IOS 11.0.2 Güncellemede Gelen ve Giden Arama Sorunu

tahircaliskan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iphone 7 plus kullanıyorum. 11.0.2 güncellemesinden sonra, arada sırada beni arayanlar bana ulaşamadıklarını söylüyorlar. Hatta şöyle bir durumda var, ben birini ararken direk meşgule düşüp arama başarısız diyor, sonra tekrar arayınca düzeliyor. Aynı durumla karşılan arkadaşlar var mı?

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
iphone 7 plus kullanıyorum. 11.0.2 güncellemesinden sonra, arada sırada beni arayanlar bana ulaşamadıklarını söylüyorlar. Hatta şöyle bir durumda var, ben birini ararken direk meşgule düşüp arama başarısız diyor, sonra tekrar arayınca düzeliyor. Aynı durumla karşılan arkadaşlar var mı?
Ben Bazen başkasını ararken arama başarısız diyor hatta şirket telefonum da yine aynısı oluyor yani bu bir sorun değil bulunduğun bölgenin şebekesin den ya da o anda hatların yoğunluğun dan olabilir. Şirket hattı Vodafone kendi hattım Turkcell ve biri android telefon benim ki ise ıos yani desem ki ıos ile alakalı birşey diye o da değil.
IMG_0593.PNG
Son olarak seninle alakalı bu sorun olmaya bilir ama bunu çok sık yaşayan arkadaş olabilir diye bu resmî arıyorum rahatsız etme modu açık ise sürekli ulaşılamıyor diye bilir Ay simgesi olan kısım kapalı olması gerekiyor

teknikercnyt

Profesör
Reaksiyon puanı
250
Sebeke kaynakli olmasi buyuk ihtimal.bende de hemen hemen ayni noktalarda benzer durumlar olabiliyor.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Şebeke ile alakası var yani sim kartta bendede aynı durum söz konusu

tahircaliskan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu konuda apple tarafına destek talebi oluşturdum. Bana dönüş yaptılar, telefonun sistem loglarını çekip baktılar hepsi %100 başarılı denildi, sorunun ise yazılımsal olabileceğini söylediler. Güncellemeyi wifi üzerinden yapıp yapmadığımı sordular ve çözüm olarak itunes üzerinden telefonu restore edip yeni güncellemeyi itunes üzerinden yapmamı söylediler. Bu şekilde yaptıktan sonra sorunum düzeldi. 2 gün sonra yedeklerimi de itunes üzerinden geri yükledim aynı sorun yine oldu. Tekrar restore ettim şimdi eski yedeklerimi yüklemedim 3 gündür hiçbir sıkıntı yok. Muhtemel buna sebebiyet veren kullandığımız uygulamardan birisi diye tahmin etmekteyim. Bilginiz olsun.

salihbuldur

Doçent
Reaksiyon puanı
168
Yazılımsal sorunu çözmenin en doğru yoluda bu zaten iTunes üzerinden kurulum yapıp yeni bir iPhone olarak ayarlamak ve yedeği geri yüklememek çünkü yüklediğimiz zaman aynı hatayı geri yüklemiş oluyoruz