İnternet'te Yeni Alan Adı ".asia"

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan emelden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emelden

Dekan
Katılım
30 Ocak 2007
Mesajlar
5,260
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Asya ülkelerinin internet sitelerine yönelik ".asia" bölgesel internet alan adı bugünden itibaren talep sahiplerine satılmaya başlandı.

Asya ve Okyanusya'daki 73 ülkenin temsilcilerini bünyesinde toplayan, kar amacı gütmeyen ve merkezi Hong Kong'da bulunan DotAsia şirketi, ".asia" alan adının resmi yöneticisi, dağıtıcısı ve tanıtıcısı olarak, uluslararası markalar veya kamu kuruluşlarının korunması amacıyla önceki alan adlarının verilmesindeki "ilk gelen, ilk alır" kuralını uygulamayacak.

DotAsia'da Avustralya'dan Ortadoğu'ya kadar temsil edilen markalar ile hükümetler ve kamu kuruluşları, ".asia"nın Mart 2008'de herkese açılmasından önce bugünden itibaren kayıtlarını yaptırabilecekler.

DotAsia yetkilisi Edmon Chang, bu yeni uzantının, Asya'daki cemaatlere, Asya pazarı için gerçekçi bir değerlendirme ve gerçekçi bir katılım sağlayacağını söyledi.

DotAsia şirketi, kısa adı Icaan olan uluslararası internet alan adları ve adresi yönetim kuruluşu ile yaptığı anlaşmayla, ".asia" alan adı verilmesinde her türlü anlaşmazlıktan kaçınılması amacıyla açık arttırma usulüyle talepleri değerlendirecek.

Avrupa merkezli ".eu" alan adının geçen yıl verilmeye başlanmasının ardından ".asia"da verilecek internet sitelerinin fiyatları talebe göre, 10 dolardan yüzlerce dolara kadar yükselebilecek.

Kaynak

 

tertunc

Dekan
Emektar
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
7,204
Reaksiyon puanı
21
Puanları
1,218
Tuhaf biraz 4 harfli..
 

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,865
Reaksiyon puanı
153
Puanları
243
Güle güle kullansınlar
 

LANCE

Öğrenci
Katılım
12 Ekim 2007
Mesajlar
58
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
avrupa için .eu ise asya içide asia .as olabilirdi 4 harf olması iyi değil

bence tutmayacak bir domain
 
Üst