İnternet kullanan svchost

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Merhaba arkadaşlar bugün Anti-virüs programımı değiştirdim Nod32 kurdum dikkatimi çeken ilk şey interneti kullanan programların içinde svchost.exe görmem.Svchost.exe windows hizmetleri için gerekli olduğunu biliyorum ama internet kullanmasi beni biraz süphelendirdi.Sizce bu ne olabilir?

ezlth.jpg

Birde nod32 anti-virüs taraması yaptım Win32/sdbot trojan diye birsey buldu internette aradim bu trojan hakkinda bir bilgi bulamadim sizce nedir bu?

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Vallaha kaspersky ullan derim kardeş sorununu bilmiyorum ama ben nod32 virüs kütüphanesine baktığımda w ile başlayan 7 tane virüsü tanıdığını gördüm.Öbürkülere bakmadım ama kaspersky 2111178 tane virüs 22850 başlık 14903 e dolandırıcılık sitesi 11524 kötü amaçlı komut dosyaları 116972 şüpheli site 1000 ağ saldırısı bendeki güncel hali bu kadar şeyi tanıyor.Kaspersky gibisi var mı kasperskydan vazgeçilmez.

crazyturtle

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bence avira kullan premium sectury suit kampanyası vardı ücretsiz 6aylık al kullan doya doya

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Yorumlar soruna çözüm değil zaten burda nod32 ile ilgili bi problem yok.
svchost.exe internet kullanırmı ben bunu öğrenmek istiyorum.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Konuyla lakalı Microsoftun Windows XP'deki Svchost.exe'nin Açıklaması

Başlangıçta, Svchost.exe yüklemesi gereken hizmetlerin listesini oluşturmak için kayıt defterinin hizmetler bölümünü denetler. Svchost.exe'nin birden çok örneği aynı anda çalışabilir. Her Svchost.exe oturumu bir hizmet grubu içerebilir, böylece Svchost.exe'nin nasıl ve nerede başlatıldığına bağlı olarak farklı hizmetler çalışabilir. Bu durum, daha iyi denetim ve daha kolay hata ayıklama olanağı sağlar.

Devamı

Windows XP Professional Edition'daki Svchost.exe dosyasının açıklaması adresinde

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Konuyla lakalı Microsoftun Windows XP'deki Svchost.exe'nin Açıklaması

Başlangıçta, Svchost.exe yüklemesi gereken hizmetlerin listesini oluşturmak için kayıt defterinin hizmetler bölümünü denetler. Svchost.exe'nin birden çok örneği aynı anda çalışabilir. Her Svchost.exe oturumu bir hizmet grubu içerebilir, böylece Svchost.exe'nin nasıl ve nerede başlatıldığına bağlı olarak farklı hizmetler çalışabilir. Bu durum, daha iyi denetim ve daha kolay hata ayıklama olanağı sağlar.

Devamı

Windows XP Professional Edition'daki Svchost.exe dosyasının açıklaması adresinde

Onları okudumda bu svchost.exe'lerden birisi internet kullanıyor sizdede öylemi bi bakarmisiniz.İnternet kullaniyormu svchost.exe'lerden birisi?

Birde Nod32 ile güvenli kipte bir tarama yapıyım dedim bana grafik arayüzü kısıtlamalı dedi safe mod tarama yapayim dedi bende tamam dedim sonra dos açıldı ama dosta bilgisayarı tarıyor gibi hiç gözükmüyor sizdede böylemi tariyor?

15bqir.png

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Sorun çözüldü
Windows update yapıyormuş yeni fark ettim o yüzden svchost.exe internet kullaniyor.
Yardim etmeye çalışanlara teşekür ediyorum.
Ama hala nod32 güvenli modda tarama yapip yapmadiğini anlamış değilim o konuda bi bilgisi olan varsa açıklama yaparsa sevinirim.

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bugun İhlas Son dakika haber sitesinde Windows için olmazsa olmaz programlar diye bir başlık vardı. İnceledim bu proğramlardan birinin tanıtımında Windows'a arka palanda sessizce devamlı bilgi aktarıldığı ve bu bilgilerin neler olduğu bilinmediği bunun için bu proğramın kurulması gerektiği yazıyordu. Bu program XPANTİSPY hem XP hemde Vista'da kullanılıyor. Sitelerden özelliklerini inceledim kulanan herkes memnundu ve bende google de aratıp kendi sitesinden kurup yükledim. kötü tarafı ise türkçe değil. Tavsiye ederim.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bugun İhlas Son dakika haber sitesinde Windows için olmazsa olmaz programlar diye bir başlık vardı. İnceledim bu proğramlardan birinin tanıtımında Windows'a arka palanda sessizce devamlı bilgi aktarıldığı ve bu bilgilerin neler olduğu bilinmediği bunun için bu proğramın kurulması gerektiği yazıyordu. Bu program XPANTİSPY hem XP hemde Vista'da kullanılıyor. Sitelerden özelliklerini inceledim kulanan herkes memnundu ve bende google de aratıp kendi sitesinden kurup yükledim. kötü tarafı ise türkçe değil. Tavsiye ederim.

Benimki update yapıyor şuan %63'te o yüzden interneti kullaniyor o haber işin biraz fantazisinde.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Bu ekran görüntüsünü koyduğun yazılım nedir?