S
SDN Okuru
SDN Okuru
herkes kendine göre haklı burada iyi olan kullanım amacına uygun olanıdır
Geçtiğimiz Ocak ayında, aynı firmadan kiraladığımız eş değer kombinasyonlu iki ayrı sunucu karşılaştırmamızda, Intel Xeon Xeon DP E5405 ve AMD Opteron 2344 HE işlemcilerini inceledik. Windows Server 2003 Enterprise ve Windows Server 2008 R2 Enterprise işletim sistemlerinin her ikisi ile de bu testimizi gerçekleştirdik. Hem 64 bit hem de 32 bit olarak test ettik. günlük ortalama sayfa gösterimi: 200.000
Oracle, MSSQL, MySQL, Firebird, MS Acces veri tabanlarını da ayrı ayrı test ettik. Her veri tabanı ile asp.NET, asp, php platformlarını kullandık.
Sonuç: Xeon işlemci ile daha stabil bir sistem olduğunu gördük. Ayrıca abartılı sql sorgularında Xeon performansı öne çıktı. sanki her requesti xeon önceden tahmin edermişcesine cevap verirken, Opteron sistemimiz, her requeste bir an düşünürmüş gibi cevap verdi. MS Acces veri tabanında bile çok fazla performans kaybı yaşamadık.
Değerlendirme: Ne yazık ki, genelde intel ve amd karşılaştırması doğru yapılmayıp, farklı kulvarlardaki ürünler kıyaslanıyor. Böylece hem amd hem de intel bazen iyi veya kötü olarak nitelendiriliyor. Yaptığımız testlerde intelin amd'dan 1 arpa tanesi boyu ileride olduğu kanaatine vardık.
Tavsiye:
- Normal, standart ihtiyaçları olan bir ev veya ofis kullanıcısı iseniz, intel için fazla ödeme yapmanıza gerek yok. bir AMD işlemci işinizi rahatlıkla görür.
- Profesyonel kullanımlar için; özellikle büyük veri tabanı uygulamaları yahut render işlemleri için kesinlikle INTEL kullanmanızı tavsiye ederim. Zira bazen değil bir arpa tanesi önemli bir boyuttur.
arkadaşlar kimse bahsetmiyo intel yparken 8 cekirdek(sanal olarak)amd yapıyor 12 cekirdek bunuda düşünelim ve kim daha teknolojik karar verelimmmmm....
1- ısınmıyor diyen arkadaşlar sanırım intel kullanıp biraz sıcaklık görünce AMD hayali kurup ısnmıyormuş lan diyorlar testi mesti bilmem şuan AMD işlemcisi olan 1,5 yıllık bir laptop kullanıyrum üzerinde yumurta pişireliyorum...çünkü 45nm teknoloji ile üretildi intel yakın zamanda(1-2 yıl gibi) 22nm geçecek çölde kumun üzerinde 0 sıcaklıkla kullanabilir pcler çıkacak ortaya
2- bence en önemli fark benim gibi uygulama geliştiriciler için en büyük dezavantaj AMD işlemciye mac kurmasazsın bu yüzden apple ürünlerine uygulama geliştiremiyorsun sırf bu yüzden yakın zamanda INTEL e geçeceğim.
bence i3-2120 cpu z77 anakart 2x4gb 1600mhz ddr3 ram 500watt psu powercolor hd7770 al çok başarılı olur bütçene uyar diye tahmin ediyorum zira işe yarar amdler o bütçeye yok.Arkadaslar ben desktop toplama bir bilgisayar alacagim onerileriniz nedir bide AMD ATHLON II X2 270 (3.4GHZ) islemcili 2gb ekran karti ve 4gb ram li bir masaustu bilgisayar sizce 400-600 tl butceli birisi yani benim gibi bir ogrencinin isteklerini ne derecede karsilar verdigim paraya deger mi yoksa farkli onerileriniz carmi en kisa surede cevap vermeniz dilegiyle iyi gunler...
TÜRKÇE yi gerektigi sekilde kullanamadigim icin ozur dilerim cunku saat sabahin 5 i ve tabletten giriyorum neyse uzatmiyim.
oc yapınca intel de 77watt olarak kalmaz 100watt üzerine çıkar oyun oynama amacın varsa oc yapman gerekmez i5-3570 z77 anakart hd7870 işini görür yada fx6200 980fx anakart hd7870 işini görür gerçi fx6200 olunca hd7970 alabilirsin.Farkı kalmıyor derken; yani oc yapınca intel'inde mi elektrik tüketimi artıyor? Benim kullanım amacım oyunları en yüksek ayarlarda oynamak, film izlemek vb. şeyler. Tabi bilgisayaramın birden fazla işlemleri çok hızlı yapmasını istiyorum. Yani aynı anda birden çok uygulama açarken ve kullanırken hızlı olmasını istiyorum.