İnternet Hızı Artıyor

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Türk Telekom tarafından BTK’nın onayına sunulan yeni tarifeler ile internette hız ve kotalar artıyor. Böylece son 5 yılda dört katına çıkan ADSL abone sayısı ile dünya sıralamalarına giren Türkiye maksimum hızlar ile de tanışıyor. Toptan olarak tüm pazara sunulacak yeni paketler ile 50 – 100 Mbps’e kadar hızlar sunmak mümkün olacak.

Geçtiğimiz hafta şirket tarafından BTK’nın onayına sunulan yeni düzenleme kabul edilirse internette hız ve kotalar artacak. “Adil Kullanım Limitli” internet kullanıcıları, limitlerini aştığında ekstra ücret ödemeden 1 Mbps hızla internet kullanmaya devam edebilecek. Kullanıcılar, ihtiyaçları ve kullanım alışkanlıklarına doğrultusunda 1 Mbps’den, 100 Mbps’e varan hızlarda, değişik adil kullanım limiti olan paketlerden kendilerine en uygununu seçebilecek. Ayrıca, 8 Mbps kadar hızda sunulan 15 GB’lık paketin limiti de 25 GB'a çıkarılacak.
Mart 2009 yılından itibaren Türk Telekom tarafından pazara sunulan 8 Mbps’e kadar internet paketleri, 6.5 milyon ADSL kullanıcısının yüzde 54’üne tekabül eden 3.5 milyon internet kullanıcısı tarafından tercih edildi.
Türk Telekom, interneti daha az kullananlara, daha düşük ücretler karşılığında çeşitli hızlarda kotalı paketler sunmaya da devam edecek. Bu kapsamda 1 Mbps’e kadar 4, 6, 9 GB kotalı, 2 Mbps’e kadar 4, 6 GB kotalı ve 8 Mbps’e kadar 4, 6, 12 GB kotalı, 16 Mps’e kadar 5 GB kotalı, 32 Mbps’e kadar 10 GB kotalı, 50 Mbps’e kadar 15 Gb kotalı ve 100 Mbps’e kadar 20 GB kotalı paketler de müşterilere sunulacak.
Kotalı paketlere üst fatura limiti geliyor
Yeni uygulamaya göre kotalı paketler için fatura üst limiti belirlenmesi planlanıyor. Kullanıcılardan fatura üst limitine ulaşıncaya kadar aşılan her 1 MB veri başına yaklaşık 0,005 TL ücret alınırken, fatura üst limitine ulaşıldığında hız 1 Mbps’e düşürülecek ve kullanıcı daha fazla ücret ödemeden limitsiz internet kullanmaya devam edecek. Ayrıca, 512 Kbps, 1 Mbps, 2 Mbps, 4 Mbps, 8 Mbps hızında limitsiz paketler için yeni abone alınmayacak ve 16 Mbps limitsiz paket iptal edilecek. VDSL2 için hazırlanan 16 Mbps ve 32 Mbps limitsiz paketler de yeni müşteri alımına kapatılacak.
Adil kullanım limiti nedir?
Adil kullanım limiti tüm dünyada özellikle iletişim şirketleri tarafından kullanılan ve istismarı önleyici bir tedbir olarak uygulanan bir tedbir. Türk Telekom tarafından pazara sunulan ve sayısı 3.5 milyonu bulan 8 mbps'ye kadar tarifeler zaten bu şekilde kullanılıyor. Böylece illegal ADSL kullanımı ve ADSL paylaşımı gibi kullanıcıları zor durumda bırakacak konuların daha kontrollü bir şekilde yönetilmesi amaçlanıyor. Adil kullanım limiti aşıldığında herhangi bir ücret talep edilmiyor sadece belli bir oranda hız düşüşü sağlanarak ay başında hız yeniden yükseltiliyor.

kaynak

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Saçmalık..Hala adil kullanım diyorlar...Ulan adil kullanım için bize bu fiyatlara en az on kat hızlı internet vermeniz gerekir..!!

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
fiyatlarıda ona göre yükseltir tt, hiç sevinesim gelemdi.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Fiyatı BTK'ya sunan TürkTelekom'un ta kendisi.
Yani hızlar gerçekten artacak,fiyatlarda hafifi bir düşme olacak ve kotalarda artacak.

Bir aksilik olmazsa, İnşallah. Bunada şükür edelim bence.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
8 mbs hıza yeterli gelmeyen alt yapı 100 mbs kadar hızı nasıl verecekler çok merak ediyorum.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Fiyatı BTK'ya sunan TürkTelekom'un ta kendisi.
Yani hızlar gerçekten artacak,fiyatlarda hafifi bir düşme olacak ve kotalarda artacak.

Bir aksilik olmazsa, İnşallah. Bunada şükür edelim bence.

Karargaht farkıyla önceden almıştık haberi :P

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ne kadar saçma.. benim param var.. sınırsız internet alamayacakmıyım. Bu iş iptal edilri. Sınırsıza abone alınmayacakmıs adi canım. tamamen yasa dısı....:cursing:

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
bu ne olur biliyomusunuz olsa olsa 50-100 mbit ' e kadar olur :D

şuan ki 8 mbite kadar gibi yani.

mesela benim bağlantı hızım 8mbite'E kadar ama 1 mbit bile değil.
ama adamları suçlayamazsın ....'e kadar.

yarın öbürgün 50mbite kaydolursun bi bakrsın download hızı 80 kb/sc.
arar sorarsın ne iş diye ....'E kadar dedik abi derler, sizin ev uzak kalıo derler, vs vs vs

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
8 mbit lik alt yapı daha yeni yeni yapılıyorken 100 ? fiber optikler nerdeee?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ne kadar saçma.. benim param var.. sınırsız internet alamayacakmıyım. Bu iş iptal edilri. Sınırsıza abone alınmayacakmıs adi canım. tamamen yasa dısı....:cursing:

Birçok ülkede bu şekilde yürüyor, yasadışı bir tarafı da yok, şu an elinizde bulunan hizmette devam etmek isterseniz kimse elinizden almıyor.

100 gb gibi bir adil kullanım sınırı olup geçilince 1 mb'e düşmesi pekte kötü durmuyor, ki bunu şu an sürekli 1mb kullandığım bağlantının fiyatına yapıyor.

setcom_2000

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok güzel bir haber mi sanıyorsunuz bunu? yani hızların ve kotaların artmasını? adamlar gerçek kotasız tüm tarifeler yeni abone alınmayacağını söylüyorlar. isterlerse hızı 100000000000000000 gbps yapsınlar 25gb 100gb kota koyduktan sonra yerim ben öyle hızı. adamın asabını bozuyor bu lübnan telekom.

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Ne yani ben şimdi 8 mbpse kadar olana abone olamayacak mıyım? illa kotalı mı kullanmak zorundayım ben mi yanlış anladım?

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Arkadaşlar kotadan şundan falan şikayetçisiniz ama, 25 Gb kotayı bile beğenmez olduk. Ne indireceksiniz ? sadece e-posta'ya bakıp, mesajlaşma programlarında konuşup, internet sitelerine girseniz, ücretsiz programlar indirseniz, bilgisayarı, yada programları güncelleseniz bunun 10 gigabayt'ı bile dolmaz. Bunun dışında yaptığınız herşey illegaldir.

Ben TürkTelekom yerinde olsam bende kota koyarım. Mp3, film, oyun indirtmemeye çalışırım.
İnterneti gerçek anlamda kullandırtmaya çalışırım. Çift taraflı bakınca gayet normal bir durum.

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
güzel bir uygulama unmarım hemen uygulamaya geçerler.şu an 1 mbiteyim hiç ücret ödemeden 8 mbite geççem daha ne ....

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Ben de insanların refah düzeyine çıkmasını sağlayarak orjinal ürün almalarını sağlarım. Ama senin ülken sefalet içinde iken orjinal alamazsın, aldıramazsın kaos olur. DAr görüşlü olmayın.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Ne güzel işte ya yüksek hızda interneti kullanıp kotayı , hdd'yi dolduracaz 1mb ile keyfimizi sürücez bana uyar :P

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
sabit ücret sabit telefonu zorla bağlatan bi şirketlle hiçbi alaka kurmam ben çevremdekiler de öyle!:cursing::cursing::cursing: tmm bazı şeylerin çift taraflı anlaşması olabilir ama sabit ücret ve zorla sabit telefon satan illegal bir yapılanma sözkonusu bu illegal bir yapılanmadır kanımca. zatem hep mahkemelerde sonuçsuz yada zaman aşımına uğruyo yada birşekilde uygulattırılamıyor işte böyle bi çelişkisi olan bir şirkettir bu!:cursing:. zannetmeyinki müşteri memnuniyeti, yok efendim kaliteli hizmet tek bir anlayış var 'ne koparabilirsem kârdır...

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Telefon sabit ücretini kaldırmadan adını değiştirerek nasıl geçirmeye devam ettilerse bunda da geçirecek farklı yöntemler bulacaklardır...

BeNBeN

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bence kota mota koyulmasın ama takip yapılsın. illegal veri çekenin evine polis gönderilsin, bilgisayarında inceleme yapılsın. Gerekli görüldüğünde para cezaları ve hapis cezaları verilsin kişi hakkında. Fiyat pahalı diye korsan kullanmak zorunda değil kimse. Fiyatı pahalı diye gidip araba çalın madem. ikiside olmazsa olmaz bir şey değil sonuçta.

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar kotadan şundan falan şikayetçisiniz ama, 25 Gb kotayı bile beğenmez olduk. Ne indireceksiniz ? sadece e-posta'ya bakıp, mesajlaşma programlarında konuşup, internet sitelerine girseniz, ücretsiz programlar indirseniz, bilgisayarı, yada programları güncelleseniz bunun 10 gigabayt'ı bile dolmaz. Bunun dışında yaptığınız herşey illegaldir.

Ben TürkTelekom yerinde olsam bende kota koyarım. Mp3, film, oyun indirtmemeye çalışırım.
İnterneti gerçek anlamda kullandırtmaya çalışırım. Çift taraflı bakınca gayet normal bir durum.
İnternet'ten indirebileceğiniz bir sürü büyük boyutlu yasal içerik var. En basitinden evinde PS3'ü olan birisi PlayStation Network'ten oyun demolarını indirip deneyebilir ve rahatlıkla da ayda 25gb kotayı aşar. Bunun dışında yeni çıkan Linux dağıtımlarını indirip deneyen bir sürü internet kullanıcısı var.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Şöyle düşünün birde ya TTNET 15 gb dan sonra 512 kb işini beceremedi bu işide yapamazsa allah :D

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
İnternet'ten indirebileceğiniz bir sürü büyük boyutlu yasal içerik var. En basitinden evinde PS3'ü olan birisi PlayStation Network'ten oyun demolarını indirip deneyebilir ve rahatlıkla da ayda 25gb kotayı aşar. Bunun dışında yeni çıkan Linux dağıtımlarını indirip deneyen bir sürü internet kullanıcısı var.

İlaveten, artık yüksek çözünürlüklü ve yasal, içeriklerle dolu bir sürü paylaşım sitesi var.. Ben 8 mbit sınırsız kullanıyorum ama aynı ağda 4 bilgisayar daha var. Hepsi sürekli bu legal videoları izlemeye kalksa, kota mota kalmaz ortada.
Kaldı ki Tv'de yayınlanan bir HD içeriği (HD olmasa da olur) kaydeden kullanıcı bunu istediği gibi yayınlayabilir. Bunda da illegal bir durum yok.
Kotalı interneti savunan zihniyeti anlamakta güçlük çekiyorum.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
youtube 1080p full hd desteği verdi ve birçok vidosu hd bunu dışında internet ortamında videolar artık hd yayınlanmaya başladı

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Hızlar artıyor iyi güzel ama tüm tarifelere (sınırsız da dahil olmak üzere) kota geliyor. Ne anladım şimdi ben o hızlardan :huh:

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Superonline Fiber 2 gibi olcakkkkkkkkkkkkk
adam gibi rayına oturmadan tarifemi değiştirem bi filmi 2 saatte indiririm ama yine de GEÇMEM!!

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Saçmalık...
Eğer ben 10 mbps gerçek sınırsız tarifeye abone olamıyacaksam, 25 GB 100mbps interneti ne yapayım?

Umarım BTK bu yeni tarife sistemini onaylamaz.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
8 mbit lik alt yapı daha yeni yeni yapılıyorken 100 ? fiber optikler nerdeee?
Bencede öncelikle altyapı çözülmesi lazım... Bu kablolarlamı verilecek bu hızlar...
Ben daha 8 mbps i göremedimki bu hızları görsem...Öncelikle altyapı değişmeli....