İnternet Hızımı Artırınca Upload Hızım Artar Mı ?

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar merhabalar . Uydunet kullanıyorum tarifem 3mpbs sınırsız. Tarifemi bir kaç hafta sonra 10 mpbs yapmayı düşünüyorum . Hızı artar mı , ki mutlaka artacaktır. Peki yaklaşık ne kadar artar ? Yaklaşık kaç kat daha hızlanır.

Uploaderlik yapmak istiyorum . Bu iş hakkında derin araştırmalarım var. İlk izlenimlerime göre , bu iş için upload hızı bayağı önemli.

Not : tahattütlü uydunet kullanıcısıyım o yüzden başka bir firmaya transfer olamam.

Upload hızımı nasıl artırabilirim ? Bunun için ayrı hizmetler var mı ?

şimdiden teşekkürler .

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Şuan bildiğim kadarıyla en iyi upload hızı simetrik bağlantılarda var senin alacağın paket simetrikmi pek bilgim yok ama eğer 10 mbit simetrik olursa ne kadar indirirsen o kadar gönderirsin.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Torrent için uploader olucaksan seedbox kullan. Diğeri için kullandığın firma ne kadar upload hızı veriyorsa o kadar kullanırsın.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Şuan bildiğim kadarıyla en iyi upload hızı simetrik bağlantılarda var senin alacağın paket simetrikmi pek bilgim yok ama eğer 10 mbit simetrik olursa ne kadar indirirsen o kadar gönderirsin.

hocam benim internetim simetrik değil hatta hiç simetrik değil :D tarifem artınca simetrik olur mu bilmiyorum.

not : simetrik internet nedir pek bilmiyorum , internetten araştırdığıma göre " download ve upload hızları aynı olan internet." anlamına geliyor :)

test yaptım hatta atayım size buyrun inceleyin :) Ekli dosyayı görüntüle 7876

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
hocam benim internetim simetrik değil hatta hiç simetrik değil :D tarifem artınca simetrik olur mu bilmiyorum.

not : simetrik internet nedir pek bilmiyorum , internetten araştırdığıma göre " download ve upload hızları aynı olan internet." anlamına geliyor :)

test yaptım hatta atayım size buyrun inceleyin :) Ekli dosyayı görüntüle 7876
Simetrik bağlantıya geç farkı yaşa :P

Uploader olacaksan vps falan al yoksa ev bağlantısıyla çekilmez eğer simetriğe geçmeyeceksen upload hızında değişmez.Ttnet 32mbit bağlantıda bile 3-5mbit upload veriyor diye hatırlıyorum gerisini sen düşün. :D

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
arkadaşlar şimdi tam olarak yapmam gerekeni söyler misiniz ? bu simetrik bağlantı iyi mi kötü mü anlamadım gitti bana iyi geliyor.ama sözlüklerde falan herkes gereksiz diyor neden acaba :D

vps tam olarak ne işe yarıyor . Upload hızına nasıl bir etkisi oluyor ?

grezimonk

Profesör
Reaksiyon puanı
261
fiber optik alırsan en düşük hız 20mbps download upload hızı 10mbps oluyor...

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Vpd sanallastirilmis bilgisayar denebilir. Almanyadaki sunuculari kiralayip sunucu uzerinden sunucuya download ve upload yaoabilirsiniz.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
arkadaşlar uydunetten baktım simetrik internete 2048 Kbps / 2048 Kbps 199 TL :O

--- Mesaj Güncellendi ---

Uploader olmak isteyen ve altyapısı olan geçsin direk
http://www.metronet.com.tr/metronet-ethernet.html

(metronet hakkında detaylı bilgim yok ama birazdan arayıp öğreniceğim)
tarifeleri gerçekten beğendim ama malesef tahattütüm var hemde daha 1,5 yıl var bitmesine.

fiber optik alırsan en düşük hız 20mbps download upload hızı 10mbps oluyor...

hocam burada sanırsam altyapı ile alakalı bir şey söylediniz. ancak benim intenetim tahattütlü ve altyapım adsl değil.(uydunet)

Vpd sanallastirilmis bilgisayar denebilir. Almanyadaki sunuculari kiralayip sunucu uzerinden sunucuya download ve upload yaoabilirsiniz.
peki upload hızıma ne gibi bir etkisi olur ?

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Size etkisi olmaz. O bilgisayara yaparsiniz size degil.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Peki hizimi baska nasil arttirabilirim ?

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
[h=3]Avantajlar[/h]
  • Uygun fiyat
  • Kota yok
  • Limit yok
  • Download ve upload hızı eşit.
  • Tak çalıştır özelliği ile kullanım kolaylığı.
Kota yok diyor ama net ifade yok dediğin gibi aramak lazım.

grezimonk

Profesör
Reaksiyon puanı
261
uydunette upload hızı meçhul ama akk kesinlikle yok... 1mbps tam değerde...

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Bir yerden duyduguma gore 10 mbitten sonra upload hizi 1 mbit oluyormus peki bi uploaderlik icin yeterli mi ? Ben laptop almayi dusunuyorum surekli acik kalacak

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Simetrik tarifeler bence en ideali. 10 mbit upload icin bence yeterli. Download gibi dusunun. O yetiyorsa upload icinde yeter.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Malesef tahattutum var . Bu dediklerinizden yola cikarsak 1mbit yetersi kaliyor yani ?

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Siz 1mbitle download yapiyorsunuz orn. Size yetiyorsa tamam. Uploaddada saniyede 100 kb up yapacak. Bu size yetiyorsa problem yok. Aam cogu uploader vps kullanir zaten cok pahali birsey degil zamaninda bende kullandim. Windows vps alip uzak masaustu ile ipye baglanirsiniz. Up down islemini oradan yaparsiniz.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Siz 1mbitle download yapiyorsunuz orn. Size yetiyorsa tamam. Uploaddada saniyede 100 kb up yapacak. Bu size yetiyorsa problem yok. Aam cogu uploader vps kullanir zaten cok pahali birsey degil zamaninda bende kullandim. Windows vps alip uzak masaustu ile ipye baglanirsiniz. Up down islemini oradan yaparsiniz.

ben 3 mbit ile indirme yapıyorum bana yetiyor.upload hızımda şuan 512 kbit civarı ancak bu yetmiyor resim yüklerken bile biraz zaman alıyor ki oyun film vs. attığımda çok daha fazla zaman alır . tarifemi 10 mbit yapınca upload hızı ne kadar olacak onu iyice araştırıp öğrenmeliyim.

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
İnternet hızının 4'te 1'i kadar upload hızın vardır.Artar.

undertheweeping

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
uploader olmaktan vazgec kardes. azalarak bitiyor dedik. bence yasin da gencken ascilik kursuna git; asci ol; isinin en iyisi ol.

sana onerim su anda sacma gelebilir ama 25 yasina geldiginde keske dersin. arastir.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
uploader olmaktan vazgec kardes. azalarak bitiyor dedik. bence yasin da gencken ascilik kursuna git; asci ol; isinin en iyisi ol.

sana onerim su anda sacma gelebilir ama 25 yasina geldiginde keske dersin. arastir.

yok neden saçma diyeyim estağfurullah :) sonuçta bu da bir tercih meselesi , önerdiyseniz bizede araştırmak düşer :)