Internet Security

Sekoloji

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar, yılladır canımı sıkan bir konu için danışmak istiyorum.
Eset Nod32 anti-virüs kullanıyorum, fakat bilgisayar ilk açıldığı zaman bilgisayarın kendine gelmesi için 3-4 dakika beklemek zorunda kalıyorum. Bilgisayarı acaip şekilde hantallaştırıyor. Buradaki amacım eseti kötülemek değil diğer anti-virüs programlarındada (Norton,Panda-Avast) yaşadım aynı sorunu.

PC Özellikleri;

3 GB ram

2,66 Ghz İşletim sistemi (Intel Core due2)

Sizden isteyim bilgi ve birikimlerinizden faydanlanmak. Internet Security olarak en hafif ve en iyi süzgeci olan bir program önerebilirmisiniz?

Şimdiden teşekkür ediyorum bilgileriniz için.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Msconfig komutuyla başlangıçtaki programları araştır bakalım çünkü sadece antivirüsle alakalı olamaz. gereksizleri kaldırırsan sorun çözülebilir. İşletim sistemin ne?

asder55

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bende Nod32 kullanıyorum açılması ve güncellemeyi alması 2 3 saniye icinde gerçekleşiyor.Bencede bilgisayarın açılırken çok program yüklüyor olabilir.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
mse kullanıyorum güncellemeyi açılışta yapmıyor ve windows update ile yaptığı için farkında bile olmuyorsun. başlangıç taraması denilen olayda yok :D süper bişey bi tarama düğmesi var başkada bişey yok

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
arkadalsrinda dedigi gibi esetle alakasi yok baslangic programlari azalt bende smart security 4 kullaniyorum 1 saniyede kendine geliyo makina eset en az kasan antivirüs
2gb ram, athlon X2, windows7 ultimate 32bit

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
eset smart security x64bit var. dehşet bişey çok hızlı...
ama bir sorun var şu virüs programları sürekli bilgisayarda arka planda tarama yapar, tarama yapması demek harddiskten veri okumak demek eğer harddiskin 15mb/sn veri okuma hızı varsa virüs programı zaten saniyede 1 mb falan okuyorsa eğer urada isteristemez bi performans düşüklüğü olur.. bu er bilgisayarda görülür

tanık

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Yapabileceğin şeyleri söylemişler. Ama işin püf noktasını unutmayalım
kasılma yaptığında ctrl + alt + del kombinasyonları kullanarak işlemlerden hangi nesnenin ne kadar bellek kullandığına bakarsan sorunun kaynağınıda bulabilirsin belki.

Sekoloji

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim bütün görüşleri tek tek değerlendireceğim.