iOS 6 JailBreak Uygulanışı - IPSW Nasıl Yüklenir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BEFEGA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
sdnkonuanlatimbfg.jpg

Merhaba Arkadaşlar JailBreak'in çıkması ile iOS kullanan arkadaşların cihazlarına yönelmesi bir oldu.
Sağlıklı bir şekilde yapanlar da vardı, problemler ile karşılaşanlarda.
Problemlerin bir nebze önüne geçebilmek için resimli anlatım hazırlama isteği doğdu bende.
Kendi cihazım ile iOS 6 JB uygulamasını adım adım yaptım. Buyurun adımlara bakalım.

iOS 6 JailBreak İndirme Linkleri

İlk olarak cihazımı bilgisayara bağlıyoruz.

Sonra iTunes'ı açıp cihaza sağ tıklıyoruz. Ve "Yedekle" diyoruz.

80065984.jpg

IPSW Yazılım Yükleme

Yedekleme işlemi bittikten sonra cihazımız için indirmiş olduğumuz Firmware dosyasını cihaza yükleyeceğiz.

Bunun için iTunes'ı açıyoruz. Ve gelen pencere de ki "iPhone'a Geri Yükle" butonuna "Shift" tuşuna basılı tutarak tıklıyoruz.

Shift +
ss4qp.jpg

IPSW dosyamızı seçiyoruz.

ss41.png

Bize mesaj yöneltiyor ve "Geri Yükle" diyoruz.

ss5yg.jpg

Geri Yükleme aşamaları başlıyor

ss7g.jpg

ss6s.jpg

ss8gb.jpg

ss9yt.jpg

ss10ct.jpg

ss11s.jpg

Ve firmware yükleme işlemi başarıyla bitiyor.

ss12e.jpg

Şuan telefon ilk günkü gibi ve tertemiz. Sıra JailBreak uygulamakta.

Restore işlemi bitti ve indirdiğimiz JB dosyasını RAR dan çıkartıyoruz.

ss1vw.jpg

Çıkan dosyadan "evasi0n.exe" dosyasını çalıştırıyoruz.

ss2me.jpg

Cihazımız bağlı değilse "JailBreak" butonu aktif olmayacaktır. Telefonu bağlayıp programı öyle başlatın.

ss132.jpg

"JailBreak" butonuna basıyoruz ve işlemler başlıyor.

ss14h.jpg

ss15k.jpg

ss16h.jpg

ss17a.jpg

ss18r.jpg

Bu esna da cihazımızın ekranına düşen JailBreak ikonuna basmamız söyleniyor ve ikona basıyoruz.

ss20qa.jpg

Ardından JailBreak işlemi son adımlara geliyor.

ss19m.jpg

Tüm işlemler bitti. Exit butonuna basarak çıkabilirsiniz.

Cihaz yeniden başlayacak ve Cydia ikonu ekrana gelecektir.

ss21u.jpg

Cydia ikonuna tıkladığınızda bu ekranla karşılaşacaksınız. Telefon yeniden başlayacak ve cihaza sorunsuzca JB yapmış olacaksınız.

ss22z.jpg

http://evasi0n.com/#mirrors

Yazar : BEFEGA

:: Bu makalenin JailBreak yapmanızda faydası oldu mu ? ::

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Güzel olmuş tebrikler

olumlu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sevgili kardeşim sana bir sorum olacak;
şimdi diyelim bunu sorunsuzca yükledik ve kullandık ama bir zaman sonra sıkıldık bu jb yi geri iptal edebilirmiyiz.
bir sorum daha var diyelim sarunsuzca jb yi yaptık kullandık sevdik ama ipadde yada iphonede de hasar oldu ve garantiye yollladık ama garantide jb olduğu için kabul etmediler ipadı ve yada iphoneyi pc ye bağlayıp jb kaldırabilirmiyiz( eğer telefon kullanılmicak durumdaysa)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Sevgili kardeşim sana bir sorum olacak;
şimdi diyelim bunu sorunsuzca yükledik ve kullandık ama bir zaman sonra sıkıldık bu jb yi geri iptal edebilirmiyiz.
bir sorum daha var diyelim sarunsuzca jb yi yaptık kullandık sevdik ama ipadde yada iphonede de hasar oldu ve garantiye yollladık ama garantide jb olduğu için kabul etmediler ipadı ve yada iphoneyi pc ye bağlayıp jb kaldırabilirmiyiz( eğer telefon kullanılmicak durumdaysa)
itunesdan restore yapınca ilk haline doner cihaz. Garantiye göndermeden önce de yine restore yaparsanız itunesdan sıkıntı olmaz.

olumlu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ipsw diye bişey çıkmadı shift+geri yüklede

olumlu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pc de olan başka bir dosya çikdi

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Pc de olan başka bir dosya çikdi

Yazılanları dikkatli okuyun, gayet açık şekilde anlatılmış.

Yedekleme işlemi bittikten sonra cihazımız için indirmiş olduğumuz Firmware dosyasını cihaza yükleyeceğiz.

Önce 6.1 in firmware ini indirmeniz gereklidir. .ipsw denen zımbırtı indirmeniz gereken firmware dir.

Veya kafanız almadıysa telefondan;
Ayarlar/Genel/Yazılım Güncellemerli üzerinden de 6.1i yükleyebilirsiniz.

Zaten 6.1 yüklüyse hiç bişey yapmayacaksınız sadece jailbreakk programını indirin ve geri kalan işlemleri yapın.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
illa 6.1 indireceksiniz diye bir kaide yok cihazda 6 6.0.1 6.0.2 6.1fw yüklü ise direkt jailbreak yapabilirsiniz program algılıyor zaten, uyumsuzsa jailbreak tavsiye edilmez gibi bir uyarı yazıyor.

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Yazılanları dikkatli okuyun, gayet açık şekilde anlatılmış.

Önce 6.1 in firmware ini indirmeniz gereklidir. .ipsw denen zımbırtı indirmeniz gereken firmware dir.

Veya kafanız almadıysa telefondan;
Ayarlar/Genel/Yazılım Güncellemerli üzerinden de 6.1i yükleyebilirsiniz.

Zaten 6.1 yüklüyse hiç bişey yapmayacaksınız sadece jailbreakk programını indirin ve geri kalan işlemleri yapın.

Doğru firmware indirelecek ama cihazı OTA üzerinden güncellemenin evasi0n ekibi tarafından JailBreak'e zararlı olabileceği söylenmişti diye hatırlıyorum.

OTA ile güncellemeyin, bilgisayardan manuel olarak firmware ile update yapın demişti.

sesu12

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Cydia sourceler silindi 2. JB yapmak zorunda kaldım

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
arkadaşlar jailbreak yapıldıktan sonra bir çok kullanıcı havadurumu uygulamasının çalışmadığını söylüyor. kendim de denediğim bir yöntemle bu sorunun çözümünü paylaşacağım; jailbreak işlemini yaptıktan sonra ekranımızda "cydia" uygulaması beliriyor. işlemi tamamlamak için o ikona tıklamamız gerekiyor. ancak ilk kez "cydia" ikonuna tıklamadan önce hava durumu app ini açar ve sonra cydia ya tıklarsanız jailbreak tamamlandığında artık hava durumu uygulamanız çalışıyor olacak.

"TARAFIMDAN DENENMİŞTİR"

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
evasi0n 1.1 sürümüne güncellendi hava durumu programının çökmesi sorunu giderdi, eskiden jb yapmış olanlar sadece cydia'daki evasi0n güncellemesini kurması gerekiyor yeni jb yapacaklar sitedeki 1.1 sürümüyle jb yapmalilar.

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
arkadaşlar jailbreak yapıldıktan sonra bir çok kullanıcı havadurumu uygulamasının çalışmadığını söylüyor. kendim de denediğim bir yöntemle bu sorunun çözümünü paylaşacağım; jailbreak işlemini yaptıktan sonra ekranımızda "cydia" uygulaması beliriyor. işlemi tamamlamak için o ikona tıklamamız gerekiyor. ancak ilk kez "cydia" ikonuna tıklamadan önce hava durumu app ini açar ve sonra cydia ya tıklarsanız jailbreak tamamlandığında artık hava durumu uygulamanız çalışıyor olacak.

"TARAFIMDAN DENENMİŞTİR"

evasi0n 1.1 sürümüne güncellendi hava durumu programının çökmesi sorunu giderdi, eskiden jb yapmış olanlar sadece cydia'daki evasi0n güncellemesini kurması gerekiyor yeni jb yapacaklar sitedeki 1.1 sürümüyle jb yapmalilar.

Arkadaş sorunu belirtmiş ve çözümü tek ,kesin olarak Cydia güncellemesindedir. Sunduğunuz yöntemin tam anlamıyla bir çözüm sunduğu çoğunluk tarafından kabul edilemez. Belki sizde bu tür bir durum olmuştur :)

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Söylenen herşeyi yaptım ve gayet kullanışlı çalışıyor. İpod'un pek bir farkı kalmadı iphone lar dan :) Teşekkürler

chesterfield

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba. iphone 4s 16 gb ios 6.1.3 cihazım var. jailbrek yapmak istiyorum ama bir türlü olmuyor. p0sixspwn-v1.0.4-win versiyonunu denediğimde restart için hazırlnıyor diyip duruyor. p0sixspwn-v1.0.7-win versiyonunda ise program acar açmaz kendini kapatıyor. Windows 7 işletim sistemi kullanıyorum. jeilbrekiçin gerekli programların linklerini ve nasıl yaacağıma dair bilgi verirmisiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.