İnternet kablosu sorunu

tosyali_irfan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
data kablosu kaç metreye kadar verimli şekilde gider ekli olurmu 100 metreyi geçerse ne yapmam lazım:no:

2Shane

Asistan
Reaksiyon puanı
0
100 mt sınırı olan bildiğim kadarı ile cat5 türü kablo eğer ki cat6 türünü alırsan daha uzun mesafelerde kullabilirsin

djcapkinov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş sınırı 100 metre diye geçiyor ama 75 metreden sonra bağlantı iyi olmuyor 75 metreden sonra yönlendirici veya aktif modem kullanırsan sorun çözülür

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben 118 Mt'de CAT5 kabloyu çalıştırdım. Ağda biraz yavaştı ama :-) 100'ü geçmemek lazım stabilite için.

mr.meseli

Doçent
Reaksiyon puanı
1
75mt üstü geçmemek lazım, şartsa hup, dsl modem vs. ağ cihazlarıyla daha uzağaya erişim sağlayabilirsin.

kingandfox

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben Cat5'in 84 metre diyebiliyorum, yani 84 metreden sonra veri kaybi yaşanmaya başlıyor. 84 metreden sonra araya swich takman lazim. veya cat6e kullanmalısın kablonun içinde ayni anten kablosu gibi bir sarım var bu dış parazitleriin içeri atlamasını ve iç sinyalin dışari atlamasını engelliyor.

Ama cat6e ile biryerde okumustum 200 metreye kadar gidebilyormuşuz...

2003mst

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben Cat5'in 84 metre diyebiliyorum, yani 84 metreden sonra veri kaybi yaşanmaya başlıyor. 84 metreden sonra araya swich takman lazim. veya cat6e kullanmalısın kablonun içinde ayni anten kablosu gibi bir sarım var bu dış parazitleriin içeri atlamasını ve iç sinyalin dışari atlamasını engelliyor.

Ama cat6e ile biryerde okumustum 200 metreye kadar gidebilyormuşuz...
Cat5e_Cat6e_Cable.jpg

burda cat6 ile ilgili bilmediğimiz bi şey var o da o içindeki metal ağ dış yüzeyindeki yani plastiğin altında ki metal ağı toprak hattına bağlaman gerekiyor yoksa hiç bi faydasını göremessin yada aşağıdaki gibi metal RJ-45 konnektör alman gerekiyor

rj_45_cables.jpg

serkand85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer kullandığınız kablo iyiyse ki ben size Cat6 tavsiye ederim, o zaman kablonun ilk takılı olduğu cihaz ( modem veya switch ) kaliteliyse 120 metreye kadar gidebilirsiniz.Geçen bir otel projesinde aynı şeyi yaptım.Fakat daha da uzatmak ,isterseniz araya ilave switch koymanız gerekmekte.

Kolay gelsin.

llh11456

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0