İp

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fcss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fcss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlaar forumunuza yeni üye oldum inşallah doğru yerde açmışımdır konuyu şimdi benim editör arkadaşlarıma bir sorum var Aynı ip ile iki bilgayar ağda çalışabilirmi bunun bir yolu varsa lütfen yardım edin yardımlarınız için şimdiden teşekkürler sağolun

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Bir ağ içersindeki iki bilgisayar aynı IP' yi alırsa çakışma olur.

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Sürekli sağ alt köşede Ip Çakışması diye bir uyarı çıkar.
Ama bunu sen galiba biliyorsun! :D

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Statik ip ise tabiki olmaz.

Ağdaki her bilgisayara kendin manuel ip ve dns vereceksin,böylelikle çakışma sorunu olmaz.

Kullandıgın modem nedir?

spider_9600

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yaww kardeş onları kendi elinle yazcan dns ip vb.. şeyleri kolay gelsin şimdiden!!!

_ceyda_

Profesör
Reaksiyon puanı
1
17. Başlıklarda açıklayıcı olmak zorundasınız. "Yardım", "İmdat" gibi başlıklar açmak yanlış

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
spider_9600 dedi ki:
yaww kardeş onları kendi elinle yazcan dns ip vb.. şeyleri kolay gelsin şimdiden!!!

Her iki makinada otomatik alırsa sorun olmaz

fcss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sorunu anlatamadım galiba ben sizden şunu istiyorum 2 Bilgisayar aynı ip yi kullanırsa çakışma olu bunu biliyorum ben ise aynı ip yi kullanmak ama çakışmayı önlecek bir yöntem varmı bunu merak ediyorum ilginiz içn teşekkür ederim.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
yerel ag bağlantılarında otomatik İP yerine kendin IP de verebilirsin zaten otomatik İP de çakışma olmuyor

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Maşallah bir ton cevap yazılmış ama hiç birisi yarayı sarmaya yetmiyor.

@Fcss, söylediğin şeyin mümkün olacağını düşünmüyorum. Ağ sistemi şu şekilde çalışır:

Bir bilgisayar, IP adresi belirli olan başka bir bilgisayara istek göndermek için tüm ağda duyuru yapar; kim bu falanca numaralı şahıs, diye. O IP yanıt verirse, iletişim kurulmuş olur. Ancak aynı çağrıya iki hat birden yanıt verirse, iletişim kurulamaz. Ya da en iyi ihtimalle, iletişim kurulsa bile, sadece bir tanesiyle kurulabilir ve nispeten yavaş olan bilgisayar ağ dışına itilir. Çünkü bilgisayarlar birbirlerini IP adresleriyle tanırlar, o yüzden aynı IP ile iki bilgisayar demek, bilgisayarların birbirlerini tanımamaları demektir.

Yine de, en iyi ihtimalle şu yapılabilir; eğer köprüleme (bridge) desteği veren bir modemin varsa, veya bu işi yapacak bir yönlendirici (router) de olabilir; o zaman, aynı IP adresini vermek istediğin iki bilgisayarı ağdan çekersin ve köprüleme yapacak olan modeme bağlarsın. Modem, kendisi için bir IP talebi yaptıktan sonra, bu iki bilgisayara ayrı ayrı iki IP adresi vermesine rağmen, kendi IP'si bu iki bilgisayarın ana makinesi gibi davranacak. Böylece, port yönlendirme ile yine de iletişimi sağlayabilirsin. Tabi bu, olayın teorik kısmı. Pratikte bu kadar kolay olmayabilir veya özel başka bir cihaz alman gerekebilir. Çünkü her bridge veya her router nasıl çalışıyor bilmiyorum. Bridge modunda eğer switch gibi davranıyorlarsa, o zaman benim söylediğim bu teorik bilgi geçersiz olur.

Söylenebilecek şeyler çok kısıtlı; en iyisi sen böyle bir şeye neden ihtiyacın olduğunu anlat; ona göre çok daha kolay ve değişik çözüm yolları olabilir.

fcss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elmacik kardeşim teşekkür ederim açıklamaların sebebi ile şu sebebten istiyorum böyle şeyi çalıştığım iş yerinde internet bağlantım kesildi önce mac kısıtlaması ile fakat bunu aştım şimdi ise ip leri engelliyorlar ve benim kullandığım bilgisayrın ip si modem üzerinden engellenmiş durumda bende engellenmeyen herhangi bir ip ile bunu aşmak istiyorum şunu belirteyim arada server yok sadece modem bunu yapacak her hangi bir araç varmı? yardımların için şimdiden teşekkürler

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
fcss dedi ki:
Elmacik kardeşim teşekkür ederim açıklamaların sebebi ile şu sebebten istiyorum böyle şeyi çalıştığım iş yerinde internet bağlantım kesildi önce mac kısıtlaması ile fakat bunu aştım şimdi ise ip leri engelliyorlar ve benim kullandığım bilgisayrın ip si modem üzerinden engellenmiş durumda bende engellenmeyen herhangi bir ip ile bunu aşmak istiyorum şunu belirteyim arada server yok sadece modem bunu yapacak her hangi bir araç varmı? yardımların için şimdiden teşekkürler

imkansız diyebilirim,bir süre sonrada mac adresini engellerler fcss kardeşim

harmonix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
JuLiuSiuS dedi ki:
fcss dedi ki:

imkansız diyebilirim,bir süre sonrada mac adresini engellerler fcss kardeşim

adam mac kısıtlamasını aştım diyor, sen "bir süre sonra da mac adresini engellerler" diyosun, bravo =)

@fcss: "Angry IP Scanner" gibi bi program kullanıp o an kullanımda olan IP'leri görebilirsin. bu IP'ler dışında aynı subnete dahil statik bi IP'yi makinene atayarak engellemeden kurtulman olası.

recepyuksel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım selam.
Neden zorluyorsunki.. Sen kapıdan kovuluyorsun bacadan girmeye çalışıyorsun. üzüldüm senin adına.
Neden böyle illegal yollar arasınız anlamam.
Sen bunu aşmak için hangi yolu bulursan bul senin cıktıgını anlayacaklardır ve o yoluda kapatmaya calışacaklardır. Birde eğer şirket ortamında bu ip kopyalama işleri yasaktır. Eğer bunun farkına varırlarsa ki kesin 1 saat içinde varırlar bunu seni işten çıkarmak için delil olarak bile kullanabilirler.

Bilgilerinize

Saygılarımla.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Aynı ip ile nete bağlanmak mümkün değil...