İnternetin insanlar üzerindeki etkileri nelerdir?

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
Örnek olarak ben bir tane yazayım mesela siz gerisini getirin.
Eskiden internet sosyal medya yokken Evinde oturan kadın kız erkek her neyse en fazla komşusuyla tüpçüyle sütçüyle muhatap olabiliyordu. Ama şuan Edirne'den Kars'a mesajlaşıp buluşabiliyorlar. Haliyle buda aldatma oranlarını artırıyor gibi geldi bana.

crna

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Kesinlikle evet. En akli başında insanın bile sikintiya gireceği hayatının mahvolabilecegi bir yer. Inan erkek olsan gayler kadin olsan erkekler sarkiyor. Sanal olduğu icin millet birbirine toplum baskısı falan olmadığından her seyi yazabiliyorlar. Sana sovebiliyorlar. Ne de olsa tanımıyorsun. Mesela birisi sacma sapan bir sey yazıyor icinden mala bak ya aptal herif diyorsun ama karşında olsa bence oyle değil dostum boyle de düşünebilirsin dersin ama sanalda bunu direkt diyebiliyorsun. Kendimi cok asiri tenzih ediyorum. Sanaldan bana aileme Allah a kufur edenlere sovdukten sonra bile geceleri uyuyamam. Herkes insan olsa keşke. Mesela birine ben çıkıyorum görüşürüz yazarsin adamin da sana tamam hoşçakal demesini beklersin. Ama o zaten coktan çıkmıştır. Bunlar bir cok platformdan yaptığım benzetmeler. Deginecek cok sey var sadece su an aklima gelen seyleri yazdim