telefonu için olduğundan,uygulama ortada kalıyor ve telefon ekranındaymış gibi uygulamayı kullanmak zorunda kalıyorsunuz.Bir de iPad'i ikinci el 100-200 tl zararla falan satarsın yeni model çıkınca 100-200 tl koyup yenisini alırsın.Ama note 8 alırsan böyle bir şansın yok diye düşünüyorum.

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ya bi' kere şöyle düşünmen lazım.Android özgür bir işletim sistemi falan filan.Tamam da uygulama sıkıntısı var özellikle tablet konusunda apple'a göre.Yani sana sorsalar uygulama yönünden android telefon mu WP8 telefon mu diye.Sen android dersin.Buda aynı şey.Tablet için olan uygulamalar Google Play'de çok az.iPad neden bu kadar çok satıyor ve beğeniliyor?Neden bu kadar Apple fanı var bu forumda?Apple'ın onlara para verdğini falan da sanmıyorum :).iPhone'u diğer android telefonlarla kıyaslayınca (S4 gibi).Onların daha iyi işlemciye ve ram'e sahip olduğunu görürsün.Ama bi' iPhone kullan bi' de o Android telefonu iPhone ve iPad'deki stabilliği hiç bir cihazda yakalayamazsın.Marka Samsung,o kadar çok model çıkarıyor ki sonra güncelleme desteği veremiyor.Ama Apple'ın zaten her bir çeşitten tek model olduğu için güncelleme desteği çok iyi.Herhangi bir sorun olduğunda hemen güncelleyebiliyorsunuz.Note 8.0 bir süre sonra kasar ve donmaya başlar.Eğer diyorsan s-note'u var çok iyi çizim yaparım falan.Al bi stylus kullan aynı şekilde.Apple'ın kitap okuma uygulaması gibi bir kitap okuma uygulaması bulamazsın Android'de.Uygulama olmadıktan sonra özgürlüğün ne önemi var? :) Hem özgürlük ne arkadaşım?Tema değiştirmek.Jailbreak var jailbreak :).Apple bir konferansında Android tabletlerde ki uygulama sıkıntısını göstermişti.Uygulamalar cep telefonu için olduğundan,uygulama ortada kalıyor ve telefon ekranındaymış gibi uygulamayı kullanmak zorunda kalıyorsunuz.Bir de iPad'i ikinci el 100-200 tl zararla falan satarsın yeni model çıkınca 100-200 tl koyup yenisini alırsın.Ama note 8 alırsan böyle bir şansın yok diye düşünüyorum.

iPad mini güzel cihaz lafım yok, ama ben özgürlükten yanayım :)

mustafa1342

Asistan
Reaksiyon puanı
2
iPad mini güzel cihaz lafım yok, ama ben özgürlükten yanayım :)
Tabi sizin tercihiniz :)
BW3GYwRCEAAYshN.png

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben bazılarınıza katılmıyorum arkadaşlar.Kısıtlamayı tablette napıcaksınız ki ? :) Tablet,genelde oyun oynamak,film izlemek vb. şeyler için alınır.Ayrıca appstore'dede bir sürü ücretsiz popüler uygulamalar var.Aynı Google Play'deki gibi.Tablet alıcaksan bana göre bunu kesinlikle İOS'tan yana kullanıcaksın.Yani İpad alıcaksın.Çünkü,İpad'ler en iyi memnuniyeti verirler.(Tabi bu bana göre.)Tasarımı falanda çok güzel,resmen ölçüsü ölçüsüne yapılıyorlar.Performansları,stabilitelikleri falanda çok iyi.Bence İpad mini 2'yi bekle kardeş.Ama bekleyemem diyorsan kesinlikle İpad mini almanı tavsiye ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar. Şu anda teknolojinin tablet bilgisayarları ilgilendiren bölümü bir geçiş halinde. Yeni çıkacak olan iPad Mini'de büyük ihtimalle Apple'ın retina diye lanse ettiği yüksek çözünürlüklü ekranlar kullanılacak. Bu da 1024x768 olan çözünürlük değerini değiştirecek. iPad 2'de de kullanılan bu çözünürlük yapılan geliştirme ve uygulamalarda ortak buluşma noktasıdır. Ayrıca uygulama geliştiricilere büyük kolaylık sağlamaktadır. Bildiğiniz üzere iPad 2 ve iPad Mini şu anda Apple tarafından satılmaktadır. Fakat yeni çıkacak olan iPad modelleri ile birlikte 1024x768 çözünürlüklü iPad'lerin (iPad 1, iPad 2, iPad Mini) sonu gelecek. Bu tabletler yakın zamanda bir çok uygulamanın desteğinden mahrum bırakılacaktır. Bu nedenle yeni çıkacak olan iPad modelleri beklenmeli ve buna göre hareket edilmelidir.

Bu arada tablet konusunda Android'e bulaşma derim. Bu tamamen benim fikrim. Farklı yazılımları kullanan iki cihazı da donanım konusunda lütfen birbirleriyle kıyaslamayalım.

Sonuç olarak, kararsızlığını forumda bizimle paylaştığına göre mantıklı hareket etmek istiyorsun ve tablet için ayırdığın bütçe değerli. Bu nedenle her ne alacak olursan ol önce Apple'ın lansmanını bekle.

yigit35

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kesinlikle note 8.0 not özelliği zaten müthiş ipad mini'nin devri geçti artık hem özellik olarak note 8.0 daha iyi hem başka ayrıntılarıyla

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar android e çok fazla oyun yükleyince kasıyor note 8.0 kullanıcısı olarak:hammer: