Intel nerede hata yaptı?

suzerain

Asistan
Reaksiyon puanı
143
Uzun bir süre sektörde lider olan Intel sizce nerede hata yaptı? Kendini mi geliştiremedi yoksa alternatifsiz olduğunu mu düşündü?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Uzun bir süre sektörde lider olan Intel sizce nerede hata yaptı? Kendini mi geliştiremedi yoksa alternatifsiz olduğunu mu düşündü?
Fiyatta, nanometrede ve dandik stock fan kullandığından.

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Benim gözümde 4 hatası:

1. Fiyatlar rakibine göre daha yüksek( Bunun sonucunda rekabetçi olamıyor)

2. K-KF takılı ürünlere fan koymuyorlar, koydukları ürünlerde de fanın "kalitesi" ortada.( Yüksek bir şey beklemiyorum fakat Amd gibi orta karar bir soğutu koyulabilir.)

3. Amd'nin geride kaldığı zamanlarda rakipsiz oldukları için geliştirmelere yeterli önemi vermediler. ( İlk nesiller dışında performans farkı çok değildi. )

4. Soket desteği konusundaki hataları yüzünden çoğu insana anakart masrafı çıkardılar.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Benim gözümde 4 hatası:

1. Fiyatlar rakibine göre daha yüksek( Bunun sonucunda rekabetçi olamıyor)

2. K-KF takılı ürünlere fan koymuyorlar, koydukları ürünlerde de fanın "kalitesi" ortada.( Yüksek bir şey beklemiyorum fakat Amd gibi orta karar bir soğutu koyulabilir.)

3. Amd'nin geride kaldığı zamanlarda rakipsiz oldukları için geliştirmelere yeterli önemi vermediler. ( İlk nesiller dışında performans farkı çok değildi. )

4. Soket desteği konusundaki hataları yüzünden çoğu insana anakart masrafı çıkardılar.
Çok doğru dedin bende o yüzden AMD Ryzen 5 3600 aldım.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
amd'ye düşmanlık besleyip her yerde sabote edince batışı geldi halbu ki işbirliğine gitse ortak olsa piyasa ikisinede yeterdi.

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Pek bir yara aldığını düşünmüyorum. Fiyat konusunda rekabetçi değildi şimdi onda da rekabetçi orta alt seviyede ama üst seviyelerde yine de iddaalı fiyatlar göremiyoruz. Kar etmeyi çok seviyor bence :D Ve herşeye rağmen Amd inteli geçmiş değil. Hala intel daha iyi işlemci Amd ye göre -fiyat konusunu çıkarırsak tabi-.

hakantalha

Asistan
Reaksiyon puanı
123
Son zamanlarda hatalarını telafi ettiler. Oyun konusunda intel işlemciler daha iyi Render hakkında fikrim yok.