Ios Kullanıcıları Tehlikede: 128 Milyon Kez Indirildi

Reaksiyon puanı
3,029
Zaman zaman App Store’daki uygulamalarda virüs tespit edilebiliyor. Böyle durumlarda kullanıcıların uygulamayı silmeleri ikaz ediliyor. Bugün çok daha geniş kapsamlı bir virüs tehlikesi fark edildi. Bir e-postaya göre uygulama geliştiricilerini hedef alan sahte Xcode virüsü, 128 milyondan fazla cihazı tehlikeye soktu.

Haberin tamamını okumak için:

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Bereket ayoes kullanmıyorum. Ancak yakında geçmeyi düşünüyorum. Kullanmıyorum derken bu mesajı iPad üzerinden yazmam kötü oldu. ?

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Her gün Play Store'dan yüzlerce virüslü oyun/uygulama kaldırılıyor haberleri yapılmıyor iOS olduğu zaman anında yapılıyor enteresan.

Apple yayımcılara baskı kurup uygulamalarına güncelleme yayımlamasını isteyecek ve konu kapanacak tahminimce.

Reaksiyon puanı
3,029
Her gün Play Store'dan yüzlerce virüslü oyun/uygulama kaldırılıyor haberleri yapılmıyor iOS olduğu zaman anında yapılıyor enteresan.

Apple yayımcılara baskı kurup uygulamalarına güncelleme yayımlamasını isteyecek ve konu kapanacak tahminimce.
Bu olay farklı. Virüs uygulama geliştiricilerinin indirdiği sahte programdan kaynaklanıyor. Dolayısıyla Angry Birds 2 gibi büyük yapımlarda bile tehlike var şu an.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bereket ayoes kullanmıyorum. Ancak yakında geçmeyi düşünüyorum. Kullanmıyorum derken bu mesajı iPad üzerinden yazmam kötü oldu. ?
Android kullanıcısıyım ama bence iOS daha güvenli, tabii güvenlik diye bir şey artık mümkün değil aslında ?

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,294
Bu olay farklı. Virüs uygulama geliştiricilerinin indirdiği sahte programdan kaynaklanıyor. Dolayısıyla Angry Birds 2 gibi büyük yapımlarda bile tehlike var şu an.
Mesela aynı uygulama Android'de de olsun. Uygulamayı yapanlar aynı firma olduğundan bu durumdan Android'de zarar görür mü?
Ama İos ve Android için uygulama yapmaları farklı ise bilemem.