İos 9 İlk İncelemem

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dot4n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dot4n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Size bu yazımda ios 8 ile ios 9 karşılaştırcagım ve karşılaştıgım bazı sorunlardan size bahsetmek istedim.Öncelikle İphone 5s kullanıcısı oldugumu belirtmek istedim bircok kişi iphone5s de ios 9 un performansını merak ediyor.İos 8.4.1 suan icin ios 9 dan daha stabil ve bu yüzden performans olarak daha iyi diye düşünüyorum.Şuan ios 9 da bazı yerlerde hafif bir yavaşlama mevcut.Ancak yeni güncelleme ile bu sorunların düzelcegi düşüncesindeyim cünkü donanımsal olarak ios 9 u kaldırabilcegini düşünüyorum.Ama tabii apple ın her yeni ios u yayınlamasıyla beraber bazı telefonlarının yavaşladıgı şüpesiz.Kendime göre bazı eksilerini ve artılarından bahsetmek istiyorum.

Siri eskisine göre çok daha akıcı çok daha akıllı çalışıyor.Gerek verdigi cevaplar gerek anlama konusunda eskisine göre cok daha iyi oldugunu söyleyebilirim.

Applestore da uygulama güncelleme geldiginde güncellemeyi başlatıp daha sonra güncellemeyi iptal ettiginizde tekrardan applestore a girdiginizde o uygulamanın yanında güncelleme butonu yerine aç butonu yer alıyor ve güncelleme yapamıyorsunuz.Gelcek güncelleme ile düzelcek bir sorun ancak böyle bir hatanın bu final sürümünde olması düşündürücü.

Safariye girerken hafif bir kasma oluyor bu hissedebiliyorsunuz.

News uygulamasından ios 9 da cok bahsedildi ancak güncellemeyle beraber bu gelmiş degil hücresel veride news uygulamasını görmek mümkün ancak uygulama telefonda yerini almış degil.

Pil ömrü konusunda gercekten ios 9 bir devrim olmuş olabilir.Şarj daha uzun gidiyor ios 8 e göre.

Ekranda kaydırma yaparken bazen arama özelligi geliyor bu bazı kullancıları çıldırtabilir.

Arkaplanda yenilecek uygulamaları ve yenilenmemesi gereken uygulamaları secebiliyorsunuz bu da pil konusunda biraz daha elinizi rahatlatıyor.

Telefon kilidini açmak istediginizde şifrenizi girerken şifreyi yanlış yazıp silmek istediginizde telefonda kasma oluyor.

Bazı uygulamalara güncelleme gelmedigi icin acılırken siyah ekran mevcut.Fakat bunun uygulamalara gelen güncellemelerle düzelcegi kesin.

Bunlar benim farkettgim hatalar veya eskisine göre daha iyi olan özellikleri bunların bir kacınıda zaten apple duyurmuş durumda.Eger sizinde farkettiginiz hatalar veya iyi olan özellikleri varsa paylaşırsanız en azından öğrenmiş oluruz.Teşekkürler.

S

SDN Okuyucusu

SDN Okuru
İyileştirme olarak telefon caldıgında cevaplamak icin bastıgınızda gecikme olmuyor direk acılıyor

Maille girdigimde gelen kutusu istenmeyen ve silinenler sadece 3 ü vardı bu tür hataları var

İ

İphone test

SDN Okuru
Telefonu düşük güç moduna aldıgınızda telefonda kasma daha az oluyor

dot4n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iOS 9.1 işletim sistemiyle birlikte bazı yeni Emojiler geliyor, performans artışı ve Apple’ın yeni aksesuarlarına ilişkin yazılımsal sorunların çözüme kavuşuyor.Umarım 9.1 sürümünde bu hatalar giderilir.