İnternet Telefon Görüşmelerinde Kesiliyor

aykutemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ttnet kullanıcısıyım, ve yaklaşık 3-4 aydır ev telefonundan görüşme başladığında ve görüşme bittiğinde hat kesiliyolar ve tekrar bağlanıyor nedir sorunun kaynağı ve çözümü sizce?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Splitter'de sorun olabilir. Ya da şöyle sorayım. Splitter kullanıyor musun?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
sorunu tam anlamadim ama splitter kullandıgına eminsin dimi yada splitterrin saglam olduguna??

aykutemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayır splitter kullanmıyorum, evde hat direk prizlere dağıtılı şekilde yani kablo direk prizden geliyo..

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
büyük ihtimal splıtter bozuk hani şu küçük kabloları ayıran kutu onu bir değiş derim bendede oluyordu değiştim düzeldi

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
bizim bi arkadaştada vardı aynı sorun splitteri de değiştirdi modemide değiştirdi gene olmamıştı en son teknik servisi arayacam gelsin yapsınlar diyodu ondan sonra ne oldu bilmiyorum.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
hat önce splitere giricek sonra ordan telfon modem diye iki ayri kabloya ayrilacak.. sorunun gayet net ve cözümü basit..

aykutemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani prizden modeme giden kabloya splitter eklemelimiyim telefon çıkışını almasamda?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
önce splitter al zaten ucuz bisey sonra duvardaki pirizden splittere giris yap splitterden telefona ve modeme dagit olsun bitsin..

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Splitter kullanarak sorunu çözebilirsin

splitter15qe.gif

aykutemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefon zaten başka bi prize bağlı sorun olmaz o zaman sadece splitter eklemeliyim öylemi? eğer cvp buysa sadece teşekkür ederim adaş =)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
baska priz olmasi bisey degistirmez sonucta o prizlere tek hattan geliyor... telefona ve modeme yakın kafana göre bi priz sec, 3 tane kablo kestir uclarini caktir sonra prizden splittere gir ordandan modem ve telefona.. diger prizleri unut onlari hic karıstırma.

aykutemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
baska priz olmasi bisey degistirmez sonucta o prizlere tek hattan geliyor... telefona ve modeme yakın kafana göre bi priz sec, 3 tane kablo kestir uclarini caktir sonra prizden splittere gir ordandan modem ve telefona.. diger prizleri unut onlari hic karıstırma.

ama telefonun olduğu odayla modemin olduğu oda farklı ?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bendede farkli mecburen öyle olmak zorunda.. telefon icin uzun bi kablo kestirceksin artik...

---------- Post added at 23:12 ---------- Previous post was at 23:10 ----------

belkide 2 iki odaya 2 ayri splitter olabilir ama tam emin degilm hic o sekilde kullanmadim kullananda görmedim..

aykutemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
annem hayatta istemez.. "ortalıkta kablo istemem been" huh :D neyse anlatmak istediğini anladım bi şekilde haledicem teşekkür ederim =)

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
telefon zaten başka bi prize bağlı sorun olmaz o zaman sadece splitter eklemeliyim öylemi? eğer cvp buysa sadece teşekkür ederim adaş =)

duvardaki pirizleri unut daire girişine kadar telekomun getirdigi kobloyu ayrılmadan tek parça modemin veya telefonun yanına getir sonra splitter ra bagla ve ayır bunu duvarların içindeki mevcut kablolarlada yapabilirsin ama kesinlikle splitterra gelene kadar kabloya saplama filan olmasın

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
annem hayatta istemez.. "ortalıkta kablo istemem been" huh :D neyse anlatmak istediğini anladım bi şekilde haledicem teşekkür ederim =)

olayin seklini anladiysan sorun yok bi sekilde cözersin.. benimde tavsiyem hatta splitterdan önce herhangi bir telefon vs baglama temiz olsun.. artik kabloyu benim gibi halı altindan vs cözersin.. modemin kablosuzsa modemi telefonun yanına al en temizi. iyi forumlar.

lauset

Doçent
Reaksiyon puanı
2
tel ve modem ayrı yerlerde ise yani bu paralel bağlantı demek oluyor.Evin içindeki tesisatı bir noktaya toplaman lazım ve spltr kullanarak sorunu çözebilirsin.2.ci yöntem ise hm telf. için hemde modem için iki ayrı spltr alacaksın ve bağlayacaksın.Anlayamadın yer olursa sorabilirsin.Sorunun bu işlermlerden sonra çözülmezse 4440375 müşteri hizmetlerini arayıp bildir.

