İnternet bağlantısı sürekli yavaşlıyor veya kopuyor

payitaht

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorunum şu ki; internet bağlantım 15-20 dakikada bi kopuyor fakat modemin bütün ışıkları yanıyor, bi sorun yok gibi görünüyor. Böyle olduğunda ağ bağlantılarımdan yerel ağ bağlantısını devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirince internet düzeliyor fakat yine bi 15-20 dk sonra aynısı oluyor. Birkaç tane programla pc'yi tarattım virüs ihtimaline karşı ama bi sonuç çıkmadı. Lütfen bilgisi olan birileri yardım etsin!!..

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Bende de bi ara öyleydi. Değişen bir ayardan dolayıydı heralde. Modem ayarlarına ve PC'ye format attıkdan sonra düzelmişti.

Denenmemiş Çözüm :

TCP/IPV4 ayarları :

IP'yi : modem arayüzü numaranın son rakamını 1 arttırıp ip yerine yaz
Subnet mask : 255.255.255.0
default gateway : modem numaran.
dns 1 : modem numaran

bunu yaptıkdan sonra modem ayarlarından DHCP'yi kapat.

böyle yaparsan düzelme olabilir.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
İp otomatik mi manuel mi alıyorsun ?

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Ethernet kartinin surucusunu guncelle, modem ile athernet arasindaki kabloyu kontrol et, modemi degistirerek dene duzelmezse bilgisayara ikinci bir ethernet karti tak.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
www.malwarebytes.org free uygulama ile bilgisayarını tarattır onlinevirus vardır bunları antivirusler bulmaz. bu program ile derdıne çare bulabilirsin.

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Combofix de kullanabilirsin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı sorun bendede var ya cs oynuyom adamlar donuyo bağlantı kopuyo ttnet kullanıyorum 100mbs 60 tl ödüyorum çok yavaşladı :mad: :cursing::devil2: