Intel: Kriz Bitti

Berkin Bozdoğan

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
39
Puanları
0
Silikon devi Intel, 2009'un birinci çeyrek sonuçlarını açıklarken nefesler tutuldu. Intel'in mali çeyrek sonucunu Paul Otellini nasıl özetledi?

2009 yılına kazançla başlayan Intel, hisse başına 11 sente tekabul eden 647 milyon dolarlık bir kazanç açıkladı. Bu konuda kendisini küresel mali krizden çabukça sıyıran Intel'e göre kriz bitti. Intel'in CEO'su Paul Otellini, piyasaların dibe vurduğunu ve bu alt sınırın artık geride kaldığını söyledi. Her ne kadar bize iyimser bir tahmin olarak gelen bu açıklamayı doğrulayan şey, Intel'in kendi kazancı oldu. Tabii kârdaki düşüş, görmezden gelinemeyecek kadar büyük. Ortalama işlemci satış fiyatlarındaki düşüş sebebiyle, Intel'in Atom işlemcisinden elde ettiği gelir bile %27 oranında düşüşe uğramış durumda.
atomislemci1239786420.jpg

:: Intel bu durumdaysa diğer teknoloji devleri ne haldedir?

Bilgi için: Intel
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
 

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,863
Reaksiyon puanı
129
Puanları
243
onların durumu içler açısıdır. krizde dibi bulmak çok önemliydi artık burdan yukarıya hakaret başlar piyasalar canlanır
 

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
218
İntel o kadar kazanç sağlamışsa AMD'yi düşünemiyorum ve de AMD'de de düşüş yok işlemci satışlarında bana göre.Artış var çünkü herkes AMD'nin değerini anlamış durumda.Ama iyi para kazanmış.
 

LİON-1

Asistan
Katılım
31 Mart 2009
Mesajlar
179
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
şimdiye kadar kazandıklarına saysınlar
 
Üst