İnternet Dusuyor Surekli.

TempesTs

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Merhaba arkadaşlar,

İnternet surekli düşüyor. Usb adsl modem kullanıyorum. İnternet var fakat sürekli düşüyor, hiçbir yere giremiyorum.

İnternet oldugu takdirde uzun süre baglanamıyorum, bazen hemen düzeliyor. Sorun tam olarak nerede olabilir?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar...

Alex1024

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Modem ile beraber gelen splitteri kurdunuz mu acaba? Bağlanmadıysa telefon ederken hattan düşebiliyor.

TempesTs

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Alex1024 dedi ki:
Modem ile beraber gelen splitteri kurdunuz mu acaba? Bağlanmadıysa telefon ederken hattan düşebiliyor.

Aylar önce kuruldu modem, sorunsuz çalışıyordu. Son 3, 4 gündür aynı sorunla karşılaşıyorum. Sürekli düşüyor, gına geldi.

Alex1024

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Modem çok ısınıyormu? Isınıyorsa başına bi fan koyup deneyin. Havalar ısınmaya başladı...

wanted_mh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım ben normal modem kullanırken aynısı oluyordu, modem ve splitter'ı değiştirip denedim ama yine aynı şeyler devam etti. Sen de yapabiliyorsan arkadaşından bir modem ve splitter al, deneyin, hala aynı sorun varsa splittera gelen ve splitterdan modeme giden kablolara değiştir. Bende kablolar değişince sorun düzelmişti

macellan44

Asistan
Reaksiyon puanı
0
TempesTs dedi ki:
Merhaba arkadaşlar,

İnternet surekli düşüyor. Usb adsl modem kullanıyorum. İnternet var fakat sürekli düşüyor, hiçbir yere giremiyorum.

İnternet oldugu takdirde uzun süre baglanamıyorum, bazen hemen düzeliyor. Sorun tam olarak nerede olabilir?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar...
Arkadaşım aynı sorun yaklaşık 10 gün önce bende de vardı.Ne yaptıysam olmadı.Ttnet'i aradım sorunu bildirdim.Bi tane adam geldi ve bana başka odalarda paralel telefon kullandığımı sordu.Evet dedim.Öyle olmaz splittera bağlayacaksın telefonu dedi.Dediğini yaptım.Ama kısa bir süre daha devam etti.Şu anda problem yok.Yani kısacası problemin nerede olduğunu kestirmek pek mümkün değil.Ama splitter ama modem ama ttnetin kendisi.Problem heryerde olabilir.Biraz bekle bakalım belki hatlardan da olabilir.Bazen telekomun bilgisi dışında arızalar meydana gelebiliyo.

TempesTs

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Valla dayanamadım artık aradım. Tabii bizim super hizmet veren Ttnet servislerinde görüştügüm bir beyefendi ; Şuan da kendi telefon hatlarında, operatorlerinde sorun oldugunu ve bana daha sonra aramam gerektigini soyledi.

Bunu sorunumu sorduktan sonra söylemesi kafamda binbir tilki dolaşmasına sebep oldu. Bunlardan birtanesi ; Acaba sorunu bilemiyormuyduda böyle birşey söyledi?

Eger söyledigi dogru ise ; bunlar kendi sorunlarını çözemiyorlar, bizimkileri nasıl çözecekler acaba? Allah sonumuzu hayretsin....

Piştof

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar parelel varsa yada kablolar birbirine değiyorsa yada kablolarda hasar varsa böyle düşmeler olur.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bendede paralel var telsiz açılınca internet gidiyor. Ama normalde max hız görüyorum

Piştof

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Paralel derken ayırıcı kutu ile bağlı telefon paralele örnek olmaz. Adsl kullanıyorsanız bağlantılar doğru ise telefonu açınca internet kesilmez.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Nedenini tam olarak bilmiyorum ama vista kullanıyorsanız ve crackli ise bundanda kaynaklanabiliyor.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
pafter dedi ki:
Nedenini tam olarak bilmiyorum ama vista kullanıyorsanız ve crackli ise bundanda kaynaklanabiliyor.

O zaman 10 kullanıcıdan 4-5'inin internetinin kesilmesi lazım. Malum bireysel olarak orjinal işletim sistemi kullanan çok az kişi var

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
USB kablonu değiştir dene
birde ben hafta bir modemin üstüne bezi ıslatıp üstüne koyuyom modem rahatlıyo.

Birde Bilgisayarının usb giriş yerini değiştr.

Yasko

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence sen etherneti bi kaldır yeniden kur.ethernet indivia ağ sürücüsü ise olabılır bu sorun bende oluyor.yenıden kuruyorum..sen yınede etherneti tazele.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Slm arkadaslar. Aynı sorun bendede var 5 tane modem deıstırdım sorun cozulmedı suanda TP-LINK kullanıyorum yıne aynı. acıkcası sorunun modemden veya splitterden kaynaklı oldugunu sanmıyorum. nete cok yuklenıldıgınde kesılmeler sıklasıyor. Modemın tum kablolarını degıstırmeyı denıcem bakalım ne sonuc alcam.. ayrıca paralel hatla felan da alakası yok. bende paralel hat yok ama aynı sorun var. Pc den kaynaklı bı sıkıntı olabılırmı acaba?

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Slm arkadaslar. Aynı sorun bendede var 5 tane modem deıstırdım sorun cozulmedı suanda TP-LINK kullanıyorum yıne aynı. acıkcası sorunun modemden veya splitterden kaynaklı oldugunu sanmıyorum. nete cok yuklenıldıgınde kesılmeler sıklasıyor. Modemın tum kablolarını degıstırmeyı denıcem bakalım ne sonuc alcam.. ayrıca paralel hatla felan da alakası yok. bende paralel hat yok ama aynı sorun var. Pc den kaynaklı bı sıkıntı olabılırmı acaba?

Senin sorunun paralel hatla ilgili olmayabilir ama paralel hat yüzünden bağlantı sorunları olduğu ayrı bir gerçek. Bu alakayı bende yaşadım.

TTnet ise arıza kaydı oluşturun. Sizi aradıklarında durumu anlatın ve hat değerlemesi yaptırın. Modemi söküp telefonun oraya getirip direk bağlayacaksınız ve test edecekler. Bir süre sonra sizi cepten ararlar yine. Sorunsuz geliyorsa bir donanım yazılım durumu vardır.Eğer hat sorunlu ise hızı düşürürler, yada eve gelip kendileri ölçerler. Şahsen ben bu şekilde çözmüştüm. Şansıma yeni aldığım modemde arızalıymış.İki modemde aynı şey olunca sorun başka birşey sandım ama eve kadar gelip herşeyi denediler. Başka modem takınca düzeldi. Portunuzuda değiştirmelerini söyleyin.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Sorun muhtemelen altyapının sana verilen hızı yoğunluktan dolayı destekleyememesi. TTneti arayıp sürekli internetinin koptuğunu ve hat değerlerinin düşürülmesini iste. Örneğin 8mbit ise 6mbit'e , 6 ise 4 e, 4 se 2 ye fln. Böylelikle kopma sorununuz düzelecektir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
SelamnaLeykm. netım gece oLdugu zamanlarda surekLı dusuyorum bazen öyle oLuyokı hıc gıremıyorum ınternete baglanıLamıo dıo ama gunduzlerı böyle bı sorunla karsıLasmıyorum bunun sebebını bıLen varmı yada daha önce aynı seyı yasayyan oLdumu bazen cok sık dusuyorum bazen hıc dusmuyorum.