iPad mi, Galaxy Tab mi?

Bu konuyu okuyanlar

Cameson

Öğrenci
Katılım
5 Aralık 2010
Mesajlar
25
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Galaxy Tab'in en önemli avantajı telefon olarak da kullanılması. Bu özellik dezavantaj olarak algılanabilir, çünkü bu kez de iPhone ile karşılaştırılma durumu var. Galaxy Tab, iPad ile iPhone arasında bir cihaz. Yani ne tablet ne de telefon!

Son yıllarda iPod, iTunes, iPhone gibi yenilikçi ürünleri kullanıcıların hizmetine sunan Apple, bu sene başında satışına başladığı iPad ile yepyeni bir çığır açtı.

Cep telefonu ve taşınabilir bilgisayar arasında yepyeni bir ürün sınıfı oluşturan iPad sağladığı kolaylıklarla tüketicilerin büyük ilgisini çekti. Tablet bilgisayar adı verilen bu ürün sınıfının bir süre sonra netbook piyasasını da çok ciddi şekilde etkileyeceği öngörülüyor.

Geçtiğimiz günlerde ülkemizde de tanıtımı yapılan Samsung Galaxy Tab ise teknoloji uzmanlarınca biraz farklı değerlendiriliyor. Google'ın desteklediği Android işletim sistemini kullanan Galaxy Tab, sahip olduğu bazı teknik özellikleri ile iPad'in en ciddi rakibi olarak gösteriliyor. Galaxy Tab'in en önemli avantajı telefon olarak da kullanılması. Bu aynı zamanda bir dezavantaj olarak algılanabilir; çünkü bu kez de iPhone ile karşılaştırılma durumu var. Galaxy Tab, iPad ile İPhone arısnda bir cihaz. Yani tablet ne de telefon!

Tablet bilgisayar almayı düşünüyor ama hangi markayı tercih edeceğinizi bilemiyor musunuz? İşte Apple iPad ve Samsung Galaxy Tab incelemesi:

ipad-mi-galaxy-tab-mi-37094-1-.html

Ekran:

iPad 9.7 inçlik ekrana ve 1024 x 768 çözünürlüğe sahip. Dokunmaya cevap verme hızı mükemmel. Renkler çok canlı ve etkileyici.

Galaxy Tab ise 7 inçlik ekrana ve 1024 x 600 çözünürlüğe sahip. Dokunmaya cevap verme hızı çok iyi. Ama ekran boyutunun düşük olması bir dezavantaj.

Ekran kalitesi olarak iPad kesin bir üstünlük sağlıyor.

Ağırlık ve boyut:

iPad yaklaşık 700 gram ağırlığında ve boyut olarak A4 kâğıdından biraz küçük. Bir dosya gibi rahatlıkla elinizde taşıyabilirsiniz.

Galaxy Tab 380 gram. Fiziki olarak iPad ile cep telefonu arasında bir yerde denebilir. Eğer büyük bir cebiniz varsa Samsung Galaxy'yi ceketinizde veya paltonuzda taşıyabilirsiniz.

Daha hafif ve tek elde taşınabilen Samsung Galaxy Tab bu alanda daha üstün gözüküyor.

Hafıza:

iPad'in 16, 32 ve 64 GB'lık dahili hafıza seçenekleri mevcut. Harici hafıza bağlanması veya hafızanın yükseltilmesi mümkün değil.

Galaxy Tab 16 ve 32 GB'lık dahili hafızasının yanında 32 GB'a kadar MicroSD kart desteği veriyor.

Samsung Galaxy Tab genişletilebilir hafızasıyla her ne kadar daha avantajlı gözükse de, 32 GB Micro SD kartların mevcut fiyatının yüksekliği düşünüldüğünde bu avantaj ortadan kalkıyor.

Pil:

iPad 3G, Wi-Fi kullanımına göre 8-10 saat pil ömrü sağlıyor.

Galaxy Tab'de bu süre 5-7 saate düşüyor.

