İp tv ile televizyon anlayışı bir adım daha ileri gidiyor...

İpTv'nin hayatımıza olumlu bir katkısı olur mu sizce?

• Kullanılan toplam oy
    13

sarp159

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Akşam yorgun argın eve geldiniz.koltuğa oturup biraz nefes almak ve biraz eğlenmek istediniz.Televizyonun kumandası elinizde.O kanal senin bu kanal benim dolaştınız ama akşama kadar sabırsızlıkla beklediğiniz maç yada gözünüzü kırpmadan izlediğiniz dizi bitmiş.Başka kanallarda da hep birbirinin kopyası programlar.içinizden kumandayı televizyona fırlatmak gelebilir.Ama durun sakın yapmayın.Benim dolduruşuma gelip zarara uğramayın.Nasıl mı?Hemen açıklayayım.

İnternet hayatımızın vazgeçilmezi bir icat(anneme göre gavur icadı,boş işler,ne varsa şu melette başından kalkmıyorsun).Gün geçtikçede hayatımızda daha da bir yer kaplıyor.Bunun en son örneği İPTV.

Peki nedir bu İPTV?(yazılışı ile okumayın,aypi tivi deyin elaleme rezil olmayın.):innocent:
Internet Protokolü Televizyonu – IP TV işletmeci tarafından yönetilen genişbant IPağları üzerinden noktadan-noktaya sayısal TV yayını yapılması
için hızla gelişmekte olan bir teknolojidir.IP TV, web sayfaları üzerinden
izleyebildiğimiz videolar değildir!

