Intel 2008'de Büyüdü, Peki ya AMD?

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
iSuppli tarafından yapılan pazar payı araştırmaları, Intel'in işlemciler konusunda büyüme yaşadığını gösteriyor. Peki rakibi AMD ne yaptı?

Bilişim teknolojileri konusunda pazar araştırmaları yapan iSuppli, Intel'in 2008 yılını %81,8 pazar payıyla kapadığını gösteriyor. Bu pazar payı artışı, genel olarak Atom işlemcilerin satışlarının artması ve netbook pazarının (belki de tahminlerin ötesinde) inanılmaz bir ölçüde büyümüş olmasına bağlanıyor. Tabii Intel üst seviye masaüstü bilgisayar işlemcilerinde ve sunucu tarafında da bir ilerleme kaydetmiş durumda.

AMD Nereye Gidiyor?

AMD'nin fabrikaları bir şirkete devredip sadece kendi işine yoğunlaşma stratejisi olumlu olarak değerlendirilirken, 2008 yılını %10,6 pazar payıyla kapaması ciddi meselelere işaret ediyor. AMD, ancak bu sene, başarılı olarak değerlendirilen Phenom II işlemci serisiyle ve 45 nanometreyle gelen üretim masraflarının kısılmasıyla pazar payını artırabilir. tabii AMD'nin olmadığı netbook ürün gamında, dizüstü bilgisayarlarda olacağı gibi beklenen büyüme, AMD'yi ileriki dönemlerde daha da fazla kârdan edebilir.

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
AMD in sonu hayra alamet değil. alman hükümetinden aldıkları milyon dolar destekleri ne ettiler merak ediyorum. intel büyümeye devam ediyor. korkutucu bir durum

readminder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aslında amd nvidianın ion platformundan hem daha önce hem daha performanslı hemde daha ucuza bu işi götürebilirdi niye böyle bir fırsatı değerlendirmediler anlamveremedim

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bu kadar büyük fark olabileceğini tahmin etmiyordum. İnteli sevmiyorum ama yiğidi öldüremiyorum.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bu kadar büyük fark olabileceğini tahmin etmiyordum. İnteli sevmiyorum ama yiğidi öldüremiyorum.

Aynen bende İnteli sevmiyorum AMD daha güzel bence ama nedense içimden intele geçme hevesi var heryerde o of çıldırıcam şu AMDnin reklamını yapmıyorlarki.

LİON-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
piyasa intele kalırsa vay halimize,tek tabanca istediği fiyata satar ürünleri