iOS 9 İşlemci Hızını Düşürüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
iOS 9 İşlemci Hızını Düşürüyor

8 Haziran'da ilk beta sürümü ile karşımıza çıkan iOS 9'un en önemli özelliklerinden olan Düşük Güç modunun pil tasarrufu yaparken işlemci hızını düşürdüğü ortaya çıktı.

Düşük Güç moduna ihtiyaç duyuyor musunuz ?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Konuyu okuyamadım pek zamanım yok, fakat aklımda ki şey ise güzel olucaktır. Mesela android telefonların çoğu 8 çekirdekli ve 4-4 olarak ayrılıyor.

Normal kullanırken 4 çekirdek çalışıyor ekstra güç gerektiğinde destek geliyor. İos zaten devamlı tam güçte çalışan bir işlemciye sahipti. İos 9 ile arayüzde veya tarayıcıda vs takılırken böyle aşırı güç gerektirmediği sürece çekirden hızlarının düşmesi çok güzel olur. Hem daha az ısınır hemde şarjı daha iyi dayanır.

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
Iphone'un pili zayıf işlemci hızını düşürsen nolur?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
çok fark olur bu şuna benziyor iki çocuk var iki akülü araba var aynı yöne gidiyorlar biri sürekli ayağını gaz pedalıda tutuyor diğeri gerektikçe basıyor sürekli gazlanın mı az gazlayının bataryası önce biter?

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
çok fark olur bu şuna benziyor iki çocuk var iki akülü araba var aynı yöne gidiyorlar biri sürekli ayağını gaz pedalıda tutuyor diğeri gerektikçe basıyor sürekli gazlanın mı az gazlayının bataryası önce biter?
Günde 4 kez şarj ettiğin telefonu 3 kez şarj edersin.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Günde 4 kez şarj ettiğin telefonu 3 kez şarj edersin.
benim dark'ın açlığına yaklaşamaz notebook gibi şarjda kullanıyorum pili %100 olunca şarj olcam diye kasmıyor şardan devam ediyor turkcelltv şarjı su gibi içiyor...

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
İos bir türlü batarya işini mantıklı bir şekilde çözemedi. İşlemci hızını düşürecekse daha niye kullanalım telefonu.. Performanstan ödün vermeyen daha iyi yazılımsal optimizasyonlar yapmaları gerekiyor.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Mantık süper ama kötü yanı da var.

Eski Android işlemcileri ve hala alt seviyede kullanılan işlemciler gibi iOS da işlemciyi maximum performansta kullanıyor. Yeni olanlar ise 4+4 (buyuk cogunlugu galaxy K zoom ve G4 haric onlarda 2+4) işlemciler bulundurduğundan görevin ağırlığına göre açılıp kapanıyor.

Performanstan ödün verecek cihazlar değil iOS cihazları.

Zaten 1,4 Ghz günümüz değerlerinde düşük bu ne demek oluyor? Yani bütün yük bu çekirdeklerin üstüne binmiş oluyor.

Performanstan kısmak demek telefonun kilidi aç müziği aç ve telefonu yine kitle demek.

Benim fikrim şu

Koymak işlerine gelmiyor da ondan.

Koysalar zaten herkesin memnun olduğu telefonu neden üst sürümle değişmek istesinler. iOS kitlesi belli yani android kitlesi gibi telefonun inciğini cinciğini çıkarmakla ilgilenmeyenler. Ilgilenen kitle de jailbreak yüklüyor. Ama ilgilenmeyen kitlenin yanında miktarı göz ardı ediliyor. Öyle ki jailbreak dendiğinde bazıları hala bedava oyun yüklemek için mi kullanılıyor diyor. Batarya iPhone'ların tek noksanı (i6+ hariç). Ki bunu da i6S de çözeceklerine inanıyorum. Bu şekilde olmaz ama. Bu yanlış.