Ip Gizleme sorunu

sencer1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İyi günler. PC indirdiğimiz bazı programlar üzerinden sisteme ek dosya ya da oyun yamaları indiriyoruz. Doğal olarak indireceğiz dosyaların sorumlu olduğu program PC IP erişim sağlıyor. Bunu VPN ile engelleyebilir miyiz?

sencer1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hicbir sey anlamadim.
Örnek olarak sizde bir dosya var. Ben o dosyaya ulaşmak istiyorum. sizde diyorsunuz ki xxx programı indir. Onun üzerinden otomatik olarak dosyayı yükle. Fakat sizin elinizdeki program benim pc Ip adresine ulaşıyor. Bende bunu istemiyorum. Bunu vpn ile engelleyebilir miyiz?

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
910
Örnek olarak sizde bir dosya var. Ben o dosyaya ulaşmak istiyorum. sizde diyorsunuz ki xxx programı indir. Onun üzerinden otomatik olarak dosyayı yükle. Fakat sizin elinizdeki program benim pc Ip adresine ulaşıyor. Bende bunu istemiyorum. Bunu vpn ile engelleyebilir miyiz?
Evet, VPN ile bunu cozebilirsiniz. Ama IP adresinizi baskasinin bilmesinin korkulacak bir sey olmadigini da soyleyebilirim. Eger aylik ek ucret verip statik IP istemediyseniz modemi resetlediginizde IP adresiniz degisiyor. IP adresinden 'hack'lemek gibi seyler de palavra zaten : )

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
İyi günler. PC indirdiğimiz bazı programlar üzerinden sisteme ek dosya ya da oyun yamaları indiriyoruz. Doğal olarak indireceğiz dosyaların sorumlu olduğu program PC IP erişim sağlıyor. Bunu VPN ile engelleyebilir miyiz?
Girdiğiniz tüüüm sen siteleri de ip adresinizi görür,görmelerinden zarar gelmez ama vpn kullanırsanız başka bir ip adresi görürler kendi ipinizi görmezler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet, VPN ile bunu cozebilirsiniz. Ama IP adresinizi baskasinin bilmesinin korkulacak bir sey olmadigini da soyleyebilirim. Eger aylik ek ucret verip statik IP istemediyseniz modemi resetlediginizde IP adresiniz degisiyor. IP adresinden 'hack'lemek gibi seyler de palavra zaten : )
Heheheh katılıyorum ip adresinden hackleme olsaydı girdiğimiz tüm siteler bizi hacklerdi,mesela şu anda @Creative de sizin ip adresinizi görüyor

sencer1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Girdiğiniz tüüüm sen siteleri de ip adresinizi görür,görmelerinden zarar gelmez ama vpn kullanırsanız başka bir ip adresi görürler kendi ipinizi görmezler

Heheheh katılıyorum ip adresinden hackleme olsaydı girdiğimiz tüm siteler bizi hacklerdi,mesela şu anda @Creative de sizin ip adresinizi görüyor
Ben site noktasında değil bazı spesifik programlar var bunlara ulaşmanın da yolu maalesef o yayıncının programını kullanmak. Ben onun için sordum. Bir de geçen bir internet sitesinde okudum ıp alındığı vakit ilgili program üzerinden program sahibi pc erişim sağlar diye bir bilgi vardı.

Son düzenleme:

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
910
Ben site noktasında değil bazı spesifik programlar var bunlara ulaşmanın da yolu maalesef o yayıncının programını kullanmak. Ben onun için sorum. Bir de geçen bir internet sitesinde okudum ıp alındığı vakit ilgili program üzerinden program sahibi pc erişim sağlar diye bir bilgi vardı.
Boyle bir sey imkansiz. 94.101.80.102 shiftdelete sunucusunun IP adresi, baglanilabilir mi sence?

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,068
Ağ sürücülerini disable et

Ve ip adresi zorunlu yoksa sana nasıl dönecek