İOS u Hatim Etmiş Arkadaş Bir Bakabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lazzz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
1- Arkadaşlar 5s kullanıyorum, jailbreak yaptığım zaman telefona zararları var mıdır ?

2-Jailbreak sıfırlanıyor mu ?

3- Jailbreak'ı sıfırlanıyorsa sıfırladıktan sonra servis anlarmı samsungta knox olayı gibi ?

4- Jailbreak lı iken İtunnes e bağlasam sorun çıkar mı ?

Şimdiden teşekkürler.

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
1- Zararı olmaz. Ek özellikler kazanırsınız. Bluetooth ile dosya transferi vb.

2- Sıfırlanır.

3- Servis anlamaz.

4- JB ile iTunes bağlantısı yapamazsınız.

Servis olayı başıma geldiği için biliyorum.

Yeni versiyon JB ler iTunes bağlantısı yapıyorsa bilgim yok.

Benim için gereksiz JB o yüzden kullanmıyorum. Tavsiye eder misiniz ? diye sorarsan ben etmem. :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ben de tavsiye etmem. Öyle aman aman bir getirisi olmuyor..

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Ben sadece ücretli bir kaç uygulama var onları kurmak için yapmak istedim, yoksa kişiselleştirme v.s. gerekmiyor benim için. Cevaplar için teşekkürler.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bende yapmak istedim ama bana bir getirisi olmuyor. Emeğe saygı o yüzden beğendiklerimi satın alıyorum, telefonu yavaşlattığını söylüyorlar + olarak güvenlik sorunlarıda varmış bende yapılmaması gerekilen bir işlem.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Bende yapmak istedim ama bana bir getirisi olmuyor. Emeğe saygı o yüzden beğendiklerimi satın alıyorum, telefonu yavaşlattığını söylüyorlar + olarak güvenlik sorunlarıda varmış bende yapılmaması gerekilen bir işlem.

uygulama fiyatı makul olsa eyvallah ta 2 tl lık uygulamayı 10 tlye satılınca insan tabi alası olmuor kardeşim.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
uygulama fiyatı makul olsa eyvallah ta 2 tl lık uygulamayı 10 tlye satılınca insan tabi alası olmuor kardeşim.

Android'e göre ucuz olupta bizde pahalı olan uygulamalardanmı bahsediyorsunuz? eğer ondan bahsediyorsanız yapıcak birşeyimiz yok :)

Android de çok pahalı olup bizdede bedava olan uygulamalar var :D

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
1- Arkadaşlar 5s kullanıyorum, jailbreak yaptığım zaman telefona zararları var mıdır ?
faydasıda var zararıda Jailbreak demek cihazı serbest bırakmaktır ondan dolayı donmayan cihaz donabilir çökebilir felan , artılarıda cihaza her istediğini yapabiliyorsun tema yüklemek home tuşunu dokunmatik yapma felan
2-Jailbreak sıfırlanıyor mu ?
dfu modu ile cihazı ilk aldığın gibi yapıyorsun
3- Jailbreak'ı sıfırlanıyorsa sıfırladıktan sonra servis anlarmı samsungta knox olayı gibi ?
üsteki gibi yapacaksın hiç kimse anlamaz
4- Jailbreak lı iken İtunnes e bağlasam sorun çıkar mı ?
bağlarsında hiç bir şey yapamazsın 25pp , tongbu , iTools gibi programlar kullanman gerekli

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Android'e göre ucuz olupta bizde pahalı olan uygulamalardanmı bahsediyorsunuz? eğer ondan bahsediyorsanız yapıcak birşeyimiz yok :)

Evet androidde paralı olan appstorede ücretsiz olan, appstore de ücretli play markette ücretsiz olan uygulamalar var da benim bahsettiğim aslında o değil, küçük bir uygulama aslında çok basit mali değeri 1-2 tl birşey fakat 10 kusur tl ye satılması mantıksız geliyor, ucuz satsalar daha fazla kişi alacak daha fazla kar edecek :)

Video anlatıyor herhalde :D http://video.rotahaber.com/detay.asp?kat=17802 ahhahahaha

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Hoca diyorki eğer işimize yarar birşey varsa ve çocuklarımızda zengin değil o zaman ihtiyacımız kadarını indirelim :D

10 küsür tllikten ihtiyacın kadarını indir :D

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Jailbreak tamamen yasal, yani servise jb'li verseniz garanti dışı kalmaz. Android'le karıştırmayın.

Ayrıca jailbreak yapmadan da 25pp tarzı uygulamalar sayesinde uygulama yuklıyebilirsiniz para vermeden.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Jailbreak tamamen yasal, yani servise jb'li verseniz garanti dışı kalmaz. Android'le karıştırmayın.

Ayrıca jailbreak yapmadan da 25pp tarzı uygulamalar sayesinde uygulama yuklıyebilirsiniz para vermeden.

Ben app storeye bir oyun koyuyorum fiyatı 10 dolar diyelim, milyonlarca kişi indiriyor ardından Apple jbnin yasal olduğunu söylüyor o zaman herkes benim uygulamamı bedavaya indiriyor? ben zarara girmiş oluyorum dimi? :D Applenin böyle birşeye izin verdiği bana pek doğuru gelmiyor :D

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278

Tounghbu kullanyıorum da appstoreye girince güncelleme yapınca misal , tonghbu dakı uygulama apple ıd ıstemeye baslıyor, mecbur pcye bağlayıp fix lemek gerekıyor. Jailbreak yapıldığı zaman apple ıd istemiyor değil mi ?

Vikings işte mevzu orada :D

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ben app storeye bir oyun koyuyorum fiyatı 10 dolar diyelim, milyonlarca kişi indiriyor ardından Apple jbnin yasal olduğunu söylüyor o zaman herkes benim uygulamamı bedavaya indiriyor? ben zarara girmiş oluyorum dimi? :D Applenin böyle birşeye izin verdiği bana pek doğuru gelmiyor :D

İlk zamanlar yasaktı jb'li cihazı servise verdiğinizde garanti dışı kalıyordu, artık kalmıyor yasal derken onu kast ettim. Sonuçta kullanıcıya kalmış birşey jb yapıp,yapmamak.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Tounghbu kullanyıorum da appstoreye girince güncelleme yapınca misal , tonghbu dakı uygulama apple ıd ıstemeye baslıyor, mecbur pcye bağlayıp fix lemek gerekıyor. Jailbreak yapıldığı zaman apple ıd istemiyor değil mi ?

Vikings işte mevzu orada :D

Crackli uygulamayı Appstore'dan güncellemezsin zaten bir daha deneme o yüzden Apple ID ister.JB yapınca ID sormaz,gene kendin güncellersin. Appstore'dan jb yapsanda güncelleyemezsin. :D

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
İlk zamanlar yasaktı jb'li cihazı servise verdiğinizde garanti dışı kalıyordu, artık kalmıyor yasal derken onu kast ettim. Sonuçta kullanıcıya kalmış birşey jb yapıp,yapmamak.

Crackli uygulamayı Appstore'dan güncellemezsin zaten bir daha deneme o yüzden Apple ID ister.JB yapınca ID sormaz,gene kendin güncellersin. Appstore'dan jb yapsanda güncelleyemezsin. :D

Analtamadım pardon, appstoreden güncellemiyorum tonghbu dan yükledığım bır uygulama var , appstoreden indirmiş olduğum farklı bır uygulamayı appstoreden güncelleyince tonghbu dan indirdiğim uygulamayı açmak istiyorum ve apple id istiyor 25 pp deki gibi bunu anlatmak istedim.

Bu arada yanlış anlamayın arkadaşlar , o kadar parayı telefona veriyoruz, 1-2 tl yi nereye vermiyoruz ki ücreti neyse öderiz de uygulama değeri 1-2 tl olup fahiş fiyatlara satılan uygulamalar için sordum yukarıda sorduğum soruları.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

Apple storeyi aradım teknik servise bağlandım ve konuştum yaklaşık 15 20 dakikalık bir görüşme yaptım işte kendimden bahsettim vs ordaki arkadaş ile zaten kafalar uyuştuğundan rahat rahat muhabbet ettik.

Dediğine göre JailBreak yapmak yasal değilmiş yani birşey olduğunda ve garantiye jailbreaklı göndermek garanti kapsamı dışına çıktığını söyledi.

Yinede yapmamanızı öneriyoruz + olarak performans kaybı yaşattığını söylediler.

Telefonu istediğiniz gibi kişiselleştirmek ücretli uygulamaları ücretsiz indirmek cazip gelebilir ama bazı şeylerinde kuralları olduğunu nazik bir şekilde belirtti.

Yani adam diyorki, ben emeğe saygısı olan biriyim jb yapıp uygulamaları bedava indirmeniz hem ücret vererek indirenlere hemde yapan firma '' kişi '' artık kimse saygısızlık oluyor. JB yaptıktan sonra itunesten restore ile cihazı eski haline getirebiliyoruz yani yaparız garantiye vermedende jb kaldırıp yollarız bir sorun olmaz.

Ben adamın dediklerini haklı buldum yapılmaması gereken bir işlem, cihaza zararı olabiliyormuş güvenlik açısındanda sıkıntılar meydana gelebiliyormuş.

JB Apple Store tarafından onaylanmadı kısaca.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Pardonda ben JB li cihazımla iTunes'i gayet güzel kullanıyorum. Tavsiye edermisin dersen eğer öyle çok bilgin yoksa bulaşmamak en mantıklısı..

11kasım

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

biz daha avantajlıyız bence ios kullananlar olarak :D