wako

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende de aynı sorun vardı. modem ayrı odada telefon ayrı odadaydı. telefon açılınca internet gidiyordu. deneme yanılma yolunu izledim ve splitter ı diğer oda da bulunan telefona bağladım panel çıkışına taktım. adsl çıkışı boş kaldı modem başka odada olduğu için. modem başka odada direkt hatta bağlı splitter olmadan. ve böylece sorunu çözdüm internet kesilmiyor artık. belki sende de işe yarar. uzun kablolara gerek olmaz.

metehan760

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bende de aynı sorun vardı. modem ayrı odada telefon ayrı odadaydı. telefon açılınca internet gidiyordu. deneme yanılma yolunu izledim ve splitter ı diğer oda da bulunan telefona bağladım panel çıkışına taktım. adsl çıkışı boş kaldı modem başka odada olduğu için. modem başka odada direkt hatta bağlı splitter olmadan. ve böylece sorunu çözdüm internet kesilmiyor artık. belki sende de işe yarar. uzun kablolara gerek olmaz.

Benimki de bu şekilde. Splitter telefona bağlı, modem ayrı odada ve direkt olarak ana hatta bağlı. Herhangi bir sorun çıkarmıyor.

sarp159

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Benim anlamadığım adsl kullanıcısı isen mutlaka splitter takılıdır.Yoksa adsl açık olduğu sürece telefon çalışmaz.Yada telefonu kaldırıp arama yaptığında bağlantın kesilir normal olarak.Adsl modem ile birlikte geliyor o cihaz.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
aynen öyle ama arkadas bunu bilmiyordu heralde artik ögrendi sorun yok.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
telefon dijital ise oluyor bu sorun telsiz vs.
şu eski telefonları takın işe yarar :)

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Burdaki gibi yap bağlantılarını.
splitter_sema.jpg

aykutemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayır splitter kullanıyodum eski evde 4 ay önce taşındık buraya, buraya geldiğimizde hat direk odalarda prizlere bağlı olduğundan splitter ında kullanım amacını sadece hatı ikiye ayırmaktan ibaret olduğunu sandığımdan kullanmadım.. yoksa elimde mevcut..yeni ev bilirsiniz bişeylerin yerlerini bulmak uzun zaman alabiliyo bulduğumda telefonun olduğu yere bağlıcam splitter ı. teşekkür ederim

Fatih Tiryaki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet herkezi bolca anlatmış olduğu gibi siplinter ve kablosuz modem de al telefon nerdeyse onun yanına modemi koy bilgisayarın nerede olursa olsun oradan internete gir çoluk çocuk da da leptop notbook felan varsa oda odasında rahatça internete girsin sende kablo nun yarattugu görüntü kirliliğinden kurtul telefonunuda rahatça kullan bunu şöle yapabilme imkanında var ttnet tahhüt süren 2 yılı doldurdu ise tekrar 24 aylık tahhüt vererek bu modem ve sipleter sana ttnet tarafından verilsin 3 ayda indirim al ayda 9,99 tl öde tavsiyem

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6
ne bu fatih bey,bugün ne haber açsam son mesaj senden,dahası ttnet müşteri temsilcisi gibi çalışıyorsun.hayırdır yüzdelik ne kadar alıyorsun,eğer dişe dokunur bir meblağsa bizde düşünebiliriz:)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
evet herkezi bolca anlatmış olduğu gibi siplinter ve kablosuz modem de al telefon nerdeyse onun yanına modemi koy bilgisayarın nerede olursa olsun oradan internete gir çoluk çocuk da da leptop notbook felan varsa oda odasında rahatça internete girsin sende kablo nun yarattugu görüntü kirliliğinden kurtul telefonunuda rahatça kullan bunu şöle yapabilme imkanında var ttnet tahhüt süren 2 yılı doldurdu ise tekrar 24 aylık tahhüt vererek bu modem ve sipleter sana ttnet tarafından verilsin 3 ayda indirim al ayda 9,99 tl öde tavsiyem

:D :D TTnetten pay mı alıyorsun :)