İnternette İzlediğimiz Videolar Nereye Kaydedilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan googlog
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
videoicon.png
videoicon.png

Youtube’un hayatımıza girmesiyle birlikte internetten video izleme hayli yaygınlaştı. Artık en büyüğünden tutunda en küçük sitelere, bloglara kadar video eklemeyen site kalmadı. Kaçırdığımız maç golleri, izleyemediğimiz diziler, sevdiğimiz şarkılar ve müzikleri bile videolarla sunmaya başladık. Tabi videoların bu kadar yaygın hale gelmesi Türk internet kullanıcısının sevindirmesinin yanında kota sorununuda birlikte getirdi. İzlenen videoların tekrar izlenmek istenmesi ise kotaya ayrı bir yük daha eklenmesine neden olmakta.Bu yöntemle sevdiğiniz videoları tekrar izlemek için kotanıza yük olmak zorunda kalmayacaksınız. Çünkü izlediğimiz videoları tarayıcılarımız zaten kaydetmektedir. Bizim yapmamız gereken tek şey ise videoların nerede olduğunu bulmak ve küçük bir işlem ile(uzantı değiştirerek) videonun izlenebilir hale gelmesini sağlamak.

Öncelikle izlediğimiz videoların nerelere kaydedildiğini göstererek başlayalım:

Firefox’ta:

C:\Documents and Settings\kullanıcı adı\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\yz7kgs3g(bu isim herkeste farklı olur).default\Cache

Opera’da:

C:\Documents and Settings\kullanıcı adı\Local Settings\Application Data\Opera\Opera\cache

Chrome’da:

C:\Documents and Settings\kullanıcı adı\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cache

Bu klasörleri açtıktan sonra görünümü ayrıntılar olarak seçin ve sağ tık ile simgeleri yerleştir-boyuta göre sıralayın, izlediğiniz video boyutuna en uygun dosyayı seçtikten sonra uzantısını .flv olarak değiştirin(tabi bunu izlediğiniz videonun flash tabanlı olduğunu varsayarak yazıyorum ki genellikle flash tabanlıdır.Divx ise uzantısını .avi olarak değiştirin.) ve dosyayı istediğiniz bir yere kopyalayın. Kopyalamaz iseniz tarayıcı dosyayı yerden kazanmak için silecektir.

İnternet Explorer’da:

C:\Documents and Settings\kullanıcı adı\Local Settings\Temporary Internet Files

Buraya kaydedilen dosyalar kendi uzantılarıyla kaydedilirler. Dosyaları kopyalayıp istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz. Dosyalar uzantılarıyla kaydedildiğinden burada dosyaları türe göre sıralamanız daha çabuk bulmanızı sağlayacaktır.

İşte videoları bilgisayarınıza kaydetmek için tüm yapmanız gereken bu işlemleri yapmak.

Kaynak

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Soru sordun cevap vermeye gelmiştim :)

Bilgiler için teşekkürler bilmeyenlere yardımcı olur :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Güzel bir bilgilendirme olmuş gerçekten. Elinize sağlık :)

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bu uzantıları neyle açacam mpc ve mp açmıyo

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Ben biliyordum bilmeyenler için yararlı olur sağolasın...

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
kardeşim ya cok güzel bir acıklma olmuş tsk ederim

Açıklamayı ben yapmadım sadece bir yerde gördüm.Bende biliyordum aslında ama kullanmıyordum dolayısı ile unutmuştum.Bazı kardeşlere lazım olur diye koydum kendim yazmaya üşendim biraz :)

kacak89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben yazdım desem inanır mısınız? evet ben yazdım. Ayrıca orbitle ilgilide bir yazı yazdım şu linklerden ulaşabilirsiniz:
İnternetten izlenen videolar için buraya
orbit downloaderiçin buraya

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Sağolasın, gerçekten çok faydalı ve gerekli bir bilgi