İnternet Yönetimi (program) ?

RoMeOoO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam,

Modemin bağlı olduğu bilgisayar da dahil olmak üzere tüm ağ'a bağlı bulunan bilgisayarların internet kontrolünü sağlayan bir programa ihtiyacım var istemediğim siteleri engellemesi yeterli.. Fazla bir özelliğe ihtiyacım yok aslında, ttnet'in aile koruma şifresi gibi bir program gerekiyor fakat bu programı diğer bilgisayarlara kurmadan yapmam gerekiyor.

Bu işlevi modem ile yapabilirdim biliyorum fakat modem bazen engellemediğim siteleri'de açmıyor bunun sebebini üretici firmaya sordum böyle bir sorun olduğunu doğruladılar onun için bu işlevi program ile yapmam gerekiyor.

Bu konuda bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Teşekkürler.

RoMeOoO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne zor istek yapmışım :) 3 büyük forumda sordum hiç birinden cevap alamadım... Hani bari biri yok böyle birşey desin bende aramaktan vaz geçeyim :)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
hocam ne yazıkki bende arıyorummm :D ama şöyle bir programalr buldummmm :D ama benim istediğim pcleri kontrol etmesi yeter :D sana göre websense var :D hem siteler filtrelenir hemde pcleri kontrol edersin :D

birde myyazılım'ın programı var :D MYTR Network Manager (Türkçe)

bykhus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kendi bilgisayarına Isa Server kur internet çıkışını kendi bilg. üstünden ver.. web engellemelerini ve kurallarını belirleyebilirsen işini görür diye düşünüyorum ama varsayılan ağ geçidi senin ip olunca; bilgisayarın kapalıyken diğer bilgisayarlar internete çıkabilirmi bilmiyorum :)

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
kendi bilgisayarına Isa Server kur internet çıkışını kendi bilg. üstünden ver.. web engellemelerini ve kurallarını belirleyebilirsen işini görür diye düşünüyorum ama varsayılan ağ geçidi senin ip olunca; bilgisayarın kapalıyken diğer bilgisayarlar internete çıkabilirmi bilmiyorum :)

Sen diğer bilgisayarlara kurmadan demişsin. Onun yönetim ya modemden yada bir firewall kullanıcaksın. ISA demişler ama o çok aşar.

Modem üzerinden filtreleme yapmayı denedinmi.?

Server - Client yapısında çalışan basit içerik filtreleme programları var.Örnek 3-5 bilgisayarı olan müşterilerime kurduğum filkur var.Ücretsiz Tiev onaylı http://rapidshare.com/files/351853263/13137-filkur.exe.html

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhaba;

Size bilgisayarlara herhangibir program kurmadan iki alternatif onerebilirim. 1.si Zyxel in HW serisi modemleri ile 64 adete kadar web sayfasi engellemesi yapabilirsin. 2.si ise linux kurarak uzerine squid, squidguard veya dansguardian kurarak teoride sınırsız sayida web sayfasini engellettirebilirsin. Linux icin iyi bir on arastirma yapmak gerekecektir tabi. Saygilar.

RoMeOoO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önerileriniz için teşekkür ederim fakat sistem değiştirme olmayacak Airties modem mevcut evet onda firewall yapabiliyorum fakat yazıda da belirttiğim gibi yazılımsal hataları mevcutmuş üretici firma ile görüştüm modem yeni yazılım çıkana kadar böyle bir olaya kullanım dışı. Benim yapmak istediğim karşı bilgisayara bir yazılım kurmadan bu işi halletmem gerekiyor çünkü bazı bilgisayarlar kişilerin kendisine ait bilgisayarları alıp evine götürecek orada da yasaklayamayız ki :) ISA server anladığım kadarı ile client mantığı ile çalışıyor..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Bir ana bilgisayar belirleyip basit bir DNS kurman yeterli. Router'da DNS ayarlarını manuele getirip yerel ağda kurduğun sunucunun IP adresini girdiğin zaman, diğer makinelere hiçbir şey kurmadan onların internet çıkışlarını kontrol edebilirsin. Ancak şu anda tavsiye edebileceğim bir DNS yazılımı yok-ki sanırım ücretsiz bir yazılım da yok. (Domain Name System)

RedPlanet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hiç Program kurmadan yapabileceğin yöntem dns yönetimi Opendns.com sitesinin filtreleme özelliği var. Kendi Filtresi için listeside var ve istersen kendin istediğin sitelerin engeleme yapabilirsin. opendns.com kullan bence...

RoMeOoO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiç Program kurmadan yapabileceğin yöntem dns yönetimi Opendns.com sitesinin filtreleme özelliği var. Kendi Filtresi için listeside var ve istersen kendin istediğin sitelerin engeleme yapabilirsin. opendns.com kullan bence...

önerin için teşekkürler hemen deniyorum sonucu bildireceğim...

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bir ana bilgisayar belirleyip basit bir DNS kurman yeterli. Router'da DNS ayarlarını manuele getirip yerel ağda kurduğun sunucunun IP adresini girdiğin zaman, diğer makinelere hiçbir şey kurmadan onların internet çıkışlarını kontrol edebilirsin. Ancak şu anda tavsiye edebileceğim bir DNS yazılımı yok-ki sanırım ücretsiz bir yazılım da yok. (Domain Name Server)

DNS kur diyosun yani :clap:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181

OpenDNS hizmetlerini bir kaç ay önce değişik paketler halinde düzenledi ve gelişmiş filtreleme sadece ücretli paketlerde yapılabiliyor. Ücretsiz paketi kullanarak sadece 50 adet adrese özel filtre uygulayabiliyorsun. Eğer yeterli geliyorsa 50 adres, diğer hazır filtreler de göz önünde bulundurulduğunda evet, OpenDNS çok iyi bir tercihtir. (Şu anda ben de 80 bilgisayarlı bir işletmede kullanıyorum.)

DNS kur diyosun yani :clap:

Evet neden olmasın? Eğer buna değecekse ve gerçekten lazımsa, kurulabilir. Benimle beraber SDN eski teknik sorumlusu olan Arbalot, çalıştığı hastanede local bir DNS Server yönetiyordu ve bu konuda hem kendisi hem de server oldukça başarılıydılar. :)

RoMeOoO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@RedPlanet Önerin için teşekkürler sonuç %100 olumlu :) istenilen tüm filtrelemeye cevap veriyor ve görevini fazlası ile iyi yapıyor dün denedim ağdaki bilgisayarlara program kurmadan dns üzerinden tüm filtrelemeyi gerçekleştirdi...

Türkiyenin 3 büyük forum'unda istemiştim tek burdan cevaplar geldi hepinize sonsuz teşekkürler :)

RedPlanet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
@RedPlanet Önerin için teşekkürler sonuç %100 olumlu :) istenilen tüm filtrelemeye cevap veriyor ve görevini fazlası ile iyi yapıyor dün denedim ağdaki bilgisayarlara program kurmadan dns üzerinden tüm filtrelemeyi gerçekleştirdi...

Türkiyenin 3 büyük forum'unda istemiştim tek burdan cevaplar geldi hepinize sonsuz teşekkürler :)

Yardımcı olabildiğime sevindim. :clap:

Promet

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Bence eski çift etherneti olan bir bilgisayara mikrotik kurup tüm ağı onun üzerinden dağıtman daha mantıklı olacaktır. Mikrotik aslında linux tabanlı çok küçük bir işletim sistemidir. İstediğin sitelere izin verebilir istediklerini yasaklayabilir kullanıcıların internet hızlarını ip bazında değiştirebilir limit verebilirsin. Kısacası ağ ile aklına gelebilecek tüm ayarları yapabileceğin yönetibilen bir switch e dönüştürüyor bilgisayarı...Hem diğer bilgisayarlarda hiç bir ayar yapmana bile gerek ağ geçidi ip sini bile modem ipsini bile değiştirmiyorsun ;)

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Airties modem kullanıyorsan eğer ve siteleri engellemek istiyorsan anlatayım nasıl yapacağını..
Web arayüzünden airties 192.168.2.1 i aç ve firewall seçeneğinden erişim kontrolü seçeneğine gel. orda yeni butonunu göreceksin ve modemin bağlı olduğu tüm pc ler mac adresleri ve ip leriyle birlikte listede olacaklar. sende engellenmesini istedğin makinaları seçip hangi sitelere girmesini yeni butonuna tıklayıp kaydederek girmelerini engellemiş olacaksın. Kolay gelsin.

İstrsen özelden msj at msn den yardımcı oalbilirim !

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36

bilgisayarlarda server / domain yapısı yok ise bilgisayardan senin girdigin dns i adamlar değiştirip girer ;) öhöm..

RoMeOoO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarlarda server / domain yapısı yok ise bilgisayardan senin girdigin dns i adamlar değiştirip girer ;) öhöm..

@mei evet öhöm :) eeeee maalesef değiştirmişler kendi bilgisayarlarından :) bir kaçgündür takip edememiştim ama kendi bilgisayarlarından 4442 dns'lerini girerek kurtulmuşlar. Ben modemi değiştirdim dns'leri modemden verdiğim halde kendi girdikleri dns ile deldiler filtreyi. Bunun önüne nasıl geçeceğiz?

Gene başa döndük... offf :(

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@mei evet öhöm :) eeeee maalesef değiştirmişler kendi bilgisayarlarından :) bir kaçgündür takip edememiştim ama kendi bilgisayarlarından 4442 dns'lerini girerek kurtulmuşlar. Ben modemi değiştirdim dns'leri modemden verdiğim halde kendi girdikleri dns ile deldiler filtreyi. Bunun önüne nasıl geçeceğiz?

Gene başa döndük... offf :(

Tam bir kara mizah örneği olmuş.. :) Uğraşma yav, sana haber vermeden bilgisayarı açanın sık topuğuna gitsin.:D

RoMeOoO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok ya @SERKANCANDAN sıkarsak işe kimse gelmez :) hepsi aynı filtrelemezsek önüne geçemiyoruz :) şu dnsleri nasıl engelleyeceğiz onu opendns'i iyi kullanan biri aydınlatırsa sevineceğiz mantıklı bir açıklaması vardır :) yoksa opendns filtreleme olarak hiç bir işe yaramaz diye düşünüyorum :)

Reaksiyon puanı
189
Hardware Firewall ile çok güzel yapılabilir. Dandik bir pc varsa elinde üzerine 2 ethernet takarak ve Endian Linux kurarak hazır network koruması yapabilirsin. Çalıştığım şirkete yapıcam bu aralar. Üzerinde anti-virüs koruması da var ve internete giren pclere herhangi bir anti-virüs kurmadan internette güvenli gezebilecekler. İçerik flitresi gibi şeyler de yapabilirsin. Tavsiye ederim...

RoMeOoO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok hocam extra pc vs. yoktan var etmem gerekiyor opendns çok iyiydi ama başka dns girince ağdaki pc'lerde resmen vahim sonuç ortaya çıktı. Hatta opendns'in dns bilgilerini modeme yazdım gene diğer makinalarda başka dnsle giriyor :S