İPTV uygulamalrı ve servisleri
  • Görüntülü Hizmetler
  • Eğlence Hizmetleri
  • Birleşik Haberleşme Hizmetleri
  • Reklamcılık Hizmetleri
Sayısal Yayın
Temelde geleneksel TV yayınından farklı değildir.
Erişim için ADSL2+ ve VDSL gibi yüksek hızlı DSL teknolojileri veya FTTx optik fiber kullanılır.
Depolanmış Video Hizmetleri
  • Hizmet farklılaşmasında köşe taşı niteliğindedir. İstek üzerine hizmet verilir.(VoD – Video on Demand)
  • İçerik IP ağın kendisinde depolanmıştır ve aboneler evlerindeki VCR/DVD oynatıcılarını kontrol ettiği gibi bu depolanmış içeriği kontrol edebilmektedir.
IP TV Video Hizmetleri – Depolanmış TV
  • Depolanmış içeriğin abonelere istekleri üzerine sunulması, Video on Demand –VoD, IP TV uygulamalarının en popüler ve en çok gelir getiren uygulaması olması beklenmektedir.
  • Yerel Depolanmış VoD
  • Çok popüler olması beklenen içerik yerel olarak depolanır.
  • Ağda Depolanmış VoD
  • Çok fazla müşterinin aynı anda alacağı kadar popüler olmayan, sipariş üzerine hemen veya daha geç izlenecek içerik için önerilir.
  • Abonelik Temelli VoD
  • Belirli başlıkları belirli bir zaman diliminde izleme avantajı sunar.
Radyo Yayını
  • Dünyanın herhangi bir radyo istasyonunu dinlemeyi sağlar.
  • TV alıcısının ses çıkışından olduğu gibi bağlanacak bir ses sistemi üzerinden de dinlenebilir.
Müzik Yayını
  • Abonelere birçok müzik kanalı sunulabilir.Müzik hizmeti ile TV alıcısından görülebilecek bilgilendirme görselleri de birleştirilebilir.
İstek Üzerine Müzik
  • Kavram olarak VoD’ye benzer. Hizmetin sipariş edilmesi ve kullanılması da VoD’ye benzer şekildedir.
Müzik Abonelik Hizmeti
  • Abonelik müşterilere kendi tercihlerine göre düzenlenmiş müzik kolleksiyonlarını saklamayı sağlar.
IP TV Eğlence Hizmetleri
  • Oyun
  • Tek veya çok oyunculu oyun hizmetleri sunulabilir.
  • Aboneler belirli bir oyunda oynayacakları rakip oyuncuları seçebilir.
  • Diğer oyuncularla oyun oynama saatleri öncedenayarlanabilir.
  • Karaoke
  • Internet TV
IP TV Birleşik Haberleşme Hizmetleri
  • Telefon Hizmetleri
  • VoIP ve gelen ses ve/veya görüntülü arama bildirimi
  • Anlık mesajlaşma
  • SMS/MMS ve gelen mesaj bildirimi
  • Televizyon üzerinde sesli/görüntülü arama başlatma
  • Sesli/Görüntülü konferans yapabilme
  • Televizyon üzerinden erişilebilen elektronik Telefon Rehberi
  • Acil alarm sistemi
  • Internet Hizmetleri
  • Televizyon üzerinden Web tarama
  • Televizyon üzerinden anlık mesajlaşma
  • Televizyon üzerinden erişilebilen e-posta
  • Televizyon üzerinden uyarı ve hatırlatma
  • Televizyon üzerinden e-ticaret
IP TV Avantajları
  • Doğrudan son kullanıcıya satış imkanı sağlar.
    • Film endüstrisi zorluklar yaşamaktadır.
    • DVD korsanlığı büyük
  • Geleneksel servis sağlayıcıların Multimedya Servis Sağlayıcı’larına dönüşmesini sağlar.
  • Yeni gelir kaynaklarının açılmasını sağlar.
  • İstenen şeyi istendiği zaman görebilme imkanını verir.
  • Fırsatlar sunmaktadır.
  • Yeni uygulamalara doğru yönlendirecektir.
  • Kullanıcıların içerik algısını değiştirecektir.
Protokoller
  • Mevcut IP TV ağları üzerinden MPEG-2 sıkıştırma standartı kullanılmaktadır.
  • Daha gelişmiş MPEG-4/H.264 ve WM9/VC-1 gibi sıkıştırma teknolojileri; verimliliği arttırır.
  • İletim için gerekli bantgenişliğini oldukça azaltır.
  • Depolama için kullanılan kapasite ihtiyaçlarını azaltır.
  • Sıkıştırılmamış görüntü yaklaşık 250Mbit/s gerektirir.
  • MPEG-2 ile sıkıştırılmış görüntü yaklaşık 3.5Mbit/s (HDTV için 19Mbit/s) gerektirir.
  • MPEG-4 ile sıkıştırılmış görüntü yaklaşık 2Mbit/s (HDTV için 10Mbit/s) gerektirir
  • MPEG-4 part 10 (AVC) ile sıkıştırılmış görüntü yaklaşık 1Mbit/s gerektirir.
  • MPEG-4 AVC ile sıkıştırılmış HDTV kanalı 4Mbit/s@720p veya 6Mbit/s@1080i
  • gerektirir.
Sanırım sıkıldınız ve ne diyor ya bu dediğinizi duyar gibiyim.Biraz işin teknik kısmına inmek istedim.Özetle İPTV'ye sahip olmak için şu an biraz beklememiz lazım.Bu servistn yararlanabilmek için Turk Telekom'un 16 veya 32 megabit bağlantı paketine ihtiyaç duyacağız.Ama şu anda gerçekten çok pahalı.Umarım İpTV çıktığında fiyatlar ucuzlar.
Benim en sevdiğim özelliği istediğiniz zaman istediğiniz içeriğe sahip olmanız ve interaktif reklamcılık ile reklamda gördüğünüz bir parfümü hemen sipariş edebilecek olmamız.
Ha ben bunlardan bir şey anlamadım bana anlatacak biri yok mu derseniz....
İptv nedir? adlı videoya bakabilirsiniz...

352459012_352df6035f.jpg

2276175835_6c92c1e40b.jpg

Üstteki resimde görüldüğü gibi maça bakarken aynı zamanda maçın yapıldığı sahayı ve sağ alt köşedede hava durumunu görebilirsiniz...

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hiç sanmıyorum biz onunda suyunu çıkarırız.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bu internet hızlarıyla video izleyemiyoruz ip tv yi hangi sağlayıcı vericekmiş..!!!!:hammer:

Genel itibariyle ip tv çok iyi bi uygulama fakat dediğim gibi bizim ülkemizde adaletsiz kullanım

kotaları var biliyosunuz,,,adam 10 gün tv seyredicek misal 11. gün kota aştınız.. Hız 1 mb buyur burdan yak :cursing:

RKYuckeN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
doğru söyledin [MENTION=33267]davut[/MENTION] helal be sana :D :D :D :)...