İntel Core2 Quad Q8200 Overclock yapma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Merhabalar yukarıdaki işlemciye overclock yapmayı deneyeceğim nasıl bir yol izlemeliyim ? Overclock yapmanın ne gibi zararları olabilir?
Sistemim :
Anakart : Msi g31m3-l v2
İşlemci : core 2 quad q8200
Ram : 3 gb ddr 2 800 mhz
Ekran kartı : hd 3450
PSU : 300 Watt

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Bu sisteme o.c yapmak pek bir işe yaramaz bence stok hızlarda kullanın yanlış yapılacak bir artışta işlemciye zarar verebilirsiniz.

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Bu sisteme o.c yapmak pek bir işe yaramaz bence stok hızlarda kullanın yanlış yapılacak bir artışta işlemciye zarar verebilirsiniz.
Sanırım yapamıyorum zaten BIOS buna izin vermiyor. Biraz araştırdım 3 GHz geçenler var böyle bir imkan varsa neden işe yaramasın ki hocam sistem eski baya bu konuda haklısınız ama yinede bir üst seviyeye getirmiş olabiliriz diye düşündüm.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Sanırım yapamıyorum zaten BIOS buna izin vermiyor. Biraz araştırdım 3 GHz geçenler var böyle bir imkan varsa neden işe yaramasın ki hocam sistem eski baya bu konuda haklısınız ama yinede bir üst seviyeye getirmiş olabiliriz diye düşündüm.

Ben parçaların stok hızda kullanılmasından yanayım :) her anakart da o.c olmuyor frekans ayarları kilitli bazılarında o.c a müsait değil yani .

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Ben parçaların stok hızda kullanılmasından yanayım :) her anakart da o.c olmuyor frekans ayarları kilitli bazılarında o.c a müsait değil yani .
Evet araştırmıştım kesin bir bilgi elde edememiştim şuan fark ettim o.c olmuyor artık normal çalışma hızında kullanıcaz.:D

mayster

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Core 2 Duo E7400'ü 2.8GHz'ten 3.5GHz'e stok fanla stabil bir şekilde hız aşırtmıştım hala da öyle kullanıyorum o bilgisayarı download machine olarak.

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Core 2 Duo E7400'ü 2.8GHz'ten 3.5GHz'e stok fanla stabil bir şekilde hız aşırtmıştım hala da öyle kullanıyorum o bilgisayarı download machine olarak.
Bende deneyecektim fakat anakartım desteklemiyor sanırım.

Reaksiyon puanı
227
O.c. için tasarlanmış yeni sistemlerde fark eder. Eski tipte Ghz bile yükselse performans düşüklüğü yaşanıyor. Zaten mühendis en iyisini yapmış karışmak bana göre mantıksız.

Reaksiyon puanı
227
7 diye eksik yazdım. 0,7 yazacaktım.2.8'den 3.5 yapmış stok fan ile. Performans alamazsın diye belirttiğimde birde hakarete yöneliyor.

Son düzenleyen moderatör:

mayster

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Hemde stok fanla yapmış. :D
şu tarz trolleri toplumda söz sahibi yapmayıp sürekli dışladıkları için olur olmadık yerde bizim başımıza bela oluyorlar. insan haklarını yeniden düzenleyip bunlara söz hakkı bile tanınmaması gerektiğini düşünüyorum! haksız mıyım? @scorpion

bak bakalım yapmışlar mı yapmamışlar mı?

700MHz hız artışı çok yüksek bir rakam değil Extreme OC yaparak 10GHz'e yaklaştılar adamlar, yalan söylemiyorum ki bende resimleri ekleyeceğim lütfen konu kilitlenmesin.

Reaksiyon puanı
227
şu tarz trolleri toplumda söz sahibi yapmayıp sürekli dışladıkları için sürekli başımıza bela oluyorlar. insan haklarını yeniden düzenleyip bunlara söz hakkı bile tanınmaması gerektiğini düşünüyorum! haksız mıyım? @scorpion
Kardeşim. Birincisi senden önce 2014'ten beri buradayım bu bir. Kim gelip bela oluyor tekrar düşün. İkincisi yapmazsın dedim diye doğru Yalnış hakaret edemezsin.

Kuralları okumadın heralde üye olurken.

Buyur al sana denemiş arkadaş. KAYNAK: E7400 İşlemci Overclock yaptım ( Daha doğrusu yapmaya calıstım )

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Overclock forumlarini takip eden biriysen stok fanla o degerlerin mümkün oldugunu görebilirsin.

şu tarz trolleri toplumda söz sahibi yapmayıp sürekli dışladıkları için olur olmadık yerde bizim başımıza bela oluyorlar. insan haklarını yeniden düzenleyip bunlara söz hakkı bile tanınmaması gerektiğini düşünüyorum! haksız mıyım? @scorpion

Sevgili mayster,

Yorum yaparken fevri olmamaya calisalim lütfen. Bilmiyor olabilir, sende ona bildiklerinle karsilik verirsin. Hakaret etmenin kimseye bir faydasi olmaz.

Lütfen kurallar cercevesinde hareket ediniz.

mayster

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Kardeşim. Birincisi senden önce 2014'ten beri buradayım bu bir. Kim gelip bela oluyor tekrar düşün. İkincisi yapmazsın dedim diye doğru Yalnış hakaret edemezsin.

Kuralları okumadın heralde üye olurken.

Buyur al sana denemiş arkadaş. KAYNAK: E7400 İşlemci Overclock yaptım ( Daha doğrusu yapmaya calıstım )
Kaynak diye gönderdiğini önce kendin oku adamlar 3.5GHz üzerine bile çıkmış 7 yıllık işlemciyi 70GHz de yapsan değişen birşey olmaz zaten.
Mod araya gir elimden bi kaza çıkacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...