InsydeH20 BIOS boot ayarları

mustates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Win7 işletim sistemimi win8 yapmaya çalışıyorum sorunum şu,

Biostan giriyorum boot'a geliyorum şu seçenekler çıkıyor;

Boot Configuration

• External Decice Boot (Enabled)
  • Network Boot (Enabled)
Boot Priority

• External Device
  • Internal Optical Disc Drive
  • Internal Hard disk Drive
  • Network
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Şimdi sorun Boot Priority de herhangi birine bastığımda hiçbir şey olmuyor yani ekran f5 yapar gibi yenileniyor ama sonuç yine aynı ?

Yani aslında normal olan cd-rom usb harddisk gibi seçeneklerin çıkması gerekmezmi ordan usb yi seçip işleme devam etmem gerek ama burada hiçbiri çıkmıyor problem bu ?

Bunlar da resimlerim:

DSC_00016888a.jpg

DSC_000250bd3.jpg

DSC_0003580f6.jpg

Yardımcı olunuz.
Talep edildiği takdirde daha kaliteli fotoğraflar çekilebilir.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
windowsu cd üzerindenmi kurcaksın o zaman , external boot enabled kalcak harici dvd-rom takınca orda gözükür

mustates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windowsu cd üzerindenmi kurcaksın o zaman , external boot enabled kalcak harici dvd-rom takınca orda gözükür

Berk bey usb üzerinden kurucam dvd yok elimde çözelim şu işi yalvarırım bakmadığım forum kalmadı..

mustates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Koca forumda yardımcı olabilicek arkadaşlar yokmu ?

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
dur dur sakin ol yardımcı olucam elimden geldiğince bak şimdi laptopun marka model nedir onu bi söyle birde usb den kurmak için şöyle , bi bölümde nasıl anlatim hdd sırası var orda hdd yerine usb seçiceksin bi karıştır usb takılı olsun , tüm ss leri atmışsın yok o seçenek belki bios update vardır bi dediklerimi yap ve makina model marka söyle

mustates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Berk bey,

• Marka:Sony
  • Model:SVE151D11M
  • Windows: W7 premium sp1

Sistem

• İşlemci:Intel core i5-2450m CPU @ 2.50GHz
  • Ram: 4gb
  • 64bit
Biliyorum dediğinizi hdd sırası falan ama işte sorunda tam orda o seçenekler çıkmıyor çıksa seçicem ve devam edicem işlemlere ama orda sıkıntı var.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
techopatta açmışşın :D dostum bu model ekranın orda yazanmı yoksa kasada yazanmı öncelikle , birde direkt boot tuşunu deneyebiliriz büyük ihtimalle f2 ile bios giriyosun şu tuşları denesene , esc , f8, f11,,f12 bunlara bas açılışta boot menüsü çıkabilir

- - - Mesaj Güncellendi - - -

dostum birşey daha buldum bilgisayara açma tuşuna bas sonra assitt tuşuna bas sürekli bas çek bas çek yani bunu bi dene

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
F11 boot menüsü olması gerek tabi F8 olabilir ama genelde F11 oluyor ne bu notebook?

mustates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
F8 yaparak ''Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri'' diye bir sayfaya ulaştım şimdi ne yapmalıyım ?

techopatta açmışşın :D dostum bu model ekranın orda yazanmı yoksa kasada yazanmı öncelikle , birde direkt boot tuşunu deneyebiliriz büyük ihtimalle f2 ile bios giriyosun şu tuşları denesene , esc , f8, f11,,f12 bunlara bas açılışta boot menüsü çıkabilir

dostum birşey daha buldum bilgisayara açma tuşuna bas sonra assitt tuşuna bas sürekli bas çek bas çek yani bunu bi dene

Berk Bey,
Laptopun arkasında yazan model.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
başka pcde windows7 usb tools ile tekrar yap usb hatalı olabilir yosa boot etmesi gerek.

mustates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Siz benim problemimi anlamadınız sanırım sorun usb de değil boot menüsü açılıyor ama dediğiniz usb yi 1. sıraya falan getiremiyorum yani o menü çıkmıyor sadece enter yaptığımda sayfa yenileniyor anlatımımı bidaha okuyun rica ediyorum.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
biosta değişiklik yapmana gerek yok usb doğru yapılmışsa f11 ile usb'yi markası ile görür seçersin tabi usb boot desteği varsa.

mustates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ama bu işin normal olanı bikaç seçenek vardır sıralama vardır orda değiştirirsin sıralamayı devam edersin.
Bende o sıralama çıkmıyor işte kendimi ifade edemiyorum.Esasında konuda tüm ayrıntılarıyla ifade ettiğimi düşünüyorum ama kimse derdime derman olamıyor.
Usb toshiba 16gb usb ye doğru bişekilde yazdırdım dosyayı eminim .:cursing: Çıldırmanın eşiğindeyim.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
başka pcde dene bende yanlış olmuştu olmadı tekrar yaptım oldu.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
dostum makineyi açma tuşuna bastıktan sonra assıst tuşuna bas çek bas çek sürekli

mustates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Berk bey,
Dediğinizi yaptım ve windows is loading files... dedi

Recover or maintain your system yazısı çıktı.

--Start recovery wizard
--Tolls
--Exit Seçenekleri çıktı.Ne yapmalıyım?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
--Start recovery wizard'ü seç o recovery yapar.

mustates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki bu seçenek ne yapıcak bilgisayara yada bilgisayardaki dosyalarıma birşey olurmu ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
aldığın ilk günkü haline geri döndürcek dosyaların silinir belki.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
dostum o modelde direkt recovery yapıyor o zaman normalde assıst tuşuna basınca boot menusude gelcek karşımıza bilgisayarı açar açmaz f11 e sürekli basarsan gelmesi gerek menü ancak yinede şunlarıda dene esc,f12 gibi

mustates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Berk bey,

Dediğinizi yaptım Windows Hata Kurtarma penceresi geldi ?

Güvenli mod
Ağ ile Güvenli mod
Komut istemiyle güvenli mod
Windows'u Normal Olarak Başlat

Ne yapmalıyım peki ?

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
onların gelmemesi lazım windows 7 ile alakalı onlar bios ile alakası birşey gelmesi lazım açıkcası bende bu kadar . sony arayıp sorabilirsin pek sanmıyorum onların yardımcı olcağını ama bi dene