hakanhafif
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
İntel i3 işlemci almak istemiyorum kötü diyenler var. E i5 ve üstü de çok pahalı oluyor. Amd x8 fx 8300 nasıl bir işlemcidir ?
poh gibiAncak maalesef 1500 tl bütçem var. Amd athlon x4 840 nasıldır
lazz abi ben şimdi 2 işlemci arasında kaldım yardım edersen sevinirim şimdi fx 6100 mü alayım yoksa phenom ii x4 970 mi alayım ? biri 6 çekirde kdiyeri 4 çekirdekAmd phenom ıı x55 b.e. işlemciyi 3 yıl önce 2.el aldım 2 yılını overclocklu geçridim şuan stock ayarda problemsiz.
AMD işlemcilerin çoğunluğu 32nm'dir. AMD kanımca ucuz (ve orta seviye) oyun makinesi ve iş istasyonu yapmak için kullanılabilir, ancak intel'in son çıkan işlemcileri 14nm. Litografi diyoruz buna. İşlemcinin litografini (nm değeri) ne kadar düşükse o kadar az ısınır ve performansı da o kadar artar. Bilgisayar o kadar akıllı bir cihaz ki parça fazla ısınırsa gerekirse o parçayı kısıyor ya da direk kendini kapatıyor. Dolayısıyla ya sağutması çok iyi yapılmalı eğer maksimum performans alınmak isteniyorsa. Bazıları bunu çok abartıyor dediğin gibi, ölümüne sallıyorlar ama gerçekten AMD değil Intel'e ihtiyacı olan insanlar da var. Misal ben. Ben makinemin son derece sessiz, ısınmayan ve pili uzun giden bir şey olmasını isterim, dolayısıyla Intel benim günlük makinemdeki tercihim. AMD daha çok uygun fiyatı için oyun makinesine tavsiye ederdim.FX8xxx çok iyidir FX8320 ile GTX970 kullanan bile var intel yanında halt etmiş... intel fanboylarına aldırma yalancı onlar...
Ancak maalesef 1500 tl bütçem var. Amd athlon x4 840 nasıldır
Bu da benden bonus olsun;Ancak maalesef 1500 tl bütçem var. Amd athlon x4 840 nasıldır