internet şifremi değiştiremiyorum

mrtsmr100

Öğrenci
Reaksiyon puanı
26
sa internet şifremi değiştirmek isityorum 192.168.1.1 giriyorum siteye kullanıcı adını admin yazıyorum şifreyi turktelekom yazıyorum girmiyor interneti 5 6 kere resetledim şifre olarak 1234 denedim admin denedim hiç biri olmadı yardım ederseniz sevinirim

Zxcvbm

Asistan
Reaksiyon puanı
140
Bağlı olan cihaz varsa ondan bakabilirsiniz yine hiç bir cihaz bağlı değilse, ethernet kablosu ile bilgisayardan bağlanıp şifreyi bulursunuz

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Modemin arkasında giriş adı şifresi yazar. Yada modemin modelini internete yaz çıkar.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
yazıyorum çıkmıyor yani çok karışık bütün bina bizim internete bağlı 24 kişi kullanıyor çok yavaş
modem şifreniz değiştirilmiştir, resetleyip sıfırdan kurulum yapmanızı tavsiye ederim.
Paylaşım verecekseniz de bunu siz belirleyin QOS ayarı yapın mesela kendinize kısıtlamasız gizli bir ağ açın. Diğerlerine de bant genişliğinizin yarısını verin olsun bitsin, böylece diğerleri yavaş kullanırken siz normal kullanırsınız. İnterneti paylaşıyorsanız herkesin kullanımından siz sorumlu olursunuz pedofili torrent telif ihlalleri vs. vs.

Yıllar önce bir komşum rica etmişti wifi şifresini beleş verdim, o günden sonra da internete giremez oldum adam interneti 7/24 - %100 kullanmaya yemin etmiş gibi kullanmaya başladı. Utana sıkıla nasıl söyleyeceğimi düşünürken aklıma router almak geldi routerı bir güzel ayarladım ve 3 Mbite kısıtlamdım. Ertesi gün elinde laptop kapıya geldi internet çalışmıyor diye browserı açtım bütün sayfalar açılıyor sonra youtubu açtı HD izleyemiyormuş :D bu ara internet yavaşladı deyip sepetledim. Sizinki deli cesareti 24 kişiye paylalım vermek akıl alır gibi değil.

Ayrıca 24 kişi kullanıyorsa biri modeminize girip bir güzel QOS ayarı yapıp sizin internetinizi çatır çatır kullanıyor olabilir size de 1-2 Mbit vermiştir :D. Fantazi yaptım ama olması da yüksek ihtimal hele sizin bilgisayardan anlamadığınızı da fark ettiyse geçmiş olsun.

mrtsmr100

Öğrenci
Reaksiyon puanı
26
Oha yani ne diyeyim peki onlarda para ödüyormu
hayır bize geldikleri zaman hepsine internet şifrelerini verdim hepsi diğer telfonlarına tabletlerine girmiş 35 uplade alan internetim 4 uplade alıyor 900 klobayt dowload alıyor çıldırmak üzereyim

Reaksiyon puanı
1,056
hayır bize geldikleri zaman hepsine internet şifrelerini verdim hepsi diğer telfonlarına tabletlerine girmiş 35 uplade alan internetim 4 uplade alıyor 900 klobayt dowload alıyor çıldırmak üzereyim
Ne para ödüyorlar nede size doğru düzgün internete girmeye izin veriyorlar değiştirmeye deneyin yada onlarda paraya ortak olsun

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
modemi resetle şifreyi kimseye verme iss de istemez bunu..

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Modemi yeniden resetleyin. 192.168.1.1'deki ilk giriş kullanıcı adı ve şifresi "admin" olmalı. Modemin marka modelini belirtirseniz daha çok yardımcı olabiliriz. Bu arada bence de QOS ayarı yapın.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Modemin yanında iğne girecek delik vardır oraya basılı tut sonra modemi kapat aç 192.168.1.1 gir modemin arkasındaki k. Ad şifreye giriş yap şifreyi değiştir kimseye verme.