İOS 10' a Geçilmeli Mi?

İOS 10'a Geçilmeli Mi?

  • Geçilmemeli, biraz beklemekte fayda var.

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    9

Honor_Khomore

Doçent
Katılım
23 Eylül 2015
Mesajlar
595
Reaksiyon puanı
125
Puanları
43
Evet arkadaşlar 2 gün önce İOS 10 yayınlandı. Pek bir değişiklik olmasa da, güncellemeler bazı cihazlarda takılmalar meydana getirebiliyor. Size sorum hangi cihazınıza yüklediniz ve gözle görülebilir performans farkı(artışı veya düşüşü) gördünüz mü? Bu konu altında İOS 10 hakkında deneyimlerinizi paylaşırsanız İOS 10' a geçip geçmemekte kararsız olan arkadaşlara fikir vermiş olursunuz. Yukarıdaki anketi doldurmayı unutmayın. İyi forumlar!

ios-10-wide.0.0.jpg
 

FOM

Profesör
Emektar
Katılım
2 Nisan 2016
Mesajlar
2,577
Reaksiyon puanı
1,264
Puanları
113
6s plus kullanıyorum geçtim cihazda ilk yüklemede sorun yaşadım eifi ile sonra geri eski sürüme dönüp itunes üzerinden kurdum bir sorun buydu onun haricinde ni sorunla karşılaşmadım ve 3d touch olarak daha kolaylaşmış kullanım daha çok seçenek sunmuşlar kullanıcılara.
 

Bloother

Rektör
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
Öyle ya da böyle bir gün mecburen kuracaksınız.. Zorlamayın bence..
 

Lonesomecowboy

Doçent
Katılım
3 Şubat 2010
Mesajlar
615
Reaksiyon puanı
198
Puanları
43
Valla s serisi kullanicilar dk durmasinlar. Siriyi hic kullanmazdim su anda hey siri diyerek yapamadigim sey yok. Telefonu elime bile almadan arama yapabiliyor,mesaj cekebiliyor(WhatsApp destegi geldi siriye)um. Eskiden arama kinusunda anlama problemi vardi ablanin akillanmis bayagi. Rehberimde unvan dan sonra gelen isimleri (orn av. Dr. )anlamazdi artik anliyor ne var ne yok.

Telefonu masadan kaldirinca ekrani uyandirip bildirim ve saate bakabilmek cok iyi olmus. Bu lgde samsungta hatta hatta nokia lumialarda vardi ama apple amca nedense bu surume sakladi. İyide olmus. 2. Gundeyim ios 10da, bir kere bile sacmalamadi. Home tusuna artik gerek kalmiyor.

Bildirimlerin daha kullanisli olmasi guzel olmus. 3D Touch ile eslenik calisiyor. Rnegin WhatsApp dan gelen mesaji direk kilidi dahi acmaya gerek kalmadan cevaplayabiliyorsunuz. İsterseniz de soyleyin siriye o halletsin sizin yerinize.

Hucreseli kapatmak artik cok daha kolay. Ayarlar ikonuna uzunca basin, 3d touch ile cikan seceneklerden hücresel veriye tıklayarak 4gyi kapativerin.

Kameraya ulasmak zulumdu, illa kilit ekranini acip kamera uygulamasina gelecektiniz. Bu da kolaylastirilmis, cok iyi olmus guzel de calisiyor. Ama hafif takılma var, o da guncellemelerle duzelir bir sey zaten.

Pil konusunda ise ben pek olumsuzluk yasmadim. Dk saat vs tutmadim, 1 gun yetiyordu, halen de bir gun gidiyor pili. Kullandikca tabi daha detayli bilgi sahibi olunur ama sarji su gibi iciyor diye dert yanan arkadaslar varsa itunes uzerinden dfu modla temiz kurulum yapsinlar, sorun duzelecektir.

Bazi oyuncaklarda gelmis. İste su zaman uyuyayim, su zaman uyandir falan. Zaten bunlarla ilgili markette zibilyon tane uygulama vardi. Kullanilir mi, eh yani ise yarar belki.

Muziklere ulasmak kolay olmus. Earpod kullanmiyorsaniz parca gecmek imkansizdi zira earpodun ortasindaki tus sadece apple amcanin verdigi kulakliklarla calisiyor, sony,sennheiserda denedim calismadi. O yuzden muzik kisayolu benim icin cok iyi olmus.

Sonuc olarak gecin derim ben. Haftalar gectikce ufak tefek iyilestirmelerde gelecektir, o zaman mukemmele yakin bir kullanim sunacaktir.

Uzattim ama yedek cihazim olarak kullandigim 5s ve muzik istasyonu ve medya merkezi olarak kullandigim ipod touch icin de ufak birkac sey yazayim;

Bu cihazlarda islemci yetersizliginden ve destek vermemesinden dolayi teli masadan kaldirinca veya cepten cikarinca ekrani acma olayi yok. Siriye ise illa kilidi deaktif ederek ulasabiliyorsunuz. Onun disinda 6s plus kadar olmasa da eski iostan kesinlikle cok cok daha iyi bir akicilik sunuyorlar. İpod 5sten bir tik daha hizli ama günlük hayatta fark edilmeyecek derecede onemsiz.

Yalniz touchin marketi ingilizce oldu guncelleme sonrasi, duzeltemedim de oyle kaldi. Kullandikca alistim biraktim bende oyle...
 

JBoND

Asistan
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
324
Reaksiyon puanı
9
Puanları
18
güncelleme yöntemiyle cihaz üzerinden evde 2 iphone 6 da ve kullandığım 6 plus ta ios 10'na geçiş yaptık, şu ana kadar kullanım esnasında sıkıntı yaşanmadı
 

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Katılım
16 Eylül 2016
Mesajlar
8,217
Reaksiyon puanı
3,025
Puanları
113
Yaş
21
İpad mini3 te 9 dan kat be kat daha hızlı özellikle kilit ekranını çok aktif kullanıyorum a7 ve üzeri kesinlikle geçsin
 
Üst