iOS İşletim Sisteminin Diğer İşletim Sistemlerinden Farklı Olduğunu Kanıtlayan 10 Özelliği

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Tamam da arkadaşım her tezin bir anti tezi vardır. Muhalif her zaman olunacak. Niye olumsuz taraflarını dile getirince zorunuza gidiyor? Ayfon benim hayatta kullanamayacağım bir sistem. Bak dikkatini çekerim kullanmayacağım demiyorum. Kullanamayacağım diyorum arada büyük fark var. Siz bu son derece kısıtlı, tuhaf sistemi kullanmaya ve Apple tarafından her zaman kazıklanmaya alışmışsınız. Size doğruları göstermemiz mümkün değil. Çünkü sistemli bir şekilde gözleriniz kör edilmiş görmeniz mümkün değil. Zaten sizin gibiler olmasa bu Apple nereden para kazanacak?

Apple aslında bu Ayfondan önce Microsoft tarafından kurtarılmış bir firma idi. Yıllar öncesinde batıyordu. Steve Jobs, kankası Bill Gates tarafından kurtarıldı. Bir efsaneye göre bu Apple'ın hissesinin bilmem kaçta kaçı Bill Gates'in (Yada Microsoft'un derler şehir efsanesi midir nedir bilemem?) Diyeceğim o dur ki bu adamlar babamızın oğlu değil. ABD'nin kukla kullanıcı geliştirmek için üzerinde çalıştığı proje firmalarıdır. Bak bu Facebook'ta öyle. Person Of Interest diye bir dizi var adamlar dünyayı izlemek için tezgah kurmuşlar bu dizinin bazı bölümlerinde anlatıyordu. İstersen hangi bölümünde anlatıyordu onu da bulurum.

Ben bu bilişim dünyasında herkesi bilinçlendirmeye çalıştıkça millet babasının firması gibi sahipleniyor. Aslında babasının firması olsa böyle sahiplenmez. :D
Trajik bir durum. Aksini yapana da asıl siz fanboy'sunu falan diyorsunuz. Uyanmak istemiyorsanız siz bilirsiniz uyumaya devam edin. Ben görevimi yapayım da.

Sen kimsin de beni bilinçlendirecen. Azıcık haddini bil yeter.

Çok Dede Korkut okuyorsun herhalde

hasanalicelen

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Android ci olarak bizi bilinçlendirmek istemiş arkadaş. Önemli değil. insan bilmediği şeye düşman olduğu gibi yetişemediği şeye de zıttır.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
4 şey için android istemiyorum.

1) antik kuntik simgeler biri büyük biri küçük biri kare biri dikdörtgen

2) gereksiz bir RAM kullanımı ve oyunlarda sistemin hakkını verememesi. Ben telefonda çok oyun oynayan biriyim. MC5 ve NFS No Limits Şu anda telefonumda kurulu. Bir ara 6 gün NOTE 4 kullandım. Ve o oyunlar kurulu idi. NOTE 4 gibi hatırı değer donanıma sahip olan bir telefon bile 5s in yarısı kadar bile FPS değerleri sunamıyor.

3) güvenlik zaafiyeti. Bunu düz mantık şuradan anlayabiliriz. Androide virüs bulaşsa normalmiş gibi karşılanıyor. iOS ya da Mac OS sistemlere virüs bulaşsa haber oluyor. Demekki bu sistemlere virüs bulaşması çok garip karşılanıyor.

4) İşletim sistemi kaynaklı Ekranın aşırı bir şekilde canlı renkler yansıtması.

Özellikle Oled ekranlarda anlamsız bir parlaklık Ve canlılık var. Cem Yılmaz misali hani '' bizimki canlı. Al anasını satayım bizimki daha canlı'' der gibi bir renk. Mesela kırmızı bir nesne çekiyorsun. Öyle bir kırmızı çekiyor ki İnsan telefonu kıskanıyor yani keşke benim de gözlerim böyle görse diye:)

Her zaman diyorum ki Android bana ters. Israrla marka vermiyorum. Dallamanın biri çıkıyor diyor ki Samsung daha iyi. O zaman ben de iPhone diyorum kasıtlı olarak.

Belki üç yüze yakın konuda yazım var. Hiçbir zaman objektiflikten kaçmadım yani iyiyse iyi kötüyse kötü dedim.

Ben dallamaya söylüyorum. Kimse üstüne alınmasın

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Appl
Sen kimsin de beni bilinçlendirecen. Azıcık haddini bil yeter.

Çok Dede Korkut okuyorsun herhalde
Apple'ın kibri nasıl da kullanıcılara yansımış görüyormusunuz? O kadar kibirli ki doğru dürüst yorum yapacağı yerde. Memleketin ilkokul mezunu millet vekilleri gibi. Polis bunları durdurur ehliyet sorar. "Sen kimsin, benim kim olduğumu biliyormusun?" Gibi sorular sorar. Halbuki adam görevini yapıyordur onu hiç düşünmez. Diğer taraftan haddini bil diyerek trajikomik ve aynı zamanda ironik bir yorum daha yapar.

Hadi yürü git kardeşim azgınlığınla baş başa kal.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Appl

Apple'ın kibri nasıl da kullanıcılara yansımış görüyormusunuz? O kadar kibirli ki doğru dürüst yorum yapacağı yerde. Memleketin ilkokul mezunu millet vekilleri gibi. Polis bunları durdurur ehliyet sorar. "Sen kimsin, benim kim olduğumu biliyormusun?" Gibi sorular sorar. Halbuki adam görevini yapıyordur onu hiç düşünmez. Diğer taraftan haddini bil diyerek trajikomik ve aynı zamanda ironik bir yorum daha yapar.

