IntelHD Graphics 4000

Keiraninsolu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler bi yardım edin. Çıldırmak uzereyim. Samsung marka laptop kullanıyorum işlemcimi intel core i5 ekran kartım iki tane var birisi AMD kran kartı Diğeri ise İntel HD grafik 4000 bilgisayar ana ekran kartı olarak İntel HD grafik 4000 görüyor GTA 5 oynarken video Memory kısmında 1047 yazıyordu hafif kasmalar olsa da oynayabiliyordum ondan sonra internet üzerinden AMD nin denetim masasını indirdim sonra da GTA V i AMD ekran kartı ile başlattım ancak oyun açılmadı sonra guru3d programını indirerek AMD ekran kartı sürücülerini sildim sonra tekrardan İntel HD grafik 4000 ana ekran kartı olarak ayarlayarak GTA 5 açtım Oyun açıldı ama şu anda video Memory kısmında 1760 yazıyor ama 1760 yazmasına rağmen oyun çok düşük FPS alıyor Neden böyle oluyor Bilen varsa bi yardım etsin lütfen ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Laptop tam marka model verir misin ? Ekran kartın zaten yüksek ihtimalle 1 gb bu durum normal.

Keiraninsolu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptop tam marka model verir misin ? Ekran kartın zaten yüksek ihtimalle 1 gb bu durum normal.

Benim anlamadığım olay şu : Gta 5 açtığımız zaman video memory kısmında 1047 yazarken çok az kasmasina rağmen şuan 1760 yazıyor ama çok kasıyor. Neden böyle oluyor bi yardım et dostum lütfen.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Benim anlamadığım olay şu : Gta 5 açtığımız zaman video memory kısmında 1047 yazarken çok az kasmasina rağmen şuan 1760 yazıyor ama çok kasıyor. Neden böyle oluyor bi yardım et dostum lütfen.
Belli ki şuan AMD grafik işlemcisine geçiş yapamıyor yada ikincil grafik işlemciyle ters giden bir durum var. İki ekran kartınında sürücülerini güncelle öyle dene.

Keiraninsolu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Belli ki şuan AMD grafik işlemcisine geçiş yapamıyor yada ikincil grafik işlemciyle ters giden bir durum var. İki ekran kartınında sürücülerini güncelle öyle dene.

Dostum ekran kartlarimin sürücüleri güncel. Ama genede hala aynı.

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
Gta 5 oynarken nasıl amd yada Intel kullandığını anlayabiliyorsun?

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
@Seyhoo
Hocam ben pc'de oyun oynamıyorum o yüzden bios tan harici ekran kartını (AMD) devre dışı bıraktım şuan sadece HD 4400 çalışıyor
Bu şekilde kullanmanın zararı veya faydası olur mu ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
@Seyhoo
Hocam ben pc'de oyun oynamıyorum o yüzden bios tan harici ekran kartını (AMD) devre dışı bıraktım şuan sadece HD 4400 çalışıyor
Bu şekilde kullanmanın zararı veya faydası olur mu ?
Neden AMD'yi devre dışı bıraktınız ? Zararı veya faydası yok. Ekran kartı modeli nedir ?

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
Neden AMD'yi devre dışı bıraktınız ? Zararı veya faydası yok. Ekran kartı modeli nedir ?
Modeli: R5 M230
Oyun oynamadığım için her formattan sonra birde haricinin sürücüsünü kurmak istemiyorum o yüzden :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Modeli: R5 M230
Oyun oynamadığım için her formattan sonra birde haricinin sürücüsünü kurmak istemiyorum o yüzden :)
Oyun oynamadığınız zaman zaten Intel grafik işlemcisi devrede oluyor. HD video izleyeceğiniz zaman yada yüksek grafik işlemci gücü gerektiren uygulamaları açacağınız zaman AMD grafik işlemcisi devreye girer. Diğer türlü hiçbir anlamı kalmıyor. Yani onu biostan devre dışı bırakma olayı daha kötü ve anlamsız.