İp aralığı Mesaj Gönderme

reload

Öğrenci
Katılım
12 Nisan 2009
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Otelimde, Acess pointler köprüleme mantığı ile kurmuş olduğum bir ağım mevcut. (Örnek: A access poiti kablo ile neti alıp G kanalından öteki B acess pointine aktarıyor ve A knalından internet yayını yapmakta, bu seri sistemi ile toplam 25 acess point konuşlandırılmış durumda) İnternet dağıtımı ve şire verme için Censornet kullanıyorum. Acess pointlere kablosuz bağlı ortalama 180 ila 200 laptop olduğunu var sayıyoruhttp://forum.donanimhaber.com/m_32026367/tm.htm#m. Her ay otele müşteri girip çıktığı için her ay sistem dolmasına karşın kullanıcıları silip yeni kayıda alıyorum. İp aralığım 10.0.0.1 - 10.0.0.255 aralığında değişmekte....

Asıl sormak istediğim konuda şu: Kayıtları sildiğim zaman müşterileri bilgilendirmek için onlara mesaj göndermek istiyorum. "1.6.2009 itibarı ile üyleikler yenileencektir.. lütfen kayda geliniz." gibi. tek tek mesaj gönderme gibi bir şansım olmadığı için kablosuz ağa bağlı tüm makinalara aynı anda ip aralığı ile mesaj göndere bileceğim bir proğram eklenti veya benzeri iş gören bir proğram tavsiyesine ihtiyacım var. Yardımlarınızı bekliyorum.

SAYGILARIMLA
Adem UZUN
 

Exploit Coder

Profesör
Katılım
15 Nisan 2009
Mesajlar
1,534
Reaksiyon puanı
26
Puanları
0
böyle bir program bilmiyorum ama biraz zor gibi geldi bilen arkadaşlar söylesinler ama bence bir programcıya gidip özel olarak yaptırsanız daha verimli sonuç elde edersiniz.
 

bodof

Asistan
Katılım
2 Haziran 2009
Mesajlar
141
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
program tasarlanabir bence mantığı basit gözüküyo sonuçta ama eğer bilgisayardan 1 kişiye mesaj atma gibi bir imkanınız varsa, macro programları ile siz ellemeden tek tek istediğiniz kişiye bilgisayarınız mesaj yollayabilir.. bitirme çalışmamda bulaşmıştım makrolara ve tekrarlanan/değişkeni az olan işlerde gayet basit ve kullanışlı tabi eğer bilgisayardan 1 ip'ye mesaj atılabiliyorsa :)
 

oduncu

Asistan
Katılım
30 Kasım 2007
Mesajlar
227
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
aslında senin gidiş yolunu değiştirmen gerekir bence bir grup ipye mesej göndermek yerine ağa başlananların görebileceği bir web sayfası olmalı bu sayfa gerekli duyuru hata öyelik yenileme işlemlerini yaptırabilirsin.

örneğin ttnet wifi ile halka açık yerlerdeki erişin noktalarından internete bağlanmak isteyince ağa bağlanabiliyor ama ttnet wifi giriş sayfasından başa bir yer açmıyor kullanıcı adı,adsl no ve şifre girdikten sonra o sayfanın açık kaldığı süre içinde web erişimin oluyor. Sanırım bunuda çerezlerle yapıyorlar.


Bunu profosyenel bir web/sistem uzmanından yardım alarak yapabilirsin.
 

grandprix

Asistan
Katılım
5 Haziran 2009
Mesajlar
304
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Valla en basiti IP den mesaj göndermek istiyorsan Akınsoft Cafe plus un herangi bir sürümünü kur bilgisayarı yönetebilir vs programı arka planda çalılştırmaya çalış senin icin cok yararlı program olabilir aslında cafe için ama mantıklı düşünülürse sizin içinde uygun olabilir.
 

oduncu

Asistan
Katılım
30 Kasım 2007
Mesajlar
227
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
kendi fikrim olarak bir otele gittiğimde internete erişmek için laptopuma herhangi bir program yüklemek istemem.

Akınsoft gibi programlar kullanıcıların bilgisayarlarınada yüklenmesi gerekir.
 

reload

Öğrenci
Katılım
12 Nisan 2009
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
hala çözemedim sorunu ip ararlığı mesaj gönderemiyorum:(
 

GKHNCKR

Profesör
Katılım
7 Mayıs 2009
Mesajlar
3,980
Reaksiyon puanı
47
Puanları
228
istediğin konu basit ama kolay değil. windows işletim sistemlerinde net send diye bir komutla ağ üzerinde diğer windows işletim sistemlerine mesaj atabilyiorsun. bunun için windows altındaki messenger servisinin çalışıyor olması gerekiyor. default olarak devre dışı haberin olsun. ayrıntılı bilgi için....
 
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
243
herksin bilgisayarına oturup tek tek ayar yapmayacağın için (müşteri olduklarını var sayarak konuşuyorum) web sayfası ile karşılamak daha mantıklı...

sonuçta bilgisayarı yapılandırmadan veya bir program client'ı kurmadan sisteme mesaj göndermek gibi bir olasılığın yok...
 
Üst