İnternette ajana dikkat!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kişisel bilgileri çalan Win32/Agent adlı virüs Avrupa'da şimdiden en büyük üç büyük tehlike arasına girdi, Türkiye'de ise ikinci sıraya yerleşti.

Kişisel bilgileri ve verileri çalan Win32/Agent (ajan) Türkiye'de yüzde 8,51 ile en büyük ikinci tehdit oldu.

Yazılım şirketi ESET'in şubat ayı Dünya Tehdit Raporuna göre, Win32/Agent (ajan) adlı zararlı yazılım çok hızlı bir yükseliş içinde.

Avrupa'da şimdiden ilk üç büyük tehlike arasında yer alan bu tehdit, Türkiye;de de ikinci sırada yer alıyor.

Hassas bilgileri açığa vuran Win32/Agent adlı bulaşıcı uygulama, internet üzerinden kullanıcının bilgisi olmadan bilgisayara bulaşabiliyor.

Avrupa'da şimdiden yüzde 4 ile ilk üç arasında yer alan bu yazılım, dünya genelinde yüzde 3,57 ile en büyük dördüncü tehdide yükseldi.

Raporda, ''ESET, güvende kalabilmeleri için kullanıcılara güncel bir antivirus yazılımı kullanmalarını ve yayınlanır yayınlanmaz işletim sistemi güncellemelerini yüklemelerini aynı zamanda çeşitli yazılımlar için yayınlanan güvenlik yamalarını da unutmamalarını tavsiye ediyor'' denildi.

KAYNAK

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Birileri de korku yayarak para kazanıyor işte...

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Girdiğim 1-2 tane site var zaten.Onlarda sağlam.Abuk sabuk dosya indrmeyip,msnde çat diye önüne gelen linke tıklamazsan sorun yok.Ben eskiden antivirüssüz hiç PCyi açmazdım.Şimdi gerek bile görmüyorum...

hnl

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Browsera büyük iş düşüyor.Bazı siteler girer girmez bir şeyler indirmeye çalşıyor.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Bulaştı bu virüsten benim sisteme makinanın anasını ağlattı zor bela kurtuldum antivirüs yazılımları fayda etmedi çoğalmaya başladı bastım formatı kurtuldum...

CAMBAZ

Asistan
Reaksiyon puanı
7
esetin dediklerine kulak asmıyorum,eset estiri dastan bi program...saçma sapan uyarılarda bulunan her uyarıya kulak asılmaması gerek saçma program..."antivir personel" forever...

karakule_66

Asistan
Reaksiyon puanı
4
merhaba arkadaşlar bu virüsden benim pc'dede var galiba agent isimli bir virüs.Kaspersky durmadan uyarı veriyor ve silemiyor bunu kaç program denedim ama bu virüsü silemiyor formattan hariç ne yapmam lazım?

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
benim bilgisayara 18 şubatta bulaştı.evet nalet bir virüs.ve hiçbir antivirüs proğramı silemiyor.uyarı veriyor.ama silemiyor çünkü bunu bilgisayarın temeli olarak alıyor.bu ayki kredi kartı hesabımda ekstradan 18 tl çekilmiş.rapidshare e üye olunmuş.premium üyelik...kaybım sadece 18 tl...inşallah başkaları zarar görmemiştir.

---------- saat 21:56 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:53 eklenmişti ----------

merhaba arkadaşlar bu virüsden benim pc'dede var galiba agent isimli bir virüs.Kaspersky durmadan uyarı veriyor ve silemiyor bunu kaç program denedim ama bu virüsü silemiyor formattan hariç ne yapmam lazım?

hiç bir çaresi yok arkadaşım.format atıcaksın.recovery var bende ben onu yaptım.kaç yıllık bilgisayar kullanıcısıyım ilk defa bilgisayara format atmam gerekti..düşün.kredi kartı hesabından alışveriş yapıyorsan netten.kredi kartını kaybettiğini söyle yenisini iste.ben öyle yaptım şahsen...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Dikkatli olmak lazım.:)