Intellij IDEA kurulumunda problem

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Asil_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Asil_

Asistan
Reaksiyon puanı
0
64 bitlik bilgisayarda SDK ların son versiyonlarını kurmama rağmen resimdeki gibi hata verdi nasıl çözebilirim.:confused1:

No Java SDK of appropriate version found. In addition to the Android SDK, you need to define a JSDK 1.5, 1.6 or 1.7

screenshot1kpk.png

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
IntelliJ kurulumu sonrasında Android projesi oluştururken mi aldın bu hatayı ?

cmd ekranında >java -version yazar mısın ?

Asil_

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kurulum bittikten sonra yeni bir proje açarken veriyor hatayı. Versionda sıkıntı yokdu JSDK ve android sdknın son versionunu yüklemiştim
screenshot2si.png

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Kurulum bittikten sonra yeni bir proje açarken veriyor hatayı. Versionda sıkıntı yokdu JSDK ve android sdknın son versionunu yüklemiştim
screenshot2si.png

java_home değişkenini kurduğun jdk'ya yönlendirerek dene derim. JRE'nin java_home'sini kullanıyor gibi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
java_home değişkenini kurduğun jdk'ya yönlendirerek dene derim. JRE'nin java_home'sini kullanıyor gibi.

Hocam bu işlemi nasıl gerçekleştiriyoruz, benim de başka bir sorun var fakat bunu değiştirmemi söylediler bi türlü çözemedim. path değişkeninin mi yolunu değiştiricez?

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Hocam bu işlemi nasıl gerçekleştiriyoruz, benim de başka bir sorun var fakat bunu değiştirmemi söylediler bi türlü çözemedim. path değişkeninin mi yolunu değiştiricez?
jdk'yı nereye kurdun ? jsdk ? path değişkenine ekleyeceksin onu. JAVA_HOME değişkeni oluşturup ona da yazacaksın jdk'nın yolunu. internetten biraz araştır görsel anlamda

Asil_

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yaptım teşekkürler. :)

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Çalıştı umarım ? Ve nasıl yaptığını ( eğer önerimden farklı bir şeyse, hatta önerim de doğruysa) tek seferde buraya yazarsan herkes kullansın. Forum olmanın birinci kuralı :)

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
kusura bakmayın biraz geç kaldım belki ama bu Intellij IDEA ne işe yarıyor? bilmediğim için soruyorum