İnternet Explorer Ana Sayfa Degısmesı

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
pc vurus gırdı sanırım ve Internet explorer ana sayfasını kendı degıstırıyo ben regedıt den degerı degıstırıyom 1 ken 0 yapıyorum duzelıyo ama pc kapatık açtımı eskı halıne gelıyo nasıl kurtulcam

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
bilgisayar başladımı virüs etkileşiyor galiba açılışta açılan programları kontrol et . ve bi virüs taraması iyi gelir.

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
en kısa yolu vırus taraması yap dıyosun cunku uzaktakı bı bılgısaya yaptırcam bu işlemı yapan kısı pek anlamıyodu benı ugrastırmıcak bı yontem lazım

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
BAZEN İNTERNET GİRİŞ SAYFAMIZ CASUS VİRÜSLER TARAFINDAN DEĞİŞEBİLİR.. BUNDAN KURTULMAK İÇİN ŞU YOLLARI İZLEYİN
HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Internet Explorer \ Control Panel

Dizinini takip ederek git. Yan Tarafta Bulunan Homepage’e sağ tıklayıp Değiştir i seç “1¨ olan değeri “0¨ olarak değiştir.

yada,

Başlat / çalıştır
gpedit.msc
kullanıcı yapılandırması
Windows ayarları
internet Explorer bakımı
url ler
önemli url ler
burada 1. seçenek ana sayfanız olmasını istediğiniz url yi yazıyorsunuz arkadaşlar.Belki bu sana yardımcı olur.

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
başlat çalıştır msconfig başlangıç yabancı gördüğünüzün yanındaki kutucuğu boşaltın

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
BAZEN İNTERNET GİRİŞ SAYFAMIZ CASUS VİRÜSLER TARAFINDAN DEĞİŞEBİLİR.. BUNDAN KURTULMAK İÇİN ŞU YOLLARI İZLEYİN
HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Internet Explorer \ Control Panel

Dizinini takip ederek git. Yan Tarafta Bulunan Homepage’e sağ tıklayıp Değiştir i seç “1¨ olan değeri “0¨ olarak değiştir.

yada,

Başlat / çalıştır
gpedit.msc
kullanıcı yapılandırması
Windows ayarları
internet Explorer bakımı
url ler
önemli url ler
burada 1. seçenek ana sayfanız olmasını istediğiniz url yi yazıyorsunuz arkadaşlar.Belki bu sana yardımcı olur.

bunu zaten yapıyorum ama bunu yapınca oluyoda pc kapatıp açınca eskı halıne gelıyo tekrar bunu yapıyorum oluyo ama bunlamı ugrascam

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Casus programları temizleyen bir yazılım (Spybot Search&Destroy gibi) ile bilgisayarı taratman gerekiyor. Antivirüs programlarının bu sorunu pek düzelttiğini görmedim.

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
casus programı onercek olan temızlemek için

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Aynısı başıma gelmişti. IE anasayfa sabitlenmiş, ne yapsam değiştiremiyordum. Antivirüsten ses seda yok... Sonunda buna bir yerden tıklayıp indirdiğim hta uzantılı bir dosyanın sebep olduğunu anladım. Dosyayı not defteriyle açıp içindeki adresi istediğim adres yaptıktan sonra yine aynı uzantıyla kaydedip çalıştırdım. Anasayfa değişmişti ama yine değiştirmek istediğimde aynı şeyleri yapmak zorunda kalıyordum. En son format attım, kurtuldum...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
combofix + HijackThis ikilisini denedinizmi

alidiz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Malwarebytes 1.46 Tamamen temizler,combofix'te temizliyor ama sistem dosyalarında da değişiklik yapabiliyor.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Söyleyeceğim şimdiki sorunuzu çözmeyecek ama ileriki sorunlarınızda size çok yardımcı olacak ;
Öyleki söylediğiniz sorununuzu yaşıyorsanız sisteminizde bir casus yazılım , sistem bozulması vs.. durumları var demektir.Şimdi bunlar ile tek tek uğraşıp bir sonuç alıp almamayı beklemektense , size tavsiyem tek seferliğine temiz bir format çekin , ve sisteminize istediğiniz kurulumları yapın.işiniz bitince aşağıya linkini vereceğim sayfadan norton ghost imaj alma kalıp dosyasını indirin ,cdnize yazdırın.Cdnizi takıp pcnizi başlatın ve temiz bir image alın..İleride bir sorun mu oluştu ? 10 dk nızı alacak bir işlemden sonra mutlu son.. :) Bunu zaten biliyorum diyebilirsiniz , öyle ise de bilmeyen ama öğrenmek isteyen arkadaşlara gelsin.Kendinize eziyet çektirmeyin , ben yıllardır kullanıyorum ve çok da memnunum.Ayrıca isterseniz formattan sonra timefreeze gibi yazılımlarla da korunum sağlayabilirsiniz.Videolu anlatım ile norton ghostu indirebileceğiniz adres : http://www.ogren.tv/yazilim-cesitli-program/norton-ghost-kullanimi.html

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
en sağlıklı yöntem malwarebytes. indir kur güncelle tarat. hem pc tertemiz olur hem de internet explorer ana sayfası bi daha değişmez.

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Malwarebytes 1.46 ile hallettım işe yaradı yardımlarınız için sagolun