Hadi yürü git kardeşim azgınlığınla baş başa kal.

Sen Tereciye tere satıyorsun. Ben zaten telefon teknisyeniyim. Bunların hem tamirini yapıyorum hem de yazılımsal destek sağlıyorum. Kulaktan dolma bilgilerle veya efsanelerle burada konuşamazsın.

Sen kimsin. Baba parası ile telefon alıp kılıfına sokuşturan ve üstüne bir de cam ekran takan minik dandroidci.

Sen işine geldiği gibi anla. Hatta söylediklerimin hepsini üzerine alabilirsin. Sıkıntı değil

M

Murat Burç

SDN Okuru
Appleın çöp telefonları işte
FPS de bilirmiş hani biz zaten hiç iPhoneda oyun oynamadık varya inanınıcaz birde hiç oynamasak öyle söylüyor ki dev farkmış falan filan ohoo:D

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Seni adam yerine bile koymuyorum:) konuşuyor hala ya . İlla öne çıkıcak. Geçende de 3000 . Cevap falan yazıyordu.

Sadece sayı kasmak için uğraşan gereksiz insanlar bile var:)

M

Murat Burç

SDN Okuru
Beyler birileri birşeyler diyor ne diyor kime diyor ne için diyor boş konuşuyor oturduğun yerde sinirlen diye konuşuyorum yoksa seni dikkate alacak değilim :D

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Forumda bu şekilde gerginlik yaratmaya gerek yok isteyen istediğini kullanır sen iphone kullanmak istemiyorsan kişisel tercihin

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738

Cidden ya şaka demiyorum adam fazla mesajı olunca mutlu oluyor:) hesabını yap işte. Sen şimdi bu adamın kişiliği ile ilgili ne diyeceksin? Bir şey demeye gerek yok. Muhatap olmayacaksın. Daha önceki konularda da belirttim ama amele sümüğü misali...

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Sen Tereciye tere satıyorsun. Ben zaten telefon teknisyeniyim. Bunların hem tamirini yapıyorum hem de yazılımsal destek sağlıyorum. Kulaktan dolma bilgilerle veya efsanelerle burada konuşamazsın.

Sen kimsin. Baba parası ile telefon alıp kılıfına sokuşturan ve üstüne bir de cam ekran takan minik dandroidci.

Sen işine geldiği gibi anla. Hatta söylediklerimin hepsini üzerine alabilirsin. Sıkıntı değil

Büyük ihtimalle yaşın benden çok küçük. Bu yüzden benim yazdıklarımı kayda değer bulman da senin için fayda var. Senden rica ediyorum edep sınırlarını zorlama. Senin ne iş yaptığın beni hiiç mi hiiiç enterese etmiyor. Bak ben hayatımda baba parası ile hiç telefon almadım neden biliyor musun? Çünkü cep telefonları ilk çıktığında zaten kendi paramı kendim kazanıp kendim harcıyordum. Bu yüzden hep kendi kazandığım para ile aldım telefonları. Yazdığım şeylerin zoruna gitmesi normal çünkü sana doğruları gösteriyoruz. Eğer bir daha ki yorumunda yine edep sınırlarını zorlayacak isen aşağıda yazacağım düstur gereği cevap alamayacaksın.

Alimle sohbet et alırsın mertebe, cahille sohbet etme dönersin merkebe.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Büyük ihtimalle yaşın benden çok küçük. Bu yüzden benim yazdıklarımı kayda değer bulman da senin için fayda var. Senden rica ediyorum edep sınırlarını zorlama. Senin ne iş yaptığın beni hiiç mi hiiiç enterese etmiyor. Bak ben hayatımda baba parası ile hiç telefon almadım neden biliyor musun? Çünkü cep telefonları ilk çıktığında zaten kendi paramı kendim kazanıp kendim harcıyordum. Bu yüzden hep kendi kazandığım para ile aldım telefonları. Yazdığım şeylerin zoruna gitmesi normal çünkü sana doğruları gösteriyoruz. Eğer bir daha ki yorumunda yine edep sınırlarını zorlayacak isen aşağıda yazacağım düstur gereği cevap alamayacaksın.

Yazdıklarını okumuyorum bile:) devam

M

Murat Burç

SDN Okuru
Cidden ya şaka demiyorum adam fazla mesajı olunca mutlu oluyor:) hesabını yap işte. Sen şimdi bu adamın kişiliği ile ilgili ne diyeceksin? Bir şey demeye gerek yok. Muhatap olmayacaksın. Daha önceki konularda da belirttim ama amele sümüğü misali...
Fazla mesajım olunca mutlu oldğum yok burda fazla mesaj atsam bana bir faydası veya zararı yok 3000. mesajı görünce alırım bir hayırlı olsun diye ekledım bunda başka anlamlar arıyorsan senin sorunundur

M

Murat Burç

SDN Okuru

Boşverin anlamaz. Sözde edep timsalidir kendileri aşağılamayı çok sever lütfen arkadaşla uğraşmayın sadece bilgisiz biriyle tartışmayın

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
tumblr_mh1fp16dFV1rqiy78o1_400.gif

Not: AkılsızTelefonSporluyum.