iPad Air vs Microsoft Surface

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
Arkadaşlar bir tablet alacam ancak sizce hangisini alayım?

1 . Film ve dizi çok izlerim (1080 p)
2 . Oyun desteklesin (App Storedeki oyunloarı biliyorum ancak surface içinde ekran kartı var mı?)
3 . Kod yazarım (php) bunu desteklesin
4 . Güncelleme en önemlisi (iPad Air'e büyük ihtimal iOS 10'a kadar alır güncellemeyi ancak surface alırmı windows 9 veya 10'u)

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
1) Surface
2) iPad diyorum.
3)Surface
4)Surface ( normal windows kurulumu yapacaksın)

Surface in Windows RT li olduğunu varsayıyorum aksi takdirde tartışmasız Surface.

Oekry

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İnternette gezinme ve oyun oynama deseydin ipad önerirdim ama ipadde özgürlük kısıtlı o yüzden surface öneriyorum.

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
1) Surface
2) iPad diyorum.
3)Surface
4)Surface ( normal windows kurulumu yapacaksın)

Surface in Windows RT li olduğunu varsayıyorum aksi takdirde tartışmasız Surface.
Surface 2 almak istiyorumda ne zaman çıkar ? ve ekran kartı var mı içinde

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Surface 2 almak istiyorumda ne zaman çıkar ? ve ekran kartı var mı içinde
Surface 2 de akıllı telefonlarda kullanılan işlemcilerden var ekran çipide onlarla tümleşik yani harici ekran kartı yok.

Surface 2 Pro da sanırım Intel işlemci var ekran kartı yine tümleşik ama akıllı telefonlardan kat kat güçlü.

Hangisi daha çok oyun oynarsın sorusunun cevabı iPad onun haricindeki her şey için Surface

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
Surface 2 de akıllı telefonlarda kullanılan işlemcilerden var ekran çipide onlarla tümleşik yani harici ekran kartı yok.

Surface 2 Pro da sanırım Intel işlemci var ekran kartı yine tümleşik ama akıllı telefonlardan kat kat güçlü.

Hangisi daha çok oyun oynarsın sorusunun cevabı iPad onun haricindeki her şey için Surface
Peki rt sürümlü olanı alsam (daha ucuz) ona 8.1 pro formayı çekebilir miyim?

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
Format atabiliyorsun kardeşim. İşlemci ARM olduğundan yalnız Windows RT sürümlerini kurabilirsin.
Peki surface 2 pro büyük programları kaldırırmı visual studio , photoshop , flash vb şeyleri

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
Çok yüksek bir performans sunmamak kaydıyla çalıştırır hepsini bildiğimiz Windowstaki her şeyi çalıştırır
Ondan kastım şu 4-5 ağır programı aynı anda açar mı yani 2.699 tl verecem bu cihaza hak ediyor mu?

Fenomenon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya surface tablet alınır mı. parayı sokakta mı buldun.
RT'li tablet kesinlikle alınmaz. RT tam bir facia ki zaten windows da bunu anladı. şimdi RT yi kaldırıp tablete de wp yüklemeye çalışıyor. yani bugün RT aldın, 1 yıl sonra güzelce pakete sar çöpe koy.
Surface pro da windows'un elinde patladı. neden mi. çünkü çok çok çok pahalı.
normal win8 olduğu için tablet olarak değerlendirirsen çok iyi ama laptop olarak değerlendirirsen çok vasat.
zaten win8 isteyen gider laptop alır, ultrabook alır, hatta ekranı çıkabilen türlerden alır. tablet isteyen de gider en kral tableti yarı fiyatına alır.
anladınız mı, o yüzden surface pro da tam bir facia bana göre
2700 TL'ye aldığınız cihaz 2000TL ye alacağınız ultrabook performansının yanından dahi geçemez. ki artık ultrabooklar çok hafifledi.