İntel İ7 - 3770K mı, yoksa İ7 - 3770 mi ??

aykutoglu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
merhaba üstadlarım yakın zamanda oyun amaçlı bir pc toplıycam ama iki işlemci arasında kararsız kaldım :wink:
forumdan incelediğim kadarıyla bu iki işlemci arasında tavsiye edilen 3770K lakin intelin sitesinden iki işlemciyi karşılaştırdığımda 3770 daha üstün özelliklere sahip ayrıca 3770K - 3770 e göre 116 TL daha pahalı bu fiyat farkı neden bi türlü çözemedim :)

karşılaştırma:
http://ark.intel.com/tr/compare/65719,65523

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
k demek çarpan kilidi açık yani rahat rahat overclock yapmak için tabi onun için sağlam anakart sağlam psu vs lazım

overclock fln bilmyrm dersen al 3770 hiç kastırma

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
merhaba üstadlarım yakın zamanda oyun amaçlı bir pc toplıycam ama iki işlemci arasında kararsız kaldım :wink:
forumdan incelediğim kadarıyla bu iki işlemci arasında tavsiye edilen 3770K lakin intelin sitesinden iki işlemciyi karşılaştırdığımda 3770 daha üstün özelliklere sahip ayrıca 3770K - 3770 e göre 116 TL daha pahalı bu fiyat farkı neden bi türlü çözemedim :)

karşılaştırma:
http://ark.intel.com/tr/compare/65719,65523
3770K nın karşılaştırmada kötü olduğunu neye göre söyledin :) Ekstra dan saçma bir iki özellik mevcut 3770 te . Alacaksan 3770k al, ileriye dönük olur. Forumlarda söylenenlere de fazla kulak asma.Ürün daha yeni kullanan sayısı az. Bldiklerinden şaşmaz bizim millet :)
Paran yeterliyse elbet daha iyi ama sadece oyun için alacaksan i5 3570k (ivy bridge) alman daha ekonomik oyunlarda en fazla 1-2 fps oynar.
index.php

aykutoglu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
"berk alican" hocam K aydınlatması için tşk ederim :)
"Bekçi" hocam olmuşken 120 tl fazla olsun İ7 olsun desek hoş olmaz mı :)
birde overclock ile uğraşmak gibi bir niyetim yok o heycanı o ekşını kaldırmaz kalbim :)
yeni bir sistem toplama hazırlığı içindeyim tamamladığımda inş bilgi ve görüşlerinize sunucam en çok işlemci aklıma takılmışdı onuda K eklentisinin benim işime yaramadığını sayenizde öğrenerek hallettim.
hızlı ve tatmin edici cevap için ayrıca teşekkür ederim :)

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=282097]aykutoglu[/MENTION] önemli değil her zaman aydınlatmaya çalışırım. bende burdan çok şey öğrendim
[MENTION=113753]Bekçi[/MENTION] kardeşim perf. olara bi tablo vermişin @4.5ghz adam diyoki overclock fln geç bunları diyo sen bide forumdakilere kulak asma fln o zmn senin yorumunuda dikkate almasın :D lütfen yanlış yönlerdirme yapmayalım

bu arada işlemcinin fps de çok çok fazla önemi yok sende demişin 1-2 fps o yüzden fazla para verip k almanın gereği ztn diyosun bilymrm diye onun parası ile ekran kartını yükselt

S

SDN Okuru

SDN Okuru
i7 3770 yetmiş k ya göre çarpan kilitlerinin kapalı olmasının nedeni sanal bilgisayar kurduğunda güvenlik açıklarının önüne geçmesi içindir. Çarpan kilidi açık bir işlemci alırken dikkat etmeniz gereken bir özellik olarak vurgulamak istiyorum. Aşırtma işlemlerini yaparken haberiniz olmadan bilgisayarınızı kullananların ekmeğine yağ sürmeyin. Sonuçta her bilgisayar internete bağlı yem arayan balık gibi dolanıyor bu deryada :) ( bir dost)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
i7 3770 yetmiş k ya göre çarpan kilitlerinin kapalı olmasının nedeni sanal bilgisayar kurduğunda güvenlik açıklarının önüne geçmesi içindir. Çarpan kilidi açık bir işlemci alırken dikkat etmeniz gereken bir özellik olarak vurgulamak istiyorum. Aşırtma işlemlerini yaparken haberiniz olmadan bilgisayarınızı kullananların ekmeğine yağ sürmeyin. Sonuçta her bilgisayar internete bağlı yem arayan balık gibi dolanıyor bu deryada :) ( bir dost)

Alakaya maydonoz at babam at

S

SDN Okuru

SDN Okuru
adam doğru söylüyo k serileri güvenlik açısından önerilmez biraz araştır ondan sonra yorum yap

fk555897

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence 3770 al. 3770K için o kadar fazladan para vermeye gerek yok.

walken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iMAC i5 2.7ghz yi almak mı mantıklı yoksa PC dizerek i5 3.4ghz mi almak mantıklı? Benim kullanım alanım photoshop,illustratör,corel draw,after effect gibi programlar. iMAC in bu özellikteki cihazı bu programları sorunsuz kasmadan çalıştırır mı?

iMAC in sistemi söylediğim özellikteki PC yi yakalar mı yoksa PC açık ara önde mi? Şimdiden teşekkürler=)

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
100 mhz daha hızlı ama ararlarında kayda değer fark yok hangisini alırsan al yani :) 1-2 k olmayan modelde Intel pro teknolojisi var ne hıkmetse duymadım ama 4. nesin bridgeleri bekleseydin ıntel hd 5000 le gta 4 oynarsın :D

genova88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
i7-3770K al OverClock işlemini daha rahat sağlarsın,ve diğerine göre biraz daha performanslı