Pil ömrü konusunda iPad tartışmasız daha üstün.

Performans:

iPad 1 GHz Apple A4 işlemcisi kullanıyor.

Galaxy Tab 1 GHz Cortex A8 işlemcisi kullanıyor.

Her iki tabletin işlemci performansları arasında büyük farklılıklar yok. Bu alanda her iki tablet eşit geliyor.

Uygulamalar:

iPad iOS4 işletim sistemini kullanıyor. Apple App Store'da şu anda iPad için özel üretilmiş 25 binden fazla uygulama mevcut. Ayrıca iPhone için üretilmiş 200 binden fazla uygulama iPad'de de kullanılabiliyor.

Samsung Galaxy Tab Android 2.2 işletim sistemini kullanıyor. Android Market'te ise 100 binden fazla uygulama mevcut. Ama bu uygulamaların birçoğu Android işletim sistemi kullanan telefonlar için üretilmiş. 7 inçlik Galaxy Tab ekranına özel olarak hazırlanmış uygulama sayısı henüz çok az.

Multimedya desteği:

Apple iTunes ile müzik ve video konusunda oldukça önemli bir pazar payına sahip.

Galaxy Tab 10.1 Flash, DivX, Xvid ve WMV desteği veriyor.

iPad çeşitli uygulamalar yardımıyla farklı formatları desteklese de Galaxy Tab bu konuda iPad'i geçiyor.

Kamera:

iPad kamera özelliğine sahip değil.

Galaxy Tab ön yüzünde 1.3 MP ve arka yüzünde 3 MP olmak üzere iki kameraya ve bir LED flaşa sahip. Bu özelliği sayesinde dilerseniz fotoğraf çekebilir, dilerseniz 720p HD video çekebilir, dilerseniz de görüntülü konuşma yapabilirsiniz.

Galaxy Tab kamera konusunda rakipsiz.

Bağlantı:

iPad Wi-Fi ve 3G/Wi-Fi modelleri ile piyasada. 3G/Wi-Fi modellerinde sadece data alışverişi yapmaya izin veren 3G/HSDPA bağlantısı, 802.11a/b/g/n Wi-Fi ve Bluetooth 2.1 EDR mevcut.

Galaxy Tab Türkiye'de 3G'li modeliyle piyasaya çıkıyor. Bu modelinde 3G/HSDPA ve 802.11 b/g/n özelliklerine ek olarak bluetooth kulaklık yardımıyla telefonla arama yapılabiliyor ve SMS/MMS gönderilebiliyor. Bu özellikleriyle büyük bir Android telefonuna benziyor.

Galaxy Tab bağlantı konusunda iPad'den daha üstün.

Fiyat:

iPad 16GB 3G/Wi-Fi Türkiye satış fiyatı 1600 TL.

Samsung Galaxy Tab 16GB 3G/Wi-Fi Türkiye satış fiyatı 1700 TL.

Benzer donanımda iPad'in Türkiye fiyatı Galaxy Tab'den daha ucuz.

Tablet'in kesin galibi yok

Hem Apple iPad hem de Samsung Galaxy Tab kendi kategorilerinin bugüne kadar en iyi ürünleri. İki ürün arasında teknik açıdan kesin bir galipten bahsetmek mümkün gözükmüyor. Kullanıcılar hangi ürünü seçeceklerine her iki markanın algısına, bireysel tercihlerine ve dizayna göre karar vereceklerdir.

AppStore uygulamalarının fazlalığı, parlak geniş ekranı, ilgi çekici alüminyum dizaynı ve Apple ürünlerinin marka algısı ile iPad birkaç adım önde duruyor. Üstelik aynı kategorideki modelin fiyatı Galaxy Tab'den daha ucuz.

Samsung ise Apple'ın kendine özgü ekosisteminde yer almayı düşünmeyen, Android sistemlere merak duyan, telefon özelliklerini kullanmak isteyen ve internette Flash uygulamaları kullanmadan yapamayanlar tarafından tercih edilebilir.

Kaynak.
 
Üst