İnternet hizmetimi kapattığımda farklı hizmet açtığımda aynı devreyi mi veriyorlar?

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
İnternet hizmetimi kapattığımda ve farklı bir issye geçtiğimde bana farklı bir devre vermek zorundalar mı yoksa ankastreden aynı devreyi mi veriyorlar?

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
İnternet hizmetimi kapattığımda ve farklı bir issye geçtiğimde bana farklı bir devre vermek zorundalar mı yoksa ankastreden aynı devreyi mi veriyorlar?
Devre aynı ama santraldeki portunuz değişir muhtemelen.
Hatta portlar dolu ise yeni port açılmasını da uzun süre bekleyebilirsiniz.

İSS değiştirecekseniz taahhütünüz bittiğinde transfer yapın sizin için daha iyi olur.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Devre aynı ama santraldeki portunuz değişir muhtemelen.
Hatta portlar dolu ise yeni port açılmasını da uzun süre bekleyebilirsiniz.

İSS değiştirecekseniz taahhütünüz bittiğinde transfer yapın sizin için daha iyi olur.
Türknet aboneliğimi kapatıp sıfırdan abonelik açacağım, gelen ekip yeni devre vermek zorunda dedi kafam karıştı kapatılan bir internetim devresini tekrardan size veremezler dediler, inşallah farklı devreye aktarırlar.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
Türknet aboneliğimi kapatıp sıfırdan abonelik açacağım, gelen ekip yeni devre vermek zorunda dedi kafam karıştı kapatılan bir internetim devresini tekrardan size veremezler dediler, inşallah farklı devreye aktarırlar.
Daha detay anlatayım. Sizin evinizle santral arasındaki kablolar aynen kalır mecburen onları kullanmaya devam edersiniz, kabloların ucunun bağlandığı Port dediğimiz santral bağlantısı değişir sadece.

Portun değişmesi sizin için hiçbir değişiklik sağlamaz. Santralde değişiklik yapılırsa örnek yenilenirse ve yeni santraliniz VDSL2+ destekliyorsa sadece o zaman fark olur.

Telekom da siz abone olacaksınız diye santral değiştirmez mevcut santralde elinde boşta hangi port varsa sizin kablo ucunuzu oraya takar...

Türk Telekomun hizmeti Türknetten daha kötü şuan, o yüzden millet Türk Telekomu bırakıp Türknete geçiyor.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Aynı altyapıyı kullanan firmalarsa aynı hat üstünden verir büyük ihtimal interneti.

Ama mesela bizim evin kapısında hem Turkcell Süperonline hemde Vodofone Fiber interneti kutusu var Çatıdanda Kablonet Fiber'i geliyor. Hangisine başvurursan eve hattı o çekiyor. Sonrasında diğer fibere geçerken tekrar o hattı Turkcell Süperonline üstünden çekmek gerekir gibime geliyor.