İnternetim neden kopuyor olabilir?

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba,sürekli olarak internetten düşme gibi bir sorunum var,size açıklıyım herşeyi

1-)Gece 12:00 dan öğlen 12:00 a kadar kopma sorunum yok
2-)splitter ı değiştirdim,sorun hala devam ediyor
3-)Tttnet e telefon açtığımda bizde bir sorun yok diyorlar
4-)Ekip gönderdiler apartmandaki kablolarda sorun olabiliceğini sölediler
5-)Modemim yeni Linksys marka modem
6-)Sistemimde spyware yada çeşitli virüslerin olmadığına eminim

Sorun linksys marka modemimim firmwaresini yaptığım halde devam etti,ondan sonra gidip yeni modem aldım airties rt-104 sorun çözüldü,böle sorunu olanlar modemi değişsin

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Modemde bazı saatler arası interneti sınırlama özelliği olabilir. Onu kontrol etsen iyi olur.

Ne kadar zamandır bu problem var?

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
1-)O saatlerde yoğunluk olmamasından olabilir.
2-) Kablolarıda kontrol et
3-)Tttnet e hata olsa bile sende hata derler derler derler
4-)Muhtemelen göz ucuyla baktılar
5-)zyxelden şaşmam
6-)Buda sorun yoksa neti tekmi kullanıyorsun?

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
1-)O saatlerde yoğunluk olmamasından olabilir.
2-) Kablolarıda kontrol et
3-)Tttnet e hata olsa bile sende hata derler derler derler
4-)Muhtemelen göz ucuyla baktılar
5-)zyxelden şaşmam
6-)Buda sorun yoksa neti tekmi kullanıyorsun?

Neti tek kullanıyorum..

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bilgisayarı Tarattınmı MOdem Şifreni Değiş Modem ayarlarına bak Port açılmışmı başka yere yönlendirmişlermi v.s bende şöle bi sorun vardı gündüz pek olmazdı akşam olduğu zaman bağlantıkopardı çünkü trojan downloader bulaşmıştı pc lere sürekli updatede yapıyordu ve net kopuyordu modemden port açmışlardı modemi baska yere yönlendirmişlerdi v.s herşeyi değiştim ve sistemlere f disk attım temizledim 5 aydan beri öle bi sorunum yok :)

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bilgisayarı Tarattınmı MOdem Şifreni Değiş Modem ayarlarına bak Port açılmışmı başka yere yönlendirmişlermi v.s bende şöle bi sorun vardı gündüz pek olmazdı akşam olduğu zaman bağlantıkopardı çünkü trojan downloader bulaşmıştı pc lere sürekli updatede yapıyordu ve net kopuyordu modemden port açmışlardı modemi baska yere yönlendirmişlerdi v.s herşeyi değiştim ve sistemlere f disk attım temizledim 5 aydan beri öle bi sorunum yok :)
superantispyware,malwareantibytes,a-squared,nod32 3.0 ve 2.7 versyonu,kaspersky,avira antivir ile pc yi tarattım tek tek yükleyip pc temiz çıktı :S

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Bazı trojanlar antivirüs programlarına yakalanmayabilir.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
ee modemin driverine ii bak kaldır tkrr yükle ayarlarını iyi kontrol et mutlaka ayardandır kolay gelsin

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ya bu modemin firmwaresini nasıl yaparım?

mxmm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam
aynı sorun bende de vardı 2 adet splitter aldım çözülmedi en sonunda 10 ytl para verip çin malı olmayan kaliteli splitter aldım çözüldü

klain

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eger evde paralel telefon varsa ve merkez telefon kutusundan(duvardaki)prizden aliyorsan baglantiyi bu her telefon çalişta ve ya bir den kpmalar yaşanabilri

kameraman74

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bende bu tarz bi sorun yaşıyodum.aylarca bağlantım koptu geri geldi.defalarca telekomu aradım sana söylediklerinin aynılarını banada söylediler,ama sonunda sorunu çözdüm artık hiç kesilmiyo hattım.ŞİMDİ SENİN EVDEKİ DURUM NEDİR BİLEMEM AMA;
ŞUNLARI Bİ KONTROL ET
1-SPLITTER BAĞLI DAHİ OLSA AYNI HAT ÜZERİNDE KABLOSUZ TELEFON VARSA KESİLİYO HAT
2-EĞER EVDE HER ODADA TELEFON PRİZİ VARSA VE HAT HEPSİNE DAĞILIYOSA BUNLARI AÇIP İÇERİDEN İPTAL ET(KABLOLARI AYIR) SADECE PC YE BAĞLI OLAN HAT TAKILI KALSIN.BU HATTA HEM TEL HEMDE MODEM BAĞLAYABİLİRSİN.BEN HATTI TEK PRİZE İNDİRİNCE HİÇ SORUN KALMADI.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
durum aslında biraz daha farklı bende de benzer bir sorun var. TTnet zaten çözemiyor ki çözemez de.

