İnternet Sitesi Nasıl açılır

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ümitt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Merhaba babam internet sitesi açmayı düşünüyor bende size sorayım dedim
Nasıl açılır
Ne yapmak gerekir
Ne kadar ücret ödenir
Nasıl yönetilir
bilginiz varsa biraz yardımcı olun :)
NOT:konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim :(

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
bismillah deyip kilidi açıyorsun kepengi kaldırıp, kapıyı açıyorsun. besmele çekerken sağ ayakla içeri giriyorsun :D

şaka bir yana ne tür bir site açmak istiyorsunuz ? blog ise blog siteleri mevcut, kodla uğraşmazsınız. aile sitesi ise wordpress kullanın derim. kullanmak için alanadı ve barınmaya ihtiyacınız var. alanadı 8.5$ civarıdır. barınmayı ücretsiz halledebilirsin. örneğin benim de kullandığım awardspace.com var

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Öncelikle web sitenizi barındıracağınız bir hosting firması bulacaksınız. Daha sonra siteniz için .com .net .com.tr vs. uzantıl bir isim bulacak ve bunu bu hosting firması aracığı ile kayıt ettireceksiniz.

Son olarak yine bu hosting firmasının yıllık paketlerinden birini alacak ve sitenizi barındırmaya başlayacaksınız.

Yani işin özü bir hosting firması ile görüşüp tüm işinizi orada halledebileceksiniz.

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
bismillah deyip kilidi açıyorsun kepengi kaldırıp, kapıyı açıyorsun. besmele çekerken sağ ayakla içeri giriyorsun :D

şaka bir yana ne tür bir site açmak istiyorsunuz ? blog ise blog siteleri mevcut, kodla uğraşmazsınız. aile sitesi ise wordpress kullanın derim. kullanmak için alanadı ve barınmaya ihtiyacınız var. alanadı 8.5$ civarıdır. barınmayı ücretsiz halledebilirsin. örneğin benim de kullandığım awardspace.com var
Mağaza için internet sitesi açıcak :)

muhendisbey

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardeş, başlıktan yola çıkarak bi tavsiye vereyim; gidin parasıyla mağazanıza yaptırın bi site. hiiiç detaylara takılmayın. bunu ben demiyorum, konu başlığı bağırıyor resmen.

netmaniac

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mağaza için internet sitesi açıcak :)
Dostum Hiç uğraşma, E-ticaret yapacaksan hele hiç girme, ama küçük bir tanıtım ve hakkımızda bölümü için açıyorsan da birine yaptırman mantıklı, hatta şöyle ssöyleyim 300 tl ye öyle bir site yaparlar sana.
500 e de e-ticaret yaptırırsın ama hazır paket, dandik olur.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Önce Internete girip, bir hosting firması bul.
Bu tür firmaların çoğunun içeriklerini barındıran yönlendirici web sitelerini araştır.
Büyük olasılık fazla yer kaplayan 1600 X 1200 piksel ebatlarında resimler, çok alan kaplayan videolar koymayacağınıza göre, 100 MB. bir alan seç.
Hosting firmalarının barındırma fiyatlarını araştırıp, uygun bir tane seç.
Yine aynı firmanın web sitesinden domain adını da seç.
Kaydolup, parasını öde.
Alanın ve domain adın hazır.
(Domain adı seçerken yapılacak işi en iyi anlatabilecek oldukça kısa isimleri tercih etmeni öneririm.)
Eğer web tasarımı ne demek bilmiyorsan, hemen bir tasarımcı bul.
En fazla 300 TL. ödeyerek web siteni hazırlat.
Güle güle kullan.
Alan ve domain isimleri alırken 1 yıllık kullanım hakkı olduğunu unutmamalısın.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
100 mb yeter mi ki? bende açacağım da fazla bir bilgim yok bu konuda,resimler olacak genelde açtığımda ve yazı

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
tanitim amaclii site yapacaginiz icin 100 mb yeterlidir maximum resim 20 tane koysaniz gerisi text olacaktir. yeterli bence

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
mesela benim açacağım site 20 resim değil,tanıtım değil başka bir site açacağım,çok sayıda resim ve yazı olacak

seyhanla

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bir site nekadar a açılır bi fiyat verebilirmisiniz?

fatih_gocer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar yazıları okudum genel olarak 300 e 500 e site yaptırırsın mantığı var :) bence çok yanlış bir kere en basit site tasarımı bile hiç olmaz ise iyi bir çalışma ile 1 haftada biter ve bunun barındırma hizmeti sadece yıllık en az 100 tl dir. Tabi haklı olabilirsiniz 300 e de yaparlar( az içerik, canlı olmayan resimler ve site içeriği...) ve barındırma ücreti olarak 20 tl derler sonra siteniz tıklandığında explorer da şöyle bir uyarı çıkar insanların karşısına "Bu site bilgisayarınıza zarar verebilir. Yinede devam etmek istiyormusunuz?" bu uyarıyı gören kimse devam etmez. Sonuçta para vereceksiniz ALPARS arkadaşın dediği gibi en az 1000 tl verip görselliği güzel (Flash animasyonlu, canlı, dinamik siteler yaptırmalısınız.)kafanızın rahat edeceği bir site yaptırın. Hele ki e-ticaret yapacaksanız en az 2000-3000 tl ye çıkar bu fiyat. 300 e site yaptırırsan parana yazık olur. Bu arada tasarımcı hakkında da referans istemenizi tavsiye ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar herşeyiyle sınırsız bir sitem olsun istiyorum ayrıca sitemi nasıl yapacagımıda ögretsinler. bana kaça patlar

L1NK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
cPanel hostingli bir hosting seçerseniz, yüzlerce web sitesi içerik uygulamalarını tek tıkla yükleyebilirsiniz.

umut54848

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer ciddi düşünüyorsanız bi 300-400 lira yatırıp sağlam bir hosting şirketinden domain ve host alabilirsin bi 100-200 lira arasıda tema satın alıcaksın

yani işi 20-30 lirayada 1000 lirayada halledebilirsin başarılar :)

AR2451

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar bende bir indirme sitesi acmayi düşünüyorum. Oyun film program vs. Ama sitem tutarmi tutmazmi kararsizim. Bir yandanda para kazanmak istiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim.