İntel Core i5 2300 Sistem, Düşük FPS Sorunu!

xberkayzz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar, bundan 1-2 ay önce sistem toplamıştım (Sistem denirse tabi) fakat eski PC'imden hiç bir farkı yok.
LoL'ü düşük ayarlarla oynuyorum, CS GO'yu 800x600 de falan zar zor oynatıyor acaba sebebi nedir?
(Ekran kartım olmadığından düşünüyorum yada anakartın eski falan olmasından.)

İşlemci; INTEL CORE i5-2300 CPU @ 2.80 GHZ
RAM; 8 GB
SİSTEM TÜRÜ; 64 BIT
ANAKART MODELİ;Dell ınc 0GDG8Y (INTEL HD GRAPHICS)

xberkayzz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
FPS'in düşük olmasının nedeni o zaman belli oldu :tearsofjoy:

---- Mesajlar birleştirildi ----

Kaç para verdin bu sisteme ?

---- Mesajlar birleştirildi ----

MSI RX550 AERO ITX 2G OC 2GB GDDR5 128Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

Asus GeForce GT1030 GDDR5 2GB 64Bit NVIDIA DX12 Ekran Kartı

İkisinden birini tavsiye edebilirim.

1 300 Civarı bişeydi zaten bir bilgisayarcıya toplatmıştım kazıkladığını felan düşünüyorum.. Artık yazın bir işe girme yolu gözüktü sanırım :tearsofjoy:

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
1 300 Civarı bişeydi zaten bir bilgisayarcıya toplatmıştım kazıkladığını felan düşünüyorum..
2. else kazıklamış yada sen fiyatı düşük söylemişsindir, seni kaçırmamak için ekran kartına ihtiyacın olduğunu söylememiştir. Üstelik işlemcin 2. nesil ve bugün 8. nesiller çıktı. Eski donanım vermiş. Biraz göz boyamış anlayacağın. Keşke önce bir foruma danışsaydın almadan.

Konumuza dönecek olursak, FPS (Frames Per Second) yada saniye başı kare sayısı ekran kartının oyunun modellerini ve haritaları render'lamasının saniyede kaç kere gerçekleştiğini gösterir. Ekran kartı her bir kareyi tek tek işler ve işlemci onu bir bütün olarak monitöre aktarır. Dolayısıyla daha fazla FPS için daha güçlü bir işlemci gerek. Ama eğer bu modelleri renderlayacak güçte bir ekran kartı yoksa ortada ekran kartının render'ladığını monitöre aktaracaktır işlemci. Kısaca düşük bütçeli de olsa bir ekran kartı almalısın. Bugün Steam'de en popüler donanımlar;
Steam Hardware & Software Survey
GTX 750ti yaklaşık olarak GT 1030 ile aynı.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Ekran kartı yokki cs go yu oynatabilsin grafik işlemciyi kullanmak sakıncalı dolandırılmışsın

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Geri ödeme almaya çalış, ekran kartı olmadan sistem olmaz ki.
Benim tavsiyem geri aldığın parayla xbox yada ps al.
Malüm dolar yüzünden adam akıllı bir bilgisayar toplamak ateş pahası.