Hat sanki belli bir süre kullanılmayınca otomatik olarak deaktife düşüyor ( en azından bende olan bu.).

kameraman74

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dediğim gibi eğer hat odalara dağılıyorsa frekans karışıyo.bu özellikle telefon kullunıldığında oluyo.bazen kısa sürede düzeliyor bazen saatler sürebiliyo

AC/DC

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kameraman74'ün dediklerini dikkate al, benim diyeceğim iki çözüm yolu var ve bunlar değerler ile ilgili. Gün içerisinde kopmaların yoğun olduğu saat'te evindeki elektrik voltajını ölç. 180 ve 190'larda ise kopmalar yaşarsın. Diğer çözüm yolun, TTNET her ne kadar bizde problem görünmüyor desede inanmayacaksın. Hat değerlerinin ne olduğunu öğren. Eğer hat değerlerin düşükse bu sorunla karşılaşabilirsin. Hatta değerlere modem'inden bi bak istersen ne şekilde görünüyor diye.

qenetix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesilme problemleri bu sıralar çoğu kişide mevcut durumda. Bence büyük çoğunluğunun nedeni TTNET'in alt yapı yetersizliğinden kaynaklanan bir problem. Kullanıcı taraflı kesilmelerde ise bağlantı noktalarını kontrol etmeni, Kullandığın splinterı bir başkasıyla değiştirmeyi, Modem sürücünüzün yazılımını güncellemeyi, Bilgisayarınızda mevcut ise virüsleri temizlemenizi öneririm.

Son dip not olarak geçen Cumartesi Compex 33.Uluslararası Bilgisayar ve Tüketici Elektroniği Fuar'ında bulundum ve Turksat'ın dağıtımını yaptığı UyduNET hakkında bilgi alma fırsatım oldu. UyduNET bağlantısı için herhangi bir sabit hat gerekmemektedir. Büyük şehirlerde kullanıcıya fiberoptik kablo ile, küçük ilçelerdeki kullanıcılara ise bir çeşit Çanak anten ile hizmet verilmekte. Ayrıca 1024 kB/s hızındaki kotasız net bağlantısı 39 YTL gibi bir fiyat. Tüm bunların yanında Aralık sonuna kadar başvurduğunuz takdirde 3 ay boyunca 29 YTL ödüyorsunuz + kurulumda ücretsiz. Umarım faydalı olur. Şahsen ben başvuracam birkaç gün içerisinde.

buraqq

Profesör
Reaksiyon puanı
6
belki alaksız gelebilir ama interneti heralde komşularla kullanıyonuz... moden ve kablolar yetmiyorsa başka interneti kullann biriside telefon filan açıyorsa kesilir %100

kameraman74

Asistan
Reaksiyon puanı
1
uydunet konusunu iyi araştırmak lazım bence
detayına girmek istemiyorum ama arkadaşın anlattığı kadar basit değil uydunet bağlatmak
ben arayıp bizzat bilgi aldım vazgeçtim

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
modemle pc arasına 10 mt gibi mesafede ceker ama sen 11 mt yaparsan sorun yaşarsın bide evde 2 ayrı hattan telefon kullanıyorsan neti aldığın telefonu kullan diyeri ile görüşme yaparsan internetten düşersin yada en iyisi telefon hattlarına baktırın türk telekoma söyleyin

ilbertay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba,sürekli olarak internetten düşme gibi bir sorunum var,size açıklıyım herşeyi

1-)Gece 12:00 dan öğlen 12:00 a kadar kopma sorunum yok
2-)splitter ı değiştirdim,sorun hala devam ediyor
3-)Tttnet e telefon açtığımda bizde bir sorun yok diyorlar
4-)Ekip gönderdiler apartmandaki kablolarda sorun olabiliceğini sölediler
5-)Modemim yeni Linksys marka modem
6-)Sistemimde spyware yada çeşitli virüslerin olmadığına eminim

Şimdi bunlara dayanarak napmam gerekiyor? Modemim Linksys AM200,acaba firmware güncellemesini nasıl yapabilirim? bu konuda bilgisi olan biri varsa,yardımcı olursa sevinirim.

arkadaşlar bende de aynı sorun var...
modemde aynı marka

kabloda ek vardı ondan olabilecegi soylendi.. yaptım kopmaya devam ediyor..
splitterden olabilecegi soylendi direk duvardan modeme bagladım (dolayısıyla telefonum calısmıyor) hala kopuyor...
virüs dendi format üstüne format attım kopmalar devam etti...
ttnet yetkilileri cihaz ısındıgı için kendini resetliyor dediler geceleri fişini cektim hala kopmaya devam ediyor
modem arızalı, ısındıgı vb.. bi sebeple olsa neden gece kopmuyor
voltajdan olabilirmi eger voltajdan ise onu nasıl anlarım biri yardım etsin yoksa bende film kopacak...
ayrıca konuyu acan arkadasa ve yardımcı olan herkese bol teşekkür

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
böyle birşey benimde başıma geldi. internet bağlantısı sürekli kopup duruyordu. bendeki problem bina içi hatlardandı. kabloları değiştirdikten sonra herhangi bir sorun kalmadı.

B_a_T_u

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pek anlamam güzel bir konu acılmıs bende basımdan gecen olayı anlatayım dedim bizim evde de airties vardı kullanıyorduk sonraları kendi kendine 15 20 dakkada bir modem kopuyordu biz de kablo falan degistirdik sonra ttneti aradık bir sey cıkmadı arkadas bizde iken yine koptu ve güncelleme yap dedi yaptık sorun kalmadı modemi güncelledik sorun cozuldu eger uyarsa sende yap birader

ilbertay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
böyle birşey benimde başıma geldi. internet bağlantısı sürekli kopup duruyordu. bendeki problem bina içi hatlardandı. kabloları değiştirdikten sonra herhangi bir sorun kalmadı.

Phantom bina içi derken bina girişindeki santralden eve çıkan kablolarımı yeniledin???
birde spliter çıkışına telsiz telefon baglı ,bazı arkadaslar telsiz telefondan olabilcegini soylemiş splitterı devre dısı bıraktıgımdada kopmaya devam ediyor yoksa komple telefonumu sökeyim (bunuda deniyim)
galiba yogunlukla alakalı cunku işten okuldan dönenlerin alayı bu saatlerde girdigi için nete hat kaldırmıyor....
baska çözüm önerisi olan varsa açıgım :D

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
tecrübe konuşuy: taaa 4 güne kadar, benimde böyle sorunum vardı. yukardaki işlemler olmuyorsa;

kaspersky 2009 u yükle bilgisayarın tamamını tara
virüs çıkarsa onu sil ve internetin serbest kalabilir.
teşhis: interneti engelleyen bir virüs çeşidi. saudio bilmem ney virüsü gibi bişey girmişti bende...

ilbertay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
europass iyide neden bu virus geceleri çalışmıyor ayrıca bilg.yeni formatlı format üstüne format attım hala kopuyor...
bi de kasperi deniyim :D

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım benim başımdan da geçti bu tür problemler.
İlkinde telekomu hergün arıyordum gelip gidiyorlardı kabloları değiştir dediler.Değiştirdim sorun çözüldü.
İkincisinde Linksys wag54g modemim vardı servise verdim yerine wag200g verildi sorun çözüldü.
Bir arkadaşım 1 yıl boyunca msn de kopma yaşadı.Sayısız format ,fdisk attı çözüm olmadı.Virüsü buldu da öyle kurtuldu o dertten.Modemi resetleyip öyle dene bi(Gerçi resetleme de yapmışsındır :( )

Sorun çözülmüş göremedim :)

ilbertay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ark. ilgilenen herkese teşekkürler sorun modemden kaynaklanıomus ne kablolar ne hatlar ne virüs.....
modemi servisine gonderdim suan emektar ama çatır çatır çalışan usb girişli modemi kullanıorm :)
herkese tekrar teşekkür...