İntihara meyilli kişiler tespit edilebilecek!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kesayak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Reaksiyon puanı
10,315
Çaresiz kalmış, umutlarını yitirmiş birinin derdini çözerek kurtarmak mümkün; Lakin, hiçbir sorunu olmadığı halde intihar etme temayülünde olan melankoli hastasının intiharını önleyecek hiçbir çare ve tedbir yoktur. O bir yolunu bulur yine intihar eder.

Emre Budak

Doçent
Reaksiyon puanı
321
Çaresiz kalmış, umutlarını yitirmiş birinin derdini çözerek kurtarmak mümkün; Lakin, hiçbir sorunu olmadığı halde intihar etme temayülünde olan melankoli hastasının intiharını önleyecek hiçbir çare ve tedbir yoktur. O bir yolunu bulur yine intihar eder.
Kesinlikle seyyah amcamıza katılıyorum sanmıyorum sadece önüne geçilir o bir yolunu bulup yine yapacağını yapacaktır.

Sevgi001453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
O şey neyse gelsinler bide bana yapsınlar kafayı yicem o kadar antidepresan kullandım bi halta yaramadı

Reaksiyon puanı
10,315
O şey neyse gelsinler bide bana yapsınlar kafayı yicem o kadar antidepresan kullandım bi halta yaramadı

Yaramaz yeğenim, hiçbir ilaç insana tam olarak yaramayabilir. İnsana tam olarak yarayıp yarasına merhem olacak tek ilaç iman edip Allaha tevekkül etmesidir. İnsan başına gelenlerin bir kader olduğunu bilince rahatlıyor, sabrediyor. Bunu Yunus EMRE bak nasıl dile getirir:

Hoştur bana senden gelen:
Ya hilat-ü yahut kefen,
Ya taze gül, yahut diken..
Kahrında hoş lutfun da hoş.

Gelse celalinden cefa
Yahut cemalinden vefa,
İkisi de cana safa:
Kahrın da hoş, lutfun da hoş.

Peki Allah niye insana acı yaşatır? Allah sevdiklerine acı yaşatır. Onun daha evvel işlediği günahlarını affetmek için. Çünkü yaşamak zorunda kalıp sabrettiğimiz her acı birçok günahımızın affına vesiledir. İnsan bunu bilince de rahatlıyor. Ayrıca Yüce Allah çaresiz kalan kişinin el açıp kendine yalvarmasını, dua ile, tazarru ile kendine yönelmesini istiyor.

Yönel kardeşim, sen de Yönel Allaha bir kez, mutlu olacaksın. Gerçek bir imana kavuşunca bunun nasıl bir huzur getirdiğine sen bile şaşıracaksın. Çünkü en büyük anti depresan sahih bir imana sahip olmaktır. Allah yardımcın olsun.

REOSTA9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Yakın zamanda duymuştum böyle bir çalışma.. Twitterda paylaşılanlardan veri seti çekip üzgün, mutsuz vs anlamına gelen kelimeler detect edilerek gerçekleşebileceği söyleniyor.. Ama gerçekçiliği ne kadar olur bilmem.. Bizde arkadaşının paylaşımı çok beğeni aldı diye aynı paylaşımı yapan bir suru insan var :)

Unknown User

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,238
Unutma, peygamberimiz (s.a.v) bile onlarca dert, sıkıntı çekmiştir. Hatta bu zamandaki insanların küçücük dertleriyle kıyaslanamayacak kadar çoktur. Diyeceğim odur ki dertsiz bir dünya yoktur ve ne olursa olsun bu dünya için hiçbir şey insanın kendi canından önemli değildir

Sevgi001453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Hepiniz haklısınız sizlere katılıyorum
Lakin bazen insan öle bi sıkıntıya girer öle bi düşünceye girer ki iyi şeyleri geç kötü düşünceler aklından çıkmaz ve iyi şeyler aklının ucundan bile geçmez bunu sadece yaşayan bilir

Yine de haklısınız bende bazen berbat düşüncelere sahibim ama kendime geldiğm de düşüncemim sacma sapan oldugunu anlıyorum

Unknown User

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,238
Hepiniz haklısınız sizlere katılıyorum
Lakin bazen insan öle bi sıkıntıya girer öle bi düşünceye girer ki iyi şeyleri geç kötü düşünceler aklından çıkmaz ve iyi şeyler aklının ucundan bile geçmez bunu sadece yaşayan bilir

Yine de haklısınız bende bazen berbat düşüncelere sahibim ama kendime geldiğm de düşüncemim sacma sapan oldugunu anlıyorum
Evet insanlar bazen saçma veya yanlış düşünebilir, bunun kadar doğal birşey yoktur ki zaten :) Ama sonucunda daha iyi hissediyorsan, yani eskisi gibi kötü düşünceler içinde değilsen ne mutlu sana. :)

Sevgi001453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Evet insanlar bazen saçma veya yanlış düşünebilir, bunun kadar doğal birşey yoktur ki zaten :) Ama sonucunda daha iyi hissediyorsan, yani eskisi gibi kötü düşünceler içinde değilsen ne mutlu sana. :)
Şuan son 3 Hafta oldu sanırım aklımda bir düşünce yok

Gereksiz düşüncrkri hayatımdaki gereksiz insanları çıkartmakla bitirdim bitti gitti atttaaa felaket depresyona girmişim

Bir tutam huzur bir tutam da mutluluk çok ça da kafa rahat

Teşekkürler bu arada ☺☺☺