İnternet sayfasını açtığımda bilgisayar donuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hksgs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hksgs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bilgisayarda herhangi bir internet sayfası açtığımda sayfanın aşağısını görmek için mouse topunu kaydırıyorum ve ekranda renkler hafif kayıyor ve bilgisayar donuyor . Bilgisayarı resetleyince düzeliyor sorunu anlamış değilim yardımınızı bekliyorum en ufak fikriniz bile beni sevindirir teşekkürler donanımım şöyle
-nvidia geforce 9500gt 1gb
-amd athlon x2 radeon
-320 gb hdd
-2gb ram
not: bu sorunu oyun oynarken falan hiç yaşamadım sadece bir internet sayfası açtığımda oluyor.

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
google a sordun mu belki daha çabuk cevap bulusun ben bilmiyom

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Ekran kartı sürücüsü güncel mi??.. Ben bazen format attıktan sonra ekran kartı sürücüsünü yüklemeden hemen webe dalarım sayfalar titreye titreye gezerim o yüzden diyorum belki driverı güncel değildir...

hksgs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartı sürücüsü güncel mi??.. Ben bazen format attıktan sonra ekran kartı sürücüsünü yüklemeden hemen webe dalarım sayfalar titreye titreye gezerim o yüzden diyorum belki driverı güncel değildir...
driver ı 5 ay önce güncelledm sanırım , yalnız benim ki titreme gibi değil renkler karışıyo gibi oluyo ve donuyo daha sonra pc yi kapatmak zorunda kaldığm için ekran görüntüsüde alamıyorum, teşekkürler.

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
[h=4]Başlat ' ı tıklatın <a2>Aramaya Başla</a2> kutusunu devmgmt.msc yazın ve ENTER tuşuna basın.
Yönetici parolası girmeniz veya bir onaylamanız istenirse, parolayı yazın veya devam ' ı tıklatın.[/h]
  1. Fare ve diğer işaret aygıtları'nı çift tıklatın.
  2. Fareyi sağ tıklatın ve sonra da Properties ' i tıklatın.
  3. Sürücü sekmesindeki Sürücüyü Güncelleştir'i tıklatın.
  4. Yönergeleri Sihirbazı tamamlamak için ekrandaki izleyin.
bi dene bakalım

hksgs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Denedim kardeş yazılım sürücüsü güncel dedi teşekkürler

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
hımm bende google da bulmustum zaten onu bunu en iyi daha önce yaşamış birisi bilir :) bulabilirsen şanslısın

hksgs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlgilendiğin için sağol kardeş :)

---------- Post added at 23:47 ---------- Previous post was at 23:46 ----------

Sen google a ne diye sordun bide ben bakıyım

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
flash player güncellemesi denedin mi? muhtemeen sayfalardaki flashlar yüzünden sorun çıkıyordur. flash playerı kaldırıp yeniden kurmayı dene.

hksgs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
flash player güncellemesi denedin mi? muhtemeen sayfalardaki flashlar yüzünden sorun çıkıyordur. flash playerı kaldırıp yeniden kurmayı dene.
hayır hiç aklıma gelmemişti deneyeceğim teşekkürler kardeş rica etsem link verebilir misin?

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
internet explorer mouse hatası yazdım sanırım yanlış hatırlamıyorsam

---------- Post added 20-10-2011 at 00:00 ---------- Previous post was 19-10-2011 at 23:59 ----------

bi dee yeni aklıma geldi aynı hatayı chrome firefox da da mı yapıyor bi de öle dene bakalım

hksgs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
internet explorer mouse hatası yazdım sanırım yanlış hatırlamıyorsam

---------- Post added 20-10-2011 at 00:00 ---------- Previous post was 19-10-2011 at 23:59 ----------

bi dee yeni aklıma geldi aynı hatayı chrome firefox da da mı yapıyor bi de öle dene bakalım

yapıyo kardeş

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Bir de hocam, chrome veya firefoxda flashblock kurup dener misiniz?

hksgs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşletim sisteminiz nedir ?

http://www.nvidia.co.uk/Download/index.aspx?lang=en-uk

Y
ukarıdaki siteden güncel driver indirip kurulum gerçekleştirin. Yüklemeden önce mevcut driveri silin.
işletim sıstemim windows 7 ultimate 32 bit mevcut driverı nasıl silebilirim teşekkürler

---------- Post added at 07:05 ---------- Previous post was at 07:01 ----------

Bir de hocam, chrome veya firefoxda flashblock kurup dener misiniz?
dediğiniz programı nereden indirebilirim teşekkürler

Tekinq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba kardeşim eyer ki oyunlarda sorun yaşamıyorsan sorun browserdır ki büyük ihtimalle .. Kaldırıp tekrar kurmanı öneririm.. Chrome kullan..

Oda olmadı bilgisayarı biraz geriye al baktın yaver gitmiyor format at gitsin .d

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
ekran cözürlüğü ne monitörü hangiz hz kulanıyorsun 50 hz 60 hz mi 75 hz 85 hz mi hangisinde ekren cözünürlüğü 1024*768 mi ve ya daha yukarısımı aşağısımı yani eğer bu ayarları uygulamsın monitörüne ekran kartın ve monitör arasındaki cözünürlük uyuşmazlığında olabilir crt monitor mü kulanıyorsun crt monitör ise bu monitörden sık rastlanan bir olay bir de bunların manyetik alan problemi var

---------- Post added at 13:22 ---------- Previous post was at 13:10 ----------

ve 2 ci alternetif başlat=calıştır=msconfig yaz =hizmetler=tüm microsoft hizmetlerini gizle bas liste den varsa ATI HotKey Poller işaretini kaldır uygula de tamam de pc yeniden başlat

ATI HotKey Poller bazı bilgisayarlarda sayfalar da word de explorer da yazı yazarken işlemleri yukarı ve aşağı cekerken donma kaydırma sorunları yapar

image.php

image.php

serkan17tevez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hangi tarayıcıyı kullanıyorsun. Ie değilse kaldır yeniden kur(yada üstüne yaz bilgilerin silinmesin) yada tarayıcıyı güncelle inşallah duzelir :)

hksgs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran cözürlüğü ne monitörü hangiz hz kulanıyorsun 50 hz 60 hz mi 75 hz 85 hz mi hangisinde ekren cözünürlüğü 1024*768 mi ve ya daha yukarısımı aşağısımı yani eğer bu ayarları uygulamsın monitörüne ekran kartın ve monitör arasındaki cözünürlük uyuşmazlığında olabilir crt monitor mü kulanıyorsun crt monitör ise bu monitörden sık rastlanan bir olay bir de bunların manyetik alan problemi var

---------- Post added at 13:22 ---------- Previous post was at 13:10 ----------

ve 2 ci alternetif başlat=calıştır=msconfig yaz =hizmetler=tüm microsoft hizmetlerini gizle bas liste den varsa ATI HotKey Poller işaretini kaldır uygula de tamam de pc yeniden başlat

ATI HotKey Poller bazı bilgisayarlarda sayfalar da word de explorer da yazı yazarken işlemleri yukarı ve aşağı cekerken donma kaydırma sorunları yapar

image.php

image.php
teşekkürler kardeş eve gidince deneyeceğim , monitörüm samsung syncmaster 19 inç çözünürlük 1440x900 . 60 hz kullanıyorum

---------- Post added at 14:19 ---------- Previous post was at 14:13 ----------

hangi tarayıcıyı kullanıyorsun. Ie değilse kaldır yeniden kur(yada üstüne yaz bilgilerin silinmesin) yada tarayıcıyı güncelle inşallah duzelir :)

kardeş tarayıcıların hepsini denedm maalesef devam etmekte teşekkürler

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
teşekkürler kardeş eve gidince deneyeceğim , monitörüm samsung syncmaster 19 inç çözünürlük 1440x900 . 60 hz kullanıyorum

çözünürlük ayarlarını düşür 60 hz değiştir öyle dene ve söylediğim msconfig hizmetleri dekini uygula

başka bir cözüm ise
Denetim masası>internet seçenekleri kısmından yada internet explorer 9 sayfası açık konumda iken araçlar>seçenekler>gelişmiş sekmesinden "GPU ile görüntüleme yerine yazılım ile görüntüleme kullan" seçeneğini işaretli değil ise işaretleyelim.Gelişmiş sekmesi altında bulunan sıfırla seçeneği ile internet explorer 9 ayarlarını sıfırlayalım ve görünümü yeniden kontrol edelim

hksgs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba kardeşim eyer ki oyunlarda sorun yaşamıyorsan sorun browserdır ki büyük ihtimalle .. Kaldırıp tekrar kurmanı öneririm.. Chrome kullan..

Oda olmadı bilgisayarı biraz geriye al baktın yaver gitmiyor format at gitsin .d
kardeş chrome falan hepsinde oluyor

---------- Post added at 16:09 ---------- Previous post was at 16:06 ----------

çözünürlük ayarlarını düşür 60 hz değiştir öyle dene ve söylediğim msconfig hizmetleri dekini uygula

başka bir cözüm ise
Denetim masası>internet seçenekleri kısmından yada internet explorer 9 sayfası açık konumda iken araçlar>seçenekler>gelişmiş sekmesinden "GPU ile görüntüleme yerine yazılım ile görüntüleme kullan" seçeneğini işaretli değil ise işaretleyelim.Gelişmiş sekmesi altında bulunan sıfırla seçeneği ile internet explorer 9 ayarlarını sıfırlayalım ve görünümü yeniden kontrol edelim
görünüm en başlarda tamamen normal zaten ama hızlı kullanmaya başlayınca renkler hafif karışıyo ve bilgisayar donuyo

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
pc özelikleri açıkla bakılım sorun neyse söyleyecem

---------- Post added at 21:20 ---------- Previous post was at 21:19 ----------

Bana el uzatana 25 Yıl kölesi olurum....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bişey sorcam benim pc windows 7 intel kore işletim sistemim var 2,67 ghz 3,25 ram ve 32 bit işletim sistemi var gta 4 ü kaldırırmı

dhehoocker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu sorun genelde Facebook Ve Google'yi Hangi tarayıcı olursa olsun aynı anda 2 yeni sekmeyle açmaya çalışmasından dolayı kart ısısındaki ani yükseliş veya düşmelerden kaynaklanıyordur.
IE kullanman biraz daha rahatlatacaktır ve dediğim gibi Google ayarlar kısmından 2 sekmede açma özelliğini kapat
umarım faydalı olmuştur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı sorun bendede var donuyor bi anda 4 gb ram fx 6300 fln kullanıyorum neden olur